У межах реалізації договору про співпрацю між університетом і Школою Ⅰ-Ⅲ ступенів №282 Деснянського району міста Києва, команда кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції провела чергову змістовну й надихаючу зустріч із учнями та педагогами закладу. Участь у заході взяли професор, гарант освітньої програми «Технології харчування» Олег Кузьмін, асистентка кафедри Марія Омельченко та здобувачі першого курсу спеціальності «Харчові технології».
Під час зустрічі із заступницею директорки з виховної роботи Ларисою Кащенко та педагогом-організатором Денисом Бельмегою були підведені підсумки спільної діяльності за 2024-2025 н. р., узгоджено план профорієнтаційних заходів на 2025-2026 н.р. і визначено перспективні напрями подальшої взаємодії. Серед ключових ініціатив – участь школярів у днях відкритих дверей НУХТ, проведення інтегрованих занять і залучення учнів до освітніх і наукових проєктів університету.
Далі профорієнтаційна команда кафедри зустрілася з учнями 9-11 класів. Олег Кузьмін презентував школярам наш університет, розповів про його історію, освітні традиції, інноваційні підходи у підготовці майбутніх фахівців і можливості професійного зростання. Марія Омельченко поділилася власним досвідом навчання й професійного становлення, представила напрями сучасних наукових досліджень, міжнародні можливості для здобувачів освіти і приклади студентських ініціатив.
Першокурсники продовжили живий діалог зі школярами – Анна Омельченко та Максим Гулік (група ХЧ-1-2) поділилися досвідом підготовки до НМТ і наголосили на значенні підготовчих курсів для успішного вступу; Валерій Богуцький, Марія Новікова та Максим Хохлов (група ХЧ-1-4) розповіли про перші місяці навчання в університеті, практичну складову професії, знайомство з лабораторними дисциплінами та атмосферу студентського життя.
Активну участь у заході взяли вчительки школи Алла Михалкова, Оксана Мазур, Ірина Скега та Анна Горбенко, які підтримали активний діалог між учнями та представниками університету, сприяючи глибшому розумінню професійних можливостей, що відкриває сфера ресторанних технологій.
Завершальним етапом зустрічі став інтерактивний майстер-клас зі складання серветок до тематичних подій, який традиційно викликав щирий інтерес у школярів. Учасники змогли відчути себе частиною творчого процесу та зануритися у світ ресторанної естетики.
Професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко висловлюють щиру подяку директорці школи Олені Ніколаєвій за ініціативність і підтримку партнерства, заступниці директора з виховної роботи Ларисі Кащенко та педагогу-організатору Денису Бельмезі – за всебічне сприяння в організації зустрічі та створення сприятливих умов для продуктивної співпраці!