Н У Х Т

Практичний досвід стейкхолдерів у допомогу освіті: як ефективно інтегрувати HACCP у кваліфікаційні роботи

15 квітня 2025

Практичний досвід стейкхолдерів у допомогу освіті: як ефективно інтегрувати HACCP у кваліфікаційні роботи

На кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся методичний семінар для викладачів на тему «Врахування принципів HACCP при написанні бакалаврських кваліфікаційних робіт здобувачами освітньої програми «Технології харчування».

Спікерами заходу виступили гарант освітньої програми «Технології харчування», професор кафедри Олег Кузьмін і стейкхолдери освітньої програми – директор ГО «Ресторанна Гільдія», шеф-кухар із понад 10-річним досвідом, фахівець із HACCP Богдан Михайлов і директорка ГО «PROFI CLUB» Ольга Михайлова.

Були розглянуті методичні підходи до включення принципів системи аналізу небезпечних факторів і контролю критичних точках (HACCP) у структуру і зміст бакалаврських робіт здобувачів. Учасники обговорили важливість системи HACCP у забезпеченні безпечності харчових продуктів; методичні рекомендації із урахуванням принципів HACCP; приклади оформлення підрозділу, пов’язаного із ризиками перехресного забруднення; особливості формування практичної складової з орієнтацією на вимоги харчової галузі.

Окрема увага була приділена візуалізації елементів HACCP на кресленнях: схемам виробничих потоків, просторовому зонуванню приміщень, кольоровому кодуванню обладнання, інвентарю, упаковки та шляхів переміщення сировини і відходів, що сприяє мінімізації ризиків перехресного забруднення. Викладачі також розглянули приклади використання схем зонування й маркування, а також визначення критичних точок контролю на практичних кейсах.

Захід сприяв удосконаленню підходів до супроводу кваліфікаційних робіт здобувачів; підвищенню якості науково-методичної роботи викладачів; забезпеченню відповідності освітнього процесу сучасним стандартам безпечності харчових продуктів.

Семінар став ефективним майданчиком для професійного обміну досвідом, обговорення актуальних викликів і підвищення рівня підготовки майбутніх фахівців харчової галузі відповідно до міжнародних вимог.

Опублікований: 15-04-2025
Читайте також:
Студенти відзначили День європейських мов

До Дня європейських мов, який щороку відзначається 26 вересня, відбулися пізнавально-освітні заняття, які провели професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива та старша викладачка Людмила Юрчук. Їх метою було ознайомлення студентів із мовним і культурним розмаїттям Європи, популяризація вивчення іноземних мов, а також форм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти відзначили День європейських мов 26 вересня 2025

Про можливості та конкурси 2025 року Програми Еразмус+ у сферах освіти, молоді та спорту дізналися наші викладачі

Днями викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін і асистентка Марія Омельченко долучилися до циклу інформаційних днів програми Європейського Союзу Еразмус+ у сферах освіти, молоді та спорту, де дізналися про можливості та конкурси 2025 року для організацій України. Цей масштабний захід був організований...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про можливості та конкурси 2025 року Програми Еразмус+ у сферах освіти, молоді та спорту дізналися наші викладачі 18 грудня 2024

Практичне співробітництво між НУХТ та Інститутом технічної теплофізики НАН України

Сучасне виробництва харчових продуктів вимагає ретельного підбору інгредієнтів. Фахівці-технологи університету – професорка кафедри експертизи харчових продуктів, д.т.н., академік УАН Оксана Шульга, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції (ТРАП), к.т.н. Ірина Корецька та старший викладач кафедри ТРАП, к.т.н. Володимир Польов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне співробітництво між НУХТ та Інститутом технічної теплофізики НАН України 28 березня 2024

Завітайте до нас – скористайтесь можливістю обрати професію до душі!

Саме з таким гаслом викладачі кафедри біотехнології і мікробіології між травневими святами вирушали до середніх навчальних закладів м. Києва та області. Адже допомогти майбутнім вступникам обрати вірний професійний шлях дійсно одна з найважливіших місій педагогів. Отож скориставшись нагодою запрошували на черговий весняний День відкритих дверей НУ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завітайте до нас – скористайтесь можливістю обрати професію до душі! 10 травня 2019