Н У Х Т

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців

19 серпня 2019

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців

Працедавці України визнали НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців за технічними та економічними спеціальностями. Шанси випускника зайняти вакансію в престижній компанії дослідив журнал «Гроші».

Укладачі «зарплатного» рейтингу зазначають, що компанії, що брали участь у дванадцятому рейтингу вишів «Грошей», неохоче оцінювали рівень підготовки фахівців. Все тому, що довгі роки роботодавці при прийомі співробітників на роботу надавали занадто велике значення диплому і статусу навчального закладу. Але тепер все змінилося. На перший план виходять не теоретичні, а прикладні знання молодого фахівця, реальний досвід, який він встиг отримати за час навчання, і широкий кругозір.

Учасником цього рейтингу може стати будь-який заклад вищої освіти. Список університетів продовжує оновлюватися. Для оцінювання провідні українські виші діляться на списки за спеціальностями – гуманітарні, технічні, юридичні, економічні, будівельні, аграрні.

Кожному з навчальних закладів роботодавці могли поставити одну з чотирьох оцінок. Мінімальна – «0», що означає «я не візьму на роботу, швидше за все». Трохи вище – «2», яка говорить про згоду прийняти на зарплату, нижче середньоринкової для даної категорії фахівців, якщо немає альтернативи. Оцінку «5» ставили в тому випадку, якщо роботодавець не проти такої кандидатури і може взяти на зарплату, рівну середньоринковій для даної категорії фахівців. Найвище значення – «10», що рівносильно готовності роботодавця взяти випускника на роботу на зарплату, вищу за середньоринкову для даної категорії фахівців.

Наш університет традиційно представлений у двох категоріях: за технічними спеціальностями і економічними (оскільки у НУХТ немає будівельних, юридичних, аграрних і гуманітарних спеціальностей).

Розстановка сил в рейтингу з технічних спеціальностей змінилася. Зокрема, наш виш порівняно з 2017 роком піднявся з 22-го місця на 15-е.

Роботодавці відзначають, що рівень технічних фахівців, яких випускали вітчизняні заклади вищої освіти, завжди був гідним. Але щоб конкурувати не тільки на українському, а й на глобальному ринку, технарям катастрофічно не вистачає університетських знань. При пошуку роботи шанси вище у тих студентів, які виходять за рамки стандартної програми і роблять акцент не на теорію, а на практику. Враховуючи, що переважна більшість студентів НУХТ починають стажування вже з другого-третього курсу, не дивно, що вони складають гідну конкуренцію іншим претендентам при працевлаштуванні.

Випускників економічних факультетів на ринку праці у надлишку. Але на кваліфікованого економіста, фінансиста та бухгалтера завжди є сталий попит. При прийомі на роботу фахівців економічних спеціальностей роботодавці звертають увагу на отриманий за час навчання практичний досвід і індивідуальні досягнення здобувача (участь у олімпіадах, конференціях, наукові статті і т. д.). Крім того, мають величезне значення знання іноземної мови, високий рівень володіння ПК, а головне – участь у проектах, неординарне мислення, здатність швидко навчатися. Випускники нашого Навчально-наукового інституту економіки і управління повною мірою мають всі ці навички. Тож місце НУХТ у економічному зарплатному рейтингу цього року – 21 (у минулому році – 25).

Приємно, що хоч серед учасників опитування немає харчових підприємств, наш університет високо цінується роботодавцями.

Вітаємо наш колектив, який вкотре потвердив високий рівень навчання і викладання в нашому виші, а також свій авторитет і конкурентоспроможність на ринку праці!

Опублікований: 19-08-2019
Читайте також:
У цифровому освітньому просторі – засновниця та керівниця дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся гостьовий онлайн-лекторій, спікером якого виступила Олена Сініціна, канд. екон. наук, засновниця та керівниця професійного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks. Освітній захід проведено в рамках вивчення вибіркової освітньої компоненти «Інтелектуальна власність та методи дослідження в гал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У цифровому освітньому просторі – засновниця та керівниця дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks 13 лютого 2025

Як колектив Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ державні свята відзначав

Студентська громада та викладачі Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ долучилися до святкування у місті Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. 23 серпня святковий день розпочався з внесення до центру міста 100-метрового прапора України, який став рекордним за своїми розмірами. Також студенти нашого коледжу взяли активну участ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як колектив Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ державні свята відзначав 28 серпня 2018

Черговий науковий рік в університеті стартував з конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції»

17 вересня 2024 p. у рамках спеціалізованих виставок «Inprodmash» і «Upakovka» наш університет спільно з Інститутом продовольчих ресурсів НААН і виставковою компанією «АККО Інтернешнл» провів ХII Міжнародну спеціалізовану науково-практичну конференцію «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції». Незмінним модератором заходу виступив з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Черговий науковий рік в університеті стартував з конференції «Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції» 18 вересня 2024

Кар’єрний онлайн-івент у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ

Сьогодення – це вміння змінюватися зі світом, враховуючи вимоги нової доби. Тому все колись буває вперше. Ось і у Смілянському технологічному фаховому коледжі нашого університету 7-го травня вперше відбувся кар'єрний онлайн-івент під назвою «День Кар'єри Online» у середовищі Zoom. Онлайн-платформа була створена для прямої комунікації роботодавців ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кар’єрний онлайн-івент у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ 13 травня 2020