Н У Х Т

Навчайся, працюючи

21 october 2022

Навчайся, працюючи

Усе більше і більше можливостей відкривається перед сучасною молоддю. Світ постійно змінюється, модернізується, ринок праці потребує усе більше нових кваліфікованих кадрів, тому система освіти також не стоїть на місці. Завданням університету при цьому є формування у здобувача освіти компетентностей, які дозволять йому пристосовуватися до різноманітних змін вимог ринку праці, створення умов підготовки працівників в умовах їх повного працевлаштування на підприємствах, в установах та організаціях. Тому поєднання навчання осіб у закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах, в установах та організаціях для набуття певної кваліфікації з використанням дуальної форми навчання є актуальним та має на меті адаптацію здобувача до першого робочого місця, що відповідає його освітній програмі та кваліфікації. 

З метою впровадження елементів дуальної форми освіти за освітньо-професійною програмою «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» проведено перемовини з директором ТОВ «Крафтове пиво» Олександром Шаталовим щодо залучення здобувачів 4 курсу до реалізації на цьому виробництві практичної складової програми у якості мікробіологів виробництва. Після проведених співбесід на роботу запросили здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології Олександра Штику та Вікторію Біленко.

Ректором університету Олександром Шевченком, директором підприємства Олександром Шаталовим і здобувачами підписаний договір про дуальну форму здобуття вищої освіти. За участю деканки факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак обговорені питання організації практичної складової навчального процесу, враховані побажання роботодавців щодо поглиблення теоретичної підготовки здобувачів із технологій пива, технологій напоїв на основі плодово-ягідної сировини, що буде відображено в індивідуальному навчальному плані підготовки цих студентів.

У цей складний для країни і безпосередньо для освітнього процесу час, надзвичайно важливою є така можливість для студентів – відпрацювати навички практичної роботи на сучасному виробництві, поєднуючи це з навчанням.

Published on: 21-10-2022
Read also:
День аюрведичної гостинності

18 квітня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся День гостинності для студентів-бакалаврів 4 курсу, що навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». Захід розпочався з виступу професора кафедри Наталії Фролової, яка розповіла запрошеним студентам про основи аюрведичного харчування та роль дош у житті людини. Про...

READ YOURSELF

День аюрведичної гостинності 22 april 2019

Черговий кіносеанс на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

24 травня студентам ІІІ курсу спеціальності «Туризм» старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Лада Коваленко представила фільм німецького режисера Вольфганга Беккера «Гуд бай Ленін». Картина розповідає історію німецької сім’ї Кернерів під час падіння Берлінської стіни. Батько сімейства, поїхавши у відрядження на територію ФРН...

READ YOURSELF

Черговий кіносеанс на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 27 may 2019

Продовжують відшліфовувати свою наукову майстерність наші викладачі

З 15 по 18 листопада 2021 року доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко та доцентки кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька і Світлана Тетеріна взяли участь у циклі вебінарів з наукометрії «Міжнародний досвід у публікаційній сфері. Успішні публікації у Scopus та Web of Science» від науково-навчально...

READ YOURSELF

Продовжують відшліфовувати свою наукову майстерність наші викладачі 23 november 2021

Безпека – понад усе!

У понеділок в університеті розпочинається навчальний процес. Ми всі дуже чекали можливості повернутися до навчальних аудиторій і лабораторій і, нарешті, це стало можливим. Сьогоднішнє наше першочергове завдання – зберегти життя і здоров'я усіх учасників освітнього процесу, тому адміністрація і господарські служби університету зробили все можливе, ...

READ YOURSELF

Безпека – понад усе! 01 september 2023