Н У Х Т

Практичний досвід стейкхолдерів у допомогу освіті: як ефективно інтегрувати HACCP у кваліфікаційні роботи

15 квітня 2025

Практичний досвід стейкхолдерів у допомогу освіті: як ефективно інтегрувати HACCP у кваліфікаційні роботи

На кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся методичний семінар для викладачів на тему «Врахування принципів HACCP при написанні бакалаврських кваліфікаційних робіт здобувачами освітньої програми «Технології харчування».

Спікерами заходу виступили гарант освітньої програми «Технології харчування», професор кафедри Олег Кузьмін і стейкхолдери освітньої програми – директор ГО «Ресторанна Гільдія», шеф-кухар із понад 10-річним досвідом, фахівець із HACCP Богдан Михайлов і директорка ГО «PROFI CLUB» Ольга Михайлова.

Були розглянуті методичні підходи до включення принципів системи аналізу небезпечних факторів і контролю критичних точках (HACCP) у структуру і зміст бакалаврських робіт здобувачів. Учасники обговорили важливість системи HACCP у забезпеченні безпечності харчових продуктів; методичні рекомендації із урахуванням принципів HACCP; приклади оформлення підрозділу, пов’язаного із ризиками перехресного забруднення; особливості формування практичної складової з орієнтацією на вимоги харчової галузі.

Окрема увага була приділена візуалізації елементів HACCP на кресленнях: схемам виробничих потоків, просторовому зонуванню приміщень, кольоровому кодуванню обладнання, інвентарю, упаковки та шляхів переміщення сировини і відходів, що сприяє мінімізації ризиків перехресного забруднення. Викладачі також розглянули приклади використання схем зонування й маркування, а також визначення критичних точок контролю на практичних кейсах.

Захід сприяв удосконаленню підходів до супроводу кваліфікаційних робіт здобувачів; підвищенню якості науково-методичної роботи викладачів; забезпеченню відповідності освітнього процесу сучасним стандартам безпечності харчових продуктів.

Семінар став ефективним майданчиком для професійного обміну досвідом, обговорення актуальних викликів і підвищення рівня підготовки майбутніх фахівців харчової галузі відповідно до міжнародних вимог.

Опублікований: 15-04-2025
Читайте також:
Здобувачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів успішно захистили звіти за результатами проходження переддипломної практики

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів завершилася переддипломна практика здобувачів 4-го курсу. Перед початком практики на засіданні кафедри була затверджена процедура її проведення в умовах загальнонаціонального карантину, відповідно до неї завчасно усім студентам було повідомлено, яким чином відбуватиметься цей захід у цьому навчальном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів успішно захистили звіти за результатами проходження переддипломної практики 05 травня 2020

Чергова група викладачів університету завершила стажування у Польщі

З 18 по 21 грудня 2018 року викладачі університету – доцент кафедри економіки і права Оксана Відоменко, доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша та доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анна Грищенко пройшли заключний очний етап Міжнародного науково-педагогічного стажування для педагогічних і науково-п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова група викладачів університету завершила стажування у Польщі 27 грудня 2018

Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації»

Кафедра туристичного та готельного бізнесу в рамках Всеукраїнського круглого столу «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації» представила на обговорення освітньо-професійні програми спеціальності 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Модераторка заходу, завідувачка кафедри готел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації» 27 листопада 2023

Зі стратегією макропруденційної політики НБУ познайомилися здобувачі-фінансисти

На кафедрі фінансів відбулася чергова гостьова лекція для здобувачів-фінансистів на тему «Стратегія макропруденційної політики НБУ». На запрошення кафедри відгукнувся заступник начальника управління Департаменту фінансової стабільності НБУ Андрій Даниленко. Лектор висвітлив поняття фінансової стабільності, системного ризику, макропруденційної полі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі стратегією макропруденційної політики НБУ познайомилися здобувачі-фінансисти 07 квітня 2025