Н У Х Т

Наша студентка – переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

15 квітня 2019

Наша студентка – переможець ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

10-12 квітня 2019 р. на базі кафедри біотехнології і мікробіології відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології. Цьогорічна Олімпіада мала особливий статус, оскільки її проведення було присвячено знаменній події – 135-річчю заснування нашого університету.

Учасниками ІІ туру були 50 найталановитіших студентів-біотехнологів із 15 вищих навчальних закладів України, при цьому 7 із них брали участь в олімпіаді поза конкурсом.

Після напруженого трьохгодинного марафону написання олімпіадних завдань учасники встигли відпочити на екскурсіях до ПАТ «Фармак», ПрАТ «Індар» та Водно-інформаційного центру. Тому 12 квітня на урочисту церемонію нагородження студенти прийшли з гарним настроєм та в очікуванні перемоги.

Привітав учасників проректор з наукової роботи НУХТ Олександр Шевченко. Він побажав усім творчого натхнення та наголосив, що усі студенти є переможцями, адже саме випускники-біотехнологи займають керівні посади на багатьох підприємствах України.

З привітальним словом виступили декан факультету біотехнології та екологічного контролю Наталя Грегірчак і завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Пирог. Вони акцентували, що біотехнологія – це дуже велика й важлива сфера людської діяльності, яка визначає нині науково-технічний прогрес, а біотехнологів без перебільшення можна назвати технологами третього тисячоліття.

Від членів журі взяв слово завідувач кафедри біотехнології Національного фармацевтичного університету Леонід Стрельников, який подякував нашому університету за організацію та проведення ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології. Він наголосив, що організаторам вдалось вкотре створити свято науки для викладачів і студентів із різних регіонів України.

Перед учасниками виступив менеджер проектів Всеукраїнської освітньої платформи «Сходи в Майбутнє» Андрій Мірошниченко. Завдання даної організації полягає у допомозі студентам реалізувати свої знання на практиці. Адже платформа створена, щоб поєднувати знання та навички і спільними зусиллями рухатися сходами майбутнього.

Спонсором цьогорічної Олімпіади виступала одна зі сучасних фармацевтичних компаній України ПАТ «Фармак». Представники компанії – фахівці з підбору та адаптації відділу управління персоналом Лілія Оропай і Ганна Хоменко, фахівець з комунікацій Ольга Дивнич привітали учасників Олімпіади та наголосили на необхідності проведення подібних заходів. Вони підкреслили, що компанія «Фармак», як драйвер фармацевтичної галузі, відчуває відповідальність за майбутнє студентів і майбутнє країни загалом. Компанія співпрацює з профільними вищими навчальними закладами та підтримує студентські олімпіади по всій країні.

І ось настала черга офіційного нагородження. В особистому заліку переможцями стали п’ять студентів. Диплом І ступеня отримала студентка 3 курсу кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ Юлія Лазюка. Дипломами ІІ ступеня були нагороджені студенти Андрій Лехан (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського») та Анастасія Обрадович (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича). Дипломи ІІІ ступеня вибороли студенти Олександр Сурков (Державний вищий навчальний заклад «Український державний хіміко-технологічний університет», м. Дніпро) та Анна Українська (Національний авіаційний університет, м. Київ). Спонсори олімпіади презентували переможцям цінні призи – планшети.

Команди учасників отримали корисні та пам’ятні призи – підручники авторства колективу кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ, а студенти, які посіли заохочувальні четверті та п’яті місця отримали від організаторів USB-флеш-накопичувачі.

Кафедра біотехнології і мікробіології дуже вдячна спонсору – ПАТ «Фармак» за співпрацю, вагомий внесок у практичну підготовку висококваліфікованих фахівців з фармацевтичної біотехнології та допомогу в організації й проведенні ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології.

Щиро вітаємо переможців і бажаємо їм подальших успіхів!

Опублікований: 15-04-2019
Читайте також:
Відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з біології

23 травня 2020 р. відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з біології. Цього року цей захід проходив у дистанційному режимі з використанням платформи відеоконференцій Zoom і платформи дистанційної освіти Moodle. Після ідентифікації учасників під час відеоконференції, їм був відкритий доступ до виконання олімпіадних завдань з біології на платфо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся ІІ тур Всеукраїнської олімпіади НУХТ з біології 25 травня 2020

Літнє міжнародне фахове стажування наших здобувачів освіти

Міжнародне стажування є сучасною та ефективною формою підготовки майбутніх фахівців у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ. Студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Виробництво харчової продукції» вже вдруге проходять літнє міжнародне фахове стажування в Республіці Болгарія у готельно-ресторанному к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літнє міжнародне фахове стажування наших здобувачів освіти 13 липня 2021

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі освітнього ступеню «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» у межах дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» продовжують опановувати в домашніх умовах технології хлібобулочних і кондитерських виробів інших країн. Виконуючи лабораторну роботу «Техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 травня 2020

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету

Викладачі кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів та технології м’яса і м’ясних продуктів взяли участь у Міжнародній конференції «Органічна переробка та торгівля: їжа нового покоління!». Цього року головною була обрана тема «Органічне харчування для дітей». Організаторами заходу стали ГС «Органічна Україна», ТОВ «Органік Стандарт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення питань органічного харчування для дітей долучилися викладачі університету 04 листопада 2021