Н У Х Т

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців

19 серпня 2019

Працедавці України визнають НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців

Працедавці України визнали НУХТ одним із найкращих університетів України з підготовки фахівців за технічними та економічними спеціальностями. Шанси випускника зайняти вакансію в престижній компанії дослідив журнал «Гроші».

Укладачі «зарплатного» рейтингу зазначають, що компанії, що брали участь у дванадцятому рейтингу вишів «Грошей», неохоче оцінювали рівень підготовки фахівців. Все тому, що довгі роки роботодавці при прийомі співробітників на роботу надавали занадто велике значення диплому і статусу навчального закладу. Але тепер все змінилося. На перший план виходять не теоретичні, а прикладні знання молодого фахівця, реальний досвід, який він встиг отримати за час навчання, і широкий кругозір.

Учасником цього рейтингу може стати будь-який заклад вищої освіти. Список університетів продовжує оновлюватися. Для оцінювання провідні українські виші діляться на списки за спеціальностями – гуманітарні, технічні, юридичні, економічні, будівельні, аграрні.

Кожному з навчальних закладів роботодавці могли поставити одну з чотирьох оцінок. Мінімальна – «0», що означає «я не візьму на роботу, швидше за все». Трохи вище – «2», яка говорить про згоду прийняти на зарплату, нижче середньоринкової для даної категорії фахівців, якщо немає альтернативи. Оцінку «5» ставили в тому випадку, якщо роботодавець не проти такої кандидатури і може взяти на зарплату, рівну середньоринковій для даної категорії фахівців. Найвище значення – «10», що рівносильно готовності роботодавця взяти випускника на роботу на зарплату, вищу за середньоринкову для даної категорії фахівців.

Наш університет традиційно представлений у двох категоріях: за технічними спеціальностями і економічними (оскільки у НУХТ немає будівельних, юридичних, аграрних і гуманітарних спеціальностей).

Розстановка сил в рейтингу з технічних спеціальностей змінилася. Зокрема, наш виш порівняно з 2017 роком піднявся з 22-го місця на 15-е.

Роботодавці відзначають, що рівень технічних фахівців, яких випускали вітчизняні заклади вищої освіти, завжди був гідним. Але щоб конкурувати не тільки на українському, а й на глобальному ринку, технарям катастрофічно не вистачає університетських знань. При пошуку роботи шанси вище у тих студентів, які виходять за рамки стандартної програми і роблять акцент не на теорію, а на практику. Враховуючи, що переважна більшість студентів НУХТ починають стажування вже з другого-третього курсу, не дивно, що вони складають гідну конкуренцію іншим претендентам при працевлаштуванні.

Випускників економічних факультетів на ринку праці у надлишку. Але на кваліфікованого економіста, фінансиста та бухгалтера завжди є сталий попит. При прийомі на роботу фахівців економічних спеціальностей роботодавці звертають увагу на отриманий за час навчання практичний досвід і індивідуальні досягнення здобувача (участь у олімпіадах, конференціях, наукові статті і т. д.). Крім того, мають величезне значення знання іноземної мови, високий рівень володіння ПК, а головне – участь у проектах, неординарне мислення, здатність швидко навчатися. Випускники нашого Навчально-наукового інституту економіки і управління повною мірою мають всі ці навички. Тож місце НУХТ у економічному зарплатному рейтингу цього року – 21 (у минулому році – 25).

Приємно, що хоч серед учасників опитування немає харчових підприємств, наш університет високо цінується роботодавцями.

Вітаємо наш колектив, який вкотре потвердив високий рівень навчання і викладання в нашому виші, а також свій авторитет і конкурентоспроможність на ринку праці!

Опублікований: 19-08-2019
Читайте також:
День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ гостинно зустрів майбутніх вступників, які відвідали День відкритих дверей. Директор коледжу Юрій Барилюк ознайомив випускників шкіл м. Суми та області і їх батьків із навчальним закладом, його історією та традиціями, матеріально-технічною базою, звернув увагу на те, що коледж є структурним підрозділом Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 02 квітня 2019

Фахівці університету обговорюють перспективні напрямки виробничої спеціалізації Київщини

Завідувач кафедри технології м`яса і м`ясних продуктів Василь Пасічний, професорка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько і доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька стали учасниками воркшопу «Смарт-спеціалізація: ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету обговорюють перспективні напрямки виробничої спеціалізації Київщини 05 липня 2021

Здобувачі обговорюють переваги і недоліки онлайн-навчання англійською

З нагоди Всесвітнього дня освіти, який відзначають 24 січня, старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела зі здобувачами четвертого курсу (групи ХЧ-4-1, ГС-4-9а, ТХ-4-4) онлайн-дискусію. Обговорили тенденції в освітньому процесі в університетах в Україні, переваги і недоліки онлайн-навчання.  Слід заз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі обговорюють переваги і недоліки онлайн-навчання англійською 24 січня 2023

З інноваційними рішеннями в упаковці знайомляться наші викладачі

На конференції «Інновації в упаковці», яка працювала у Києві 27 травня, розглядали тенденції ринку упаковки, тренди дизайну упаковки, сучасні технології пакування, інновації у збиранні та переробленні використаної упаковки. Інформацією про інноваційні рішення поділилися представники провідних виробників упаковки та пакувального обладнання – Dow, К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З інноваційними рішеннями в упаковці знайомляться наші викладачі 02 червня 2021