Н У Х Т

Практичне співробітництво між НУХТ та Інститутом технічної теплофізики НАН України

28 березня 2024

Практичне співробітництво між НУХТ та Інститутом технічної теплофізики НАН України

Сучасне виробництва харчових продуктів вимагає ретельного підбору інгредієнтів. Фахівці-технологи університету – професорка кафедри експертизи харчових продуктів, д.т.н., академік УАН Оксана Шульга, доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції (ТРАП), к.т.н. Ірина Корецька та старший викладач кафедри ТРАП, к.т.н. Володимир Польовик провели творчу зустріч з науковцями відділу тепломасопереносу в теплотехнологіях Інституту технічної теплофізики НАН України – головною науковою співробітницею, д.т.н., професоркою, академіком УАН Жанною Петровою та провідним науковим співробітником, д.т.н., доцентом Вадимом Пазюком.

Інститут технічної теплофізики НАНУ є провідним науковим закладом в сфері розроблення та виробництва технологій сушених харчових продуктів, і має багаторічний досвід у цій сфері. Асортимент сушених продуктів, який може запропонувати інститут, з кожним роком тільки розширюється і нині це харчові порошки з рослинних матеріалів та їх комбінації, порошки із тропічних фруктів, сухі харчові функціональні продукти з них.

Харчова промисловість нині зацікавлена у використанні сушених рослинних порошків, які доцільно застосовувати як для харчових продуктів тривалого зберігання, так і у закладах ресторанного господарства. Саме тому на зустрічі обговорювалося розширення асортименту рослинної сировини, на основі пропозицій аграріїв України та технологічні особливості отримання і використання конкретних фруктових та овочевих сухих порошків у різних групах кулінарних страв і харчових продуктах.

Сушені порошки – це можливість використовувати рослинну сировину протягом всього року, а не сезонно. Природні барвники фруктів та овочів також дають можливість відмовитися від синтетичних барвників для кондитерських виробів, морозива, сухих сніданків тощо. Отже, зустріч показала, що співпраця між нашим університетом та Інститутом технічної теплофізики НАНУ дозволить кожній стороні удосконалити і поглибити профіль своєї роботи.

Опублікований: 28-03-2024
Читайте також:
Знайомство магістрантів-біотехнологів із наукометричними базами Scopus та Web of Science

Немає межі досконалості. Такого принципу притримуються наші магістранти. Після отримання звання бакалавра, здавалось би, виникати питань щодо пошуку необхідної літератури не повинно. Але навіть в такій, на перший погляд, доволі легкій сфері є свої секрети та можливості, про які звичайний користувач може і не здогадуватися. Можливо знання, де саме з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство магістрантів-біотехнологів із наукометричними базами Scopus та Web of Science 27 вересня 2021

«Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» – нові можливості для випускників технічних спеціальностей

Завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Микола Якимчук і доцент Іван Миколів завітали до Вінницького фахового коледжу НУХТ. Під час візиту вони ознайомилися з матеріальною базою коледжу та зустрілися зі здобувачами технічного відділення. Йшлося про можливості продовження освіти в базовому університеті. Ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» – нові можливості для випускників технічних спеціальностей 15 квітня 2025

Здобувачі відкривають нові горизонти в наукових дослідженнях

Здобувачі групи ОП-3-6 разом із наставницею групи, доценткою кафедри технології оздоровчих продуктів Світланою Камінською у рамках лабораторного заняття з дисципліни «Методологія наукових досліджень» відвідали Науково-технічну бібліотеку НУХТ. Тема заняття – «Пошук, накопичення та оброблення наукової інформації». Завідувачка відділу інформаційних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі відкривають нові горизонти в наукових дослідженнях 10 жовтня 2024

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО випускнику

19 квітня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки загиблому герою, випускнику коледжу Вадиму Мирінцю. Пам’ятний знак встановлено на фасаді навчального закладу. Участь у відкритті взяли батьки та друзі Вадима, студентський та педагогічний колективи. Спогадами про Вадима...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО випускнику 20 квітня 2018