Н У Х Т

Практичне знайомство біотехнологів із найпотужнішим виробництвом пива в Україні

27 січня 2020

Практичне знайомство біотехнологів із найпотужнішим виробництвом пива в Україні

З початком нового семестру розпочалась і перша практика у студентів-біотехнологів 4 курсу. Більшості з них пощастило потрапити на передові сучасні підприємства фармацевтичної та харчової галузей. Зокрема, студенти-біотехнологи Ірина Мармаш, Данило Мовчан, Лілія Гвоздяна та Олексій Волков проходять практику на ПАТ «Оболонь» - провідному виробнику напоїв в Україні, де успішно поєднується цікаві наукові розробки та високотехнологічне сучасне виробництво.

Кожного року завод «Оболонь» зустрічає практикантів широко відкритими дверима та щирими усмішками персоналу. Одразу кожний зі студентів одержує місце проходження практики та куратора - співробітника підприємства, який буде керувати процесом проходження практики. Студентів ознайомлюють із правилами техніки безпеки, проводять повну і детальну екскурсію підприємством.

Завод «Оболонь» є одним із наймасштабніших виробників пива, слабоалкогольних і безалкогольних напоїв на території України і виробничі потужності в Києві досить вражаючі – його площа займає близько 15 гектарів. Проектна потужність головного заводу «Оболонь» у Києві становить 11 млн. декалітрів пива на рік.

Після ознайомлювальної екскурсії студентів розподілили у різні відділи для більш детального ознайомлення з ділянками виробництва. Ірина Мармаш і Лілія Гвоздяна, наприклад, потрапили для початку у цех розливу, але за період практики заплановано ознайомлення і з іншими виробничими цехами та відділеннями заводу.

На підприємстві студентам надають можливість вивчити особливості усього технологічного процесу, а також ознайомитись із основними етапами підготовки виробництва, що дозволяє закріпити знання, одержані при вивченні навчальних дисциплін «Харчова біотехнологія», «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних і харчових виробництв» та «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами HACCP».

Тож побажаємо нашим студентам наснаги в опануванні практичних навиків!

Опублікований: 27-01-2020
Читайте також:
Про кухні народів світу говорили першокурсники на підсумковому занятті з англійської мови

Як частину підсумкового оцінювання студенти групи ТІ-1-4 отримали завдання від викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлії Ткачук підготувати та захистити презентації на тему «Кухні народів світу». Здобувачі чудово впоралися із завданням, використавши творчий і креативний підхід до його виконання, а також продемонстрували високи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про кухні народів світу говорили першокурсники на підсумковому занятті з англійської мови 26 листопада 2024

Ювілейний випуск бакалаврів-хімтехнологів може похизуватися неабиякими знаннями та здобутими практичними навичками

Ось і підходить до завершення навчання ювілейного п’ятого випуску бакалаврів за напрямком підготовки 6.051301 «Хімічна технологія», студенти якого можуть похизуватися неабиякими знаннями та здобутими практичними навичками з дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів», повне розуміння якої неможливе без отримання теоретичної бази з дисциплі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ювілейний випуск бакалаврів-хімтехнологів може похизуватися неабиякими знаннями та здобутими практичними навичками 22 травня 2019

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила

Незважаючи на навчання оnline, наші магістранти все одно виконують лабораторні роботи своїми руками. Наприклад магістранти-біотехнологи удосконалюючи свої знання з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів», випробовували технології приготування мила. Завдяки асистентці кафедри біотехнології і мікробіології Валерії Потапенко здобувачі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторні роботи оnline: практичні навички приготування антибактеріального мила 09 грудня 2021

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини

Київська область стрімко розвивається і шукає сфери для спеціалізації та активізації виробництва в межах регіону, і викладачі нашого університету продовжують активно долучатися до цього процесу. У рамках реалізації Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки Департамент економіки Київської облдержадміністрації 18 квітня провів другу зус...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці університету продовжують працювати для розвитку економічного потенціалу Київщини 20 квітня 2023