Н У Х Т

Практичне знайомство біотехнологів із найпотужнішим виробництвом пива в Україні

27 січня 2020

Практичне знайомство біотехнологів із найпотужнішим виробництвом пива в Україні

З початком нового семестру розпочалась і перша практика у студентів-біотехнологів 4 курсу. Більшості з них пощастило потрапити на передові сучасні підприємства фармацевтичної та харчової галузей. Зокрема, студенти-біотехнологи Ірина Мармаш, Данило Мовчан, Лілія Гвоздяна та Олексій Волков проходять практику на ПАТ «Оболонь» - провідному виробнику напоїв в Україні, де успішно поєднується цікаві наукові розробки та високотехнологічне сучасне виробництво.

Кожного року завод «Оболонь» зустрічає практикантів широко відкритими дверима та щирими усмішками персоналу. Одразу кожний зі студентів одержує місце проходження практики та куратора - співробітника підприємства, який буде керувати процесом проходження практики. Студентів ознайомлюють із правилами техніки безпеки, проводять повну і детальну екскурсію підприємством.

Завод «Оболонь» є одним із наймасштабніших виробників пива, слабоалкогольних і безалкогольних напоїв на території України і виробничі потужності в Києві досить вражаючі – його площа займає близько 15 гектарів. Проектна потужність головного заводу «Оболонь» у Києві становить 11 млн. декалітрів пива на рік.

Після ознайомлювальної екскурсії студентів розподілили у різні відділи для більш детального ознайомлення з ділянками виробництва. Ірина Мармаш і Лілія Гвоздяна, наприклад, потрапили для початку у цех розливу, але за період практики заплановано ознайомлення і з іншими виробничими цехами та відділеннями заводу.

На підприємстві студентам надають можливість вивчити особливості усього технологічного процесу, а також ознайомитись із основними етапами підготовки виробництва, що дозволяє закріпити знання, одержані при вивченні навчальних дисциплін «Харчова біотехнологія», «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв» та «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами HACCP».

Тож побажаємо нашим студентам наснаги в опануванні практичних навиків!

Опублікований: 27-01-2020
Читайте також:
Роботу і навчання в магістратурі поєднують наші здобувачі

Наші здобувачі освіти починають думати про майбутню кар’єру ще під час навчання. Адміністрація йде на зустріч студентам-магістрантам денної форми навчання, тому навчальними днями є тільки понеділок і вівторок, що дає можливість поєднувати навчання і роботу для отримання професійних навичок. Полегшує поєднання отримання вищої освіти та роботи також...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботу і навчання в магістратурі поєднують наші здобувачі 27 червня 2022

Неймовірні можливості й натхнення: викладачі НУХТ зустрілися зі школярами та педагогами

У межах реалізації договору про співпрацю між університетом і Школою Ⅰ-Ⅲ ступенів №282 Деснянського району міста Києва, команда кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції провела чергову змістовну й надихаючу зустріч із учнями та педагогами закладу. Участь у заході взяли професор, гарант освітньої програми «Технології харчування» Олег К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неймовірні можливості й натхнення: викладачі НУХТ зустрілися зі школярами та педагогами 17 листопада 2025

Організація практичної підготовки здобувачів на кафедрі технології цукру і підготовки води

Однією з найстарших в нашому університеті є кафедра технології цукру і підготовки води. Маючи давні славні традиції підготовки високоякісних фахівців галузі для України й інших країн світу, її науково-викладацький склад дуже відповідально ставиться до організації навчального процесу, однією із вагомих і важливих складових якого є практична підготов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Організація практичної підготовки здобувачів на кафедрі технології цукру і підготовки води 19 листопада 2020

Про дистанційне навчання, коли іншого нема: роздуми викладача

Дистанційна освіта сьогодні розглядається як якісно новий, прогресивний вид навчання, що виник на підставі ідеї відкритої освіти завдяки новим технологічним та  інформаційним можливостям.  Відоме визначення: «Дистанційна освіта - це навчання на відстані. Навчання реалізується завдяки поєднанню поштового, радіо-, телевізійного, електронного зв'язків...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про дистанційне навчання, коли іншого нема: роздуми викладача 01 квітня 2020