Н У Х Т

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців

19 серпня 2019

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців

Працедавці України визнали НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців за технічними та економічними спеціальностями. Шанси випускника зайняти вакансію в престижній компанії дослідив журнал «Гроші».

Укладачі «зарплатного» рейтингу зазначають, що компанії, що брали участь у дванадцятому рейтингу вишів «Грошей», неохоче оцінювали рівень підготовки фахівців. Все тому, що довгі роки роботодавці при прийомі співробітників на роботу надавали занадто велике значення диплому і статусу навчального закладу. Але тепер все змінилося. На перший план виходять не теоретичні, а прикладні знання молодого фахівця, реальний досвід, який він встиг отримати за час навчання, і широкий кругозір.

Учасником цього рейтингу може стати будь-який заклад вищої освіти. Список університетів продовжує оновлюватися. Для оцінювання провідні українські виші діляться на списки за спеціальностями – гуманітарні, технічні, юридичні, економічні, будівельні, аграрні.

Кожному з навчальних закладів роботодавці могли поставити одну з чотирьох оцінок. Мінімальна – «0», що означає «я не візьму на роботу, швидше за все». Трохи вище – «2», яка говорить про згоду прийняти на зарплату, нижче середньоринкової для даної категорії фахівців, якщо немає альтернативи. Оцінку «5» ставили в тому випадку, якщо роботодавець не проти такої кандидатури і може взяти на зарплату, рівну середньоринковій для даної категорії фахівців. Найвище значення – «10», що рівносильно готовності роботодавця взяти випускника на роботу на зарплату, вищу за середньоринкову для даної категорії фахівців.

Наш університет традиційно представлений у двох категоріях: за технічними спеціальностями і економічними (оскільки у НУХТ немає будівельних, юридичних, аграрних і гуманітарних спеціальностей).

Розстановка сил в рейтингу з технічних спеціальностей змінилася. Зокрема, наш виш порівняно з 2017 роком піднявся з 22-го місця на 15-е.

Роботодавці відзначають, що рівень технічних фахівців, яких випускали вітчизняні заклади вищої освіти, завжди був гідним. Але щоб конкурувати не тільки на українському, а й на глобальному ринку, технарям катастрофічно не вистачає університетських знань. При пошуку роботи шанси вище у тих студентів, які виходять за рамки стандартної програми і роблять акцент не на теорію, а на практику. Враховуючи, що переважна більшість студентів НУХТ починають стажування вже з другого-третього курсу, не дивно, що вони складають гідну конкуренцію іншим претендентам при працевлаштуванні.

Випускників економічних факультетів на ринку праці у надлишку. Але на кваліфікованого економіста, фінансиста та бухгалтера завжди є сталий попит. При прийомі на роботу фахівців економічних спеціальностей роботодавці звертають увагу на отриманий за час навчання практичний досвід і індивідуальні досягнення здобувача (участь у олімпіадах, конференціях, наукові статті і т. д.). Крім того, мають величезне значення знання іноземної мови, високий рівень володіння ПК, а головне – участь у проектах, неординарне мислення, здатність швидко навчатися. Випускники нашого Навчально-наукового інституту економіки і управління повною мірою мають всі ці навички. Тож місце НУХТ у економічному зарплатному рейтингу цього року – 21 (у минулому році – 25).

Приємно, що хоч серед учасників опитування немає харчових підприємств, наш університет високо цінується роботодавцями.

Вітаємо наш колектив, який вкотре потвердив високий рівень навчання і викладання в нашому виші, а також свій авторитет і конкурентоспроможність на ринку праці!

Опублікований: 19-08-2019
Читайте також:
VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва»

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся традиційний VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва». Уже восьмий рік, за ініціативи директора коледжу Віри Кузнецової, студенти коледжу разом зі своїми батьками, дідусями, сестрами та братами розкривають кулінарні секрети, готуючи родинну страву...

ЧИТАТИ ДАЛІ

VІІІ фестиваль кулінарного мистецтва «Родинна страва» 17 грудня 2019

Мовні скіли й цікаві факти у Filmclub німецькою мовою

Третьокурсники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у засіданні кіноклубу німецькою мовою, організованому доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганною Бойко. Захід був присвячений традиціям карнавалу. Карнавал святкують у лютому або на початку березня – вулиці заповнюють ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мовні скіли й цікаві факти у Filmclub німецькою мовою 28 лютого 2025

Із новітньою українською культурою знайомила здобувачів освіти доцентка кафедри гуманітарних дисциплін

21 квітня доцентка кафедри гуманітарних дисциплін Олена Пивоваренко прочитала відкриту лекцію «Новітня українська культура першої половини ХХ ст.» для здобувачів факультету біотехнології та екологічного контролю. Із захопленням здобувачі сприймали матеріал, адже мали змогу ознайомитися з шедеврами українського та світового мистецтва. Розвиток теат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із новітньою українською культурою знайомила здобувачів освіти доцентка кафедри гуманітарних дисциплін 22 квітня 2021

На реальних прикладах із досвіду своєї роботи у галузі побудувала лекційне заняття викладачка кафедри туристичного та готельного бізнесу

6 квітня 2021 року в онлайн-форматі відбулася відкрита лекція «Підбір постачальників послуг» старшої викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу Уляни Ситайло з дисципліни «Івент-менеджмент» для здобувачів 3 курсу спеціальності 242 «Туризм». Основні питання розглянуті під час лекції – роль кадрового забезпечення в івент-індустрії, особли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На реальних прикладах із досвіду своєї роботи у галузі побудувала лекційне заняття викладачка кафедри туристичного та готельного бізнесу 07 квітня 2021