Н У Х Т

Практичні навички мікробіологічної роботи здобувають четвертокурсники-біотехнологи

23 вересня 2021

Практичні навички мікробіологічної роботи здобувають четвертокурсники-біотехнологи

Наші здобувачі освіти не менше викладачів радіють, що наразі мають можливість відвідувати заняття offline. Зокрема, студентів-біотехнологів особливо тішать лабораторні роботи, на яких вони мають змогу знову поринути у світ мікробіології.

Ось і здобувачі групи БТ-4-2 на лабораторних заняттях із дисципліни «Мікробіологія, санітарія та гігієна з основами НАССР» не лише теоретично опановували матеріал, а й засвоювали його на практиці у реальних лабораторних умовах.

У лабораторії вони відпрацьовували методи визначення санітарно-показових мікроорганізмів води, повітря, різних поверхонь, сировини та харчових продуктів, ознайомилися з принципами відбору проб і власноруч провели дослідження. На наступному занятті здобувачі мали змогу оглянути свої чашки з різними поживними середовищами, за культуральними ознаками попередньо ідентифікувати виявлену мікрофлору, провести розрахунки та зробити висновки по роботі. Особливо цікавими виявилися результати мікробіологічного аналізу з визначення мікрофлори персоналу, за якими студенти зробили важливий висновок – необхідно частіше мити руки!

Викладачки дисципліни Вікторія Кожанова та Ольга Слободян із розумінням ставляться до студентів, враховуючи рік online-навчання і допомагають заповнити всі прогалини практичної роботи, що знадобляться в майбутній професійній діяльності.

На заняття також завітала деканка факультету біотехнології та екологічного контролю, лекторка дисципліни Наталія Грегірчак, яка в рамках тижня академічної доброчесності проінформувала студентів, що дуже важливо підтримувати комунікацію між здобувачами освіти та викладачами, ділитися своїми враженнями від навчального процесу та побажаннями на майбутнє, а саме головне, дотримуватися принципів академічної етики.

Четвертокурсники висловили сподівання, що й надалі матимуть змогу відвідувати заняття в offline-режимі та опановувати нові методи досліджень. 

Опублікований: 23-09-2021
Читайте також:
Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку

У нашому університеті відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Європейські виміри сталого розвитку». Захід відбувся в рамках проєктів програми ЄС ЕРАЗМУС+ Центр досконалості Жана Моне JM ECO та Підтримка Асоціацій Жана Моне EU for UA, що реалізуються на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці. Протягом двох днів інтенсивної...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці обговорили європейські виміри сталого розвитку 24 жовтня 2022

Усе про прянощі в аюрведичній дієтології на гостьовій лекції

Лікарка-дієтологиня, спеціалістка з аюрведичної медицини та дієтології Центру здоров’я «Аюрведа-192» Анна Осипенко в межах навчальних дисциплін «Технології аюрведичної харчової продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» прочитала лекцію для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про прянощі в аюрведичній дієтології на гостьовій лекції 22 грудня 2022

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв

В Одеському інституті післядипломної освіти НУХТ на курсах підвищення кваліфікації тривалістю 124 навчальних години навчалися мікробіологи харчових виробництв. Різною була як географія, так і галузевий склад – на курси приїхали 16 спеціалістів із різних регіонів України з консервних, м’ясопереробних і кондитерських підприємств. Заняття на курсах п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична допомога мікробіологам харчових виробництв 25 липня 2019

Про свої права й обов’язки під час виборчого процесу дізналися наші студенти

13 лютого 2019 року в рамках правопросвітницької ініціативи «Я маю право голосу!», що є частиною проекту «Я маю право!» працівники Свалявського бюро правової допомоги провели тематичну зустріч зі студентами 4-го курсу Свалявського технічного коледжу НУХТ. У ході зустрічі працівники бюро розповіли студентам, що таке вибори, про їх права та обов’язк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про свої права й обов’язки під час виборчого процесу дізналися наші студенти 14 лютого 2019