Н У Х Т

Навчайся, працюючи

21 жовтня 2022

Навчайся, працюючи

Усе більше і більше можливостей відкривається перед сучасною молоддю. Світ постійно змінюється, модернізується, ринок праці потребує усе більше нових кваліфікованих кадрів, тому система освіти також не стоїть на місці. Завданням університету при цьому є формування у здобувача освіти компетентностей, які дозволять йому пристосовуватися до різноманітних змін вимог ринку праці, створення умов підготовки працівників в умовах їх повного працевлаштування на підприємствах, в установах та організаціях. Тому поєднання навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації з використанням дуальної форми навчання є актуальним та має на меті адаптацію здобувача до першого робочого місця, що відповідає його освітній програмі та кваліфікації. 

З метою впровадження елементів дуальної форми освіти за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» проведено перемовини з директором ТОВ «Крафтове пиво» Олександром Шаталовим щодо залучення здобувачів 4 курсу до реалізації на цьому виробництві практичної складової програми у якості мікробіологів виробництва. Після проведених співбесід на роботу запросили здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології Олександра Штику та Вікторію Біленко.

Ректором університету Олександром Шевченком, директором підприємства Олександром Шаталовим і здобувачами підписаний договір про дуальну форму здобуття вищої освіти. За участю деканки факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак обговорені питання організації практичної складової навчального процесу, враховані побажання роботодавців щодо поглиблення теоретичної підготовки здобувачів із технологій пива, технологій напоїв на основі плодово-ягідної сировини, що буде відображено в індивідуальному навчальному плані підготовки цих студентів.

У цей складний для країни і безпосередньо для освітнього процесу час, надзвичайно важливою є така можливість для студентів – відпрацювати навички практичної роботи на сучасному виробництві, поєднуючи це з навчанням.

Опублікований: 21-10-2022
Читайте також:
Профспілка НУХТ – активний учасник акції протесту проти звуження прав і гарантій освітян

29 жовтня представники Профспілки НУХТ взяли активну участь у мирній громадській акції протесту проти звуження прав і гарантій освітян. Співробітники НУХТ разом із іншими працівниками закладів освіти висловили протест проти намірів влади щодо звуження трудових і соціально-економічних прав і гарантій працівників закладів освіти замість виконання вим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профспілка НУХТ – активний учасник акції протесту проти звуження прав і гарантій освітян 30 жовтня 2019

Soft Skills для бакалаврів освітньої програми «Технології харчування» від шведського економіста

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології харчування», разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прослухали онлайн-лекцію «Нові організаційні форми та безтілесне керівництво», яку прочитав всесвітньо відомий шведський економіст, письменник, автор «Funky Bus...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft Skills для бакалаврів освітньої програми «Технології харчування» від шведського економіста 13 листопада 2023

Підготовка до акредитації ОПП триває…

Відповідно до «Положення про розроблення, затвердження, моніторинг та перегляд освітніх програм НУХТ», на кафедрі технології оздоровчих продуктів проходить поетапна підготовка до акредитації магістерської освітньо-професійної програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». За всіма етапами поставлені завдання ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до акредитації ОПП триває… 26 квітня 2022

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці

Для кожного студента четвертий курс – це нова сходинка до омріяного майбутнього, відповідальний момент, коли він стоїть на роздоріжжі свого життя. Перед ним постає одразу велика кількість питань: «Вступати до магістратури чи ні?», «Працювати за спеціальністю чи ні?», «Чи на ту спеціальність я вступив?». Однак, всі сумніви розвіюються, коли настає ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відповідь на питання «Чи на ту спеціальність я вступив?» приходить на практиці 29 січня 2019