Н У Х Т

Практичний досвід в ембріональній імунобіотехнології здобула магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

08 жовтня 2018

Практичний досвід в ембріональній імунобіотехнології здобула магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

Починаючи з третього вересня, магістри другого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології поспішали не на пари, а на практику. Соломії Миколів пощастило проходити її на підприємстві «БіоТестЛаб».

Уже кілька десятиліть ця компанія займається розробленням і виробництвом вакцин і препаратів для тварин. Це перший виробник ветеринарних продуктів, що сертифікував діагностику, виробництво препаратів і вакцин для тварин у Європейському агентстві згідно зі стандартом контролю якості ISO9001:2015 і щороку підтримує сертифікацію.

Усі продукти проходять зовнішній контроль державними органами і серію внутрішніх контролів. Їх проводять на цільових видах тварин у власному віварії і пташнику, де оцінюють нешкідливість, імуногенність, легкість введення, тривалість курсу лікування та інші параметри.

На підприємстві виробляють імуностимулятори, анестетики, антибіотики зовнішні, вакцини (аутогенні, живі, інактивовані), вітамінно-мінеральні препарати, дезинфікуючі засоби, кокцидіостатики, протизапальні та протипаразитарні засоби, розчинники та тест-системи для птиці, ВРХ, кроликів, овець, собак, котів, свиней, кіз.

Практика в секторі ембріональних інактивованих вакцин для птахівництва – це участь у процесі напрацювання вірусовмісного матеріалу на ембріонах для виробництва вакцин, а саме: відбракування некондиційних яєць, інкубація лише придатних для цього процесу, овоскопіювання їх на заплідненість у класифікованих приміщеннях відповідно до вимог GMP. Все це дійсно цінний практичний досвід для майбутніх біотехнологів!

Тож колектив кафедри біотехнології і мікробіології разом зі студентами дякує керівництву компанії «БіоТестЛаб» за тривалу і плідну співпрацю у підготовці кваліфікованих кадрів для біотехнологічних та фармацевтичних підприємств.

Опублікований: 08-10-2018
Читайте також:
Чи можливе створення вічногоі двигуна: відповідь отримали учасники майстер-класу на кафедрі фізики

У рамках Дня відкритих дверей університету на кафедрі фізики відбувся майстер-клас «Чи можливе створення вічного двигуна?». Допомогу в організації цього заходу надали студенти групи АК-1-1, які запросили своїх молодших знайомих і друзів, що ще визначаються із вибором майбутньої спеціальності. На початку заходу завідувачка кафедри Світлана Літвинч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чи можливе створення вічногоі двигуна: відповідь отримали учасники майстер-класу на кафедрі фізики 12 грудня 2023

Професійна синергія

Компанія «Базис», яка є одним із лідерів ринку фасувально-пакувального обладнання з 1996 року, поділилася перспективними планами щодо розвитку напрямів дуальної освіти та інноваційних підходів професійної підготовки здобувачів вищої освіти. Керівник компанії Замир Начкебия обговорив разом із завідувачем кафедри машин і апаратів харчових та фармаце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна синергія 02 жовтня 2023

Профорієнтаційний БІОмарафон – розпочатий!

Осінь – завжди пора нових відкриттів і пізнань. Для одинадцятикласників – це пора підготовки до складання ЗНО та вибору майбутнього фаху на все життя. А для кафедри біотехнології і мікробіології – можливість відкрити горизонти опанування фаху біотехнолога перед майбутніми вступниками. Саме тому викладачі кафедри спільно зі студентами-біотехнологами...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний БІОмарафон – розпочатий! 07 жовтня 2019

Час із користю

Здобувачі спеціальності «Туризм» прослухали навчальний курс Академії НТОУ «Управління дестинаціями і роль DMO». У сучасному глобальному світі всі країни, регіони та міста конкурують за увагу до себе туристів, підприємців, інвесторів, організаторів подій, студентів, нових мешканців тощо. З кожним роком конкуренція серед дестинацій зростає і потребу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час із користю 31 липня 2023