Н У Х Т

Мовні скіли й цікаві факти у Filmclub німецькою мовою

28 лютого 2025

Мовні скіли й цікаві факти у Filmclub німецькою мовою

Третьокурсники факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка взяли участь у засіданні кіноклубу німецькою мовою, організованому доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганною Бойко. Захід був присвячений традиціям карнавалу.

Карнавал святкують у лютому або на початку березня – вулиці заповнюють люди в маскарадних костюмах, відбувається парад потягів із традиційними фігурами з пап’є-маше.

Слово Karneval походить з латинської мови і означає «без м’яса», тому що його святкують перед початком Великого посту. Німецькою мовою це свято називають також Fasching або Fastnacht. Карнавал розповсюджений не у всій Німеччині, а лише в католицьких регіонах – в Кельні, Дюссельдорфі та Майнці.

Студенти з цікавістю подивилися фільм німецькою мовою і обговорили традиції цього свята.

Опублікований: 28-02-2025
Читайте також:
Наша стратегія – розширення співпраці з інститутами НАН України та галузевими академіями наук

Триває розширення співпраці нашого університету з інститутами НАН України та галузевими академіями наук щодо виконання спільних наукових досліджень згідно зі стратегічним планом розвитку НУХТ на 2021-2025 роки. У вересні 2023 року за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директора Інституту садівництва НААН Ігора Гриника підготовлено та підписа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша стратегія – розширення співпраці з інститутами НАН України та галузевими академіями наук 21 вересня 2023

Блискучий захист дисертаційної роботи докторантом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

18 вересня на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбувся захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технології високобілкових хлібних виробів для споживачів з підвищеною потребою у макронутрієнтах» докторанта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерія Махинька. Науковий консультант – пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучий захист дисертаційної роботи докторантом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 19 вересня 2019

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у готелі «Президент»

З 1 по 28 вересня здобувачі вищої освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання проходили виробничу практику в засобах розміщення м. Київ та інших містах України. Однією з баз практик був 4-зірковий «Президент Готель» у самому центрі столиці за 5 хв. ві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у готелі «Президент» 07 жовтня 2020

Неформальна освіта як елемент безперервного навчання

В університеті відбулося засідання комісії з визнання результатів неформальної освіти. Члени комісії – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор, д.т.н., гарант освітньо-наукової програми підготовки здобувачів третього рівня (доктор філософії) за спеціальністю «Харчові технології» Володимир Ковбаса, завідувачка ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неформальна освіта як елемент безперервного навчання 18 травня 2022