Н У Х Т

«Смачний» movie club: Lemon tzatziki chicken Jamie's Plum Tarte Tatin

22 вересня 2023

«Смачний» movie club: Lemon tzatziki chicken Jamie's Plum Tarte Tatin

Увага! Бажано не приходити на заняття голодним, бо «Курка цацикі з лимоном» або «Сливовий Тарт Татен» – навіть назви звучать дуже смачно. А ще коли про них розповідає Джеймі Олівер – відомий шеф-повар, ресторатор, автор популярних у світі книг і телепрограм на теми кулінарії. Саме його презентацію рецептів дивилися здобувачі групи ГС-1-9а з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Інною Форостюк на черговому засіданні movie club.

Цікаві ролики, у яких яскраво і весело показано, як готувати різні страви, ще і знайомлять з новими словами, що збагачують словниковий запас наших майбутніх рестораторів: «sizzle» – страва шипить у духовці, «crispy bottom» – смачна хрустка нижня частина, «delicious blend of flavors» – так само смачна суміш ароматів.

А що цікавого дізналися з ролика про десерт? Кісточки великих фруктів – це, як не дивно, «stones», кулька морозива – «a scoop of ice cream», блюдо, на яке викладаємо десерт, це не тільки «dish», а й «platter». І все це неймовірно смачно – «outrageously tasty».

Дивимося, слухаємо, вчимо нові слова, а потім і готуємо самі!

Опублікований: 22-09-2023
Читайте також:
Наука, креатив і натхнення: презентуємо сучасні освітні можливості студентам коледжу

У межах реалізації договору про співпрацю між кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції та Київським професійним коледжем сфери послуг відбулася профорієнтаційна зустріч для здобувачів освіти випускних курсів. Від кафедри у зустрічі взяли участь: завідувачка, гарантка магістерської освітньої програми «Технології в ресторанному господ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука, креатив і натхнення: презентуємо сучасні освітні можливості студентам коледжу 07 листопада 2025

Що цікавого відбувається 28 вересня в житті іноземців з’ясували студенти 2-го курсу на занятті з іноземної мови

Кожний день у житті кожної людини по-своєму особливий. Варто не забувати й про локальні свята та події кожної країни. Студенти групи ГС-2-7 на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Лебідь занурилися у повсякденне життя американців і розповіли, які дивні та локальні свята відзначають ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що цікавого відбувається 28 вересня в житті іноземців з’ясували студенти 2-го курсу на занятті з іноземної мови 29 вересня 2021

Другокурсники поспілкувалися з фахівцями Nemiroff

26 березня 2024 року доцентами кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Юрієм Булієм та Миколою Бондарем була організована зустріч здобувачів освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій з представниками відомого підприємства ТОВ «ЛВН ЛІМІТЕД» Nemiroff. Підприємство – український виробник алкогольних напоїв, засноване у 1...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники поспілкувалися з фахівцями Nemiroff 27 березня 2024

Вступ до харчових технологій на ПрАТ «Оболонь»

У рамках дисципліни «Вступ до харчових технологій» студенти групи ТІ-1-6 у супроводі доцента кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколи Бондаря відвідали ПрАТ «Оболонь». Провідний фахівець з підготовки персоналу Альона Максян (студентка кафедри заочної форми навчання) та Микола Бондар докладно познайомили майбутніх фахівців із ус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступ до харчових технологій на ПрАТ «Оболонь» 17 жовтня 2019