Н У Х Т

Практичний досвід в ембріональній імунобіотехнології здобула магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

08 жовтня 2018

Практичний досвід в ембріональній імунобіотехнології здобула магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології

Починаючи з третього вересня, магістри другого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології поспішали не на пари, а на практику. Соломії Миколів пощастило проходити її на підприємстві «БіоТестЛаб».

Уже кілька десятиліть ця компанія займається розробленням і виробництвом вакцин і препаратів для тварин. Це перший виробник ветеринарних продуктів, що сертифікував діагностику, виробництво препаратів і вакцин для тварин у Європейському агентстві згідно зі стандартом контролю якості ISO9001:2015 і щороку підтримує сертифікацію.

Усі продукти проходять зовнішній контроль державними органами і серію внутрішніх контролів. Їх проводять на цільових видах тварин у власному віварії і пташнику, де оцінюють нешкідливість, імуногенність, легкість введення, тривалість курсу лікування та інші параметри.

На підприємстві виробляють імуностимулятори, анестетики, антибіотики зовнішні, вакцини (аутогенні, живі, інактивовані), вітамінно-мінеральні препарати, дезинфікуючі засоби, кокцидіостатики, протизапальні та протипаразитарні засоби, розчинники та тест-системи для птиці, ВРХ, кроликів, овець, собак, котів, свиней, кіз.

Практика в секторі ембріональних інактивованих вакцин для птахівництва – це участь у процесі напрацювання вірусовмісного матеріалу на ембріонах для виробництва вакцин, а саме: відбракування некондиційних яєць, інкубація лише придатних для цього процесу, овоскопіювання їх на заплідненість у класифікованих приміщеннях відповідно до вимог GMP. Все це дійсно цінний практичний досвід для майбутніх біотехнологів!

Тож колектив кафедри біотехнології і мікробіології разом зі студентами дякує керівництву компанії «БіоТестЛаб» за тривалу і плідну співпрацю у підготовці кваліфікованих кадрів для біотехнологічних та фармацевтичних підприємств.

Опублікований: 08-10-2018
Читайте також:
Завершилися захисти магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів денної та заочної форм здобуття освіти, які навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Під керівництвом викладачів кафедри, здобувачі під час н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завершилися захисти магістрантів освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 18 грудня 2024

Останній рубіж здобувачів-бакалаврів

Промайнули заліки і екзамени, курсові і практики, що були обов’язковим атрибутом кожної сесії під час навчання. Ось-ось відбудуться захисти дипломних проєктів. А поки що на кафедрі біотехнології і мікробіології у форматі Zoom-відеоконференції відбувся попередній захист кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеню «Бакалавр» заочної форми нав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останній рубіж здобувачів-бакалаврів 08 лютого 2021

Нова традиція Свалявського коледжу НУХТ

Нова традиція з’явилася у відокремленому структурному підрозділі «Свалявський технічний фаховий коледж Національного університету харчових технологій» – свято для студентів, які здобули середню освіту, та нагородження в номінації «Золота молодь України» за найкращі досягнення в спорті, дозвіллі та навчанні. У присілку Бистрий відбувся міні-фестива...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нова традиція Свалявського коледжу НУХТ 25 червня 2021

Про енергоефективність на гостьовій лекції викладача кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

24 лютого доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роман Грищенко прочитав гостьову лекцію на тему «Енергоефективні будинки для майбутнього України» студентам другого і четвертого курсів Київського фахового коледжу ресторанного господарства НУХТ. Цікавий теоретичний матеріал викладач проілюстрував передовими технологіями у галузі енер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про енергоефективність на гостьовій лекції викладача кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 26 лютого 2025