Н У Х Т

НУХТ на шляху до європейських стандартів

17 september 2025

НУХТ на шляху до європейських стандартів

Днями директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності Олена Подобій, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка цієї ж кафедри Марія Омельченко взяли участь у вебінарі «Транскордонне забезпечення якості у вищій освіті України: поради для українських університетів», присвяченому актуальним викликам і практикам забезпечення якості вищої освіти в умовах європейської інтеграції.

У межах заходу представники Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Університету імені Альфреда Нобеля, Національного університету біоресурсів і природокористування України поділилися кращими практиками транскордонного забезпечення якості, зокрема досвідом проходження акредитації освітніх програм у міжнародних агентствах і надали практичні поради щодо реалізації принципів транскордонного забезпечення якості вищої освіти в Україні.

Учасники мали змогу ознайомитися з викликами та перспективами міжнародної акредитації, інструментами підвищення якості освітніх програм, а також роллю внутрішніх систем забезпечення якості у процесі європейської інтеграції освіти.

Вебінар привернув увагу до важливості стратегічного підходу до якості вищої освіти, підвищення конкурентоспроможності українських ЗВО на глобальному ринку освітніх послуг і розширення міжнародного партнерства у сфері акредитації.

Наші представники відзначають змістовність заходу і висловлюють подяку організаторам за можливість долучитися до конструктивного діалогу з актуальних питань розвитку вищої освіти в Україні.

Published on: 17-09-2025
Read also:
Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів проводить наукові дослідження у BOKU (Австрія)

За результатами конкурсу українсько-австрійських науково-дослідних проєктів, оголошеного Міністерством освіти і науки України у 2020 році, до переліку переможців увійшов проєкт «Використання ферментативних методів для сталого виробництва рослинної олії», представлений кафедрою технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних за...

READ YOURSELF

Аспірантка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів проводить наукові дослідження у BOKU (Австрія) 07 september 2021

Вітаємо новоспеченого доктора філософії з біотехнологій та біоінженерії!

На кафедрі біотехнології і мікробіології вдруге за останні два тижні відбувся захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». Свою роботу «Синергізм з іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих в різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis ...

READ YOURSELF

Вітаємо новоспеченого доктора філософії з біотехнологій та біоінженерії! 12 june 2024

Телевізійники звертаються по роз’яснення до фахівців НУХТ!

Знімальні групи українських телеканалів часто звертаються до викладачів і науковців нашого університету за роз’ясненнями чи коментарями стосовно харчових продуктів, їх якості, технологій виготовлення, термінів придатності, корисності тощо. 5 грудня доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька була запрошена до сту...

READ YOURSELF

Телевізійники звертаються по роз’яснення до фахівців НУХТ! 08 december 2020

Університет у ТОП-40 Інтернет-рейтингу українських вишів

Згідно з результатами Webometrics Ranking of World's Universities, отриманими розробниками з урахуванням систематизованих даних у липні 2021 року, наш університет посів 33 місце (у 2019 році – 42) серед українських закладів вищої освіти і 4221 (у 219 – 5495) серед світових. Результати досліджень традиційного рейтингу світових університетів за рівн...

READ YOURSELF

Університет у ТОП-40 Інтернет-рейтингу українських вишів 25 august 2021