Н У Х Т

Лайфхаки, подарунки і майстер-класи: у НУХТ відбувся День відкритих дверей

02 березня 2019

Лайфхаки, подарунки і майстер-класи: у НУХТ відбувся День відкритих дверей

2 березня всі охочі могли завітати на гостину до нашого університету, адже цього дня відбувся традиційний весняний День відкритих дверей НУХТ.

У нашому навчальному закладі завжди раді гостям, а до таких заходів готуються особливо старанно – все найкраще й найцікавіше презентують кафедри, факультети й навчально-наукові інститути, а Приймальна комісія старанно систематизує всі новації вступу, аби майбутні вступники знали й розуміли всі нюанси, що чекатимуть на них при реєстрації та роботі з електронними кабінетами, могли уникнути типових помилок при виборі пріоритетів, не втратили шанс скористатися можливістю вступити на бюджетну форму навчання чи пільгами.  

Варто згадати, що останні кілька днів відкритих дверей організовує Центр моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, і формат заходу змінився на більш динамічний й інтерактивний.

Після огляду виставки досягнень і матеріально-технічної бази наших структурних підрозділів та спілкування з їх керівництвом, викладачами і студентами, гості університету могли долучитися до лайфхаку «Краще зроблю завтра (ні)» від голови студентської ради Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Дмитра Шемідька. У дотепній формі він розповів про студентське життя, прийняття рішень і вибір. Далі серед майбутніх вступників відбувся розіграш подарунків із символікою НУХТ, після якого заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Олександр Данькевич представив лайфхак «Як вступити до НУХТ? Корисні поради для вступника» для учнів шкіл, гімназій, ліцеїв, а начальник відділу аналітично-інформаційного моніторингу освітньої діяльності Олена Подобій надала аналогічні рекомендації старшокурсникам коледжів і технікумів. Крім того, вони дізналися про широкий спектр роботодавців, з якими співпрацює наш університет і були запрошені на традиційний Ярмарок вакансій – НУХТ весна, який відбудеться 13 березня. Інформація про компанії-партнери університету, де вони зможуть проходити практику, стажування та працевлаштуватися, отримавши диплом НУХТ, дуже зацікавила випускників коледжів і технікумів.

Ну і наостанок – найцікавіше – кейс майбутніх професій у формі майстер-класів та тренінги. Тут на наших гостей чекав широкий вибір – випускові кафедри постаралися якомога яскравіше представити свої спеціальності. Тут були – «Запрограмуй мікропроцесорний захист», «Запрограмуй модель роботизованої платформи на ардуїно», «Комп’ютерне моделювання природних та штучних процесів», «Від заготовки до виробу»,  «Відверто про гроші, податки та страхування: чи знаєте Ви, що…?», «Професійний бухгалтер в бізнес-середовищі», «Мій START-UP», «Тест-драйв з HR», «Вершина ковбасного мистецтва», «Виявлення фальсифікації меду», «Казкові солодощі: капкейки», «Молочна майстерня», «Приготування нутелли з різними смаками», «Як розробити власний індивідуальний аромат», «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» «Сучасні iнформацiйно-телекомунiкацiйнi технології та Internet речей в розвитку суспільства», «Вода – екооснова життя», «Оптичні явища навколо нас», «Масляна – традиції та сучасність», а ще тренінги з фізики, математики, «Склади ЗНО з біології на всі 200!».

Пропоновані заходи могли задовольнити найвибагливіший смак, а головною родзинкою більшості з них було те, що активними помічниками у їх проведенні були студенти-старшокурсники, а подекуди вони й самі їх проводили, як наприклад на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. На технологічних кафедрах, результати своєї роботи учасники майстер-класів могли продегустувати. За чаюванням зі смаколиками, та ще й власноруч виготовленими, жваво спілкувалися про навчання, студентське життя, перспективи працевлаштування, програми академічної мобільності, мрії й сподівання.

Сповнені враженнями й емоціями, з корисною інформацією і відповідями на свої питання гості НУХТ неохоче розходилися. Зацікавленість, яку вони проявили, дає підстави сподіватися, що ця зустріч, якщо і перша, то далеко не остання. Тепер їм залишилося лише зробити вибір між великим спектром наших спеціальностей. А значить, гостина – вдалася! 

Опублікований: 02-03-2019
Читайте також:
100-річчю бою під Крутами присвячується…

29 січня відповідно до Указу Президента України від 15 січня 2007 року №15/07 українська спільнота відзначає День пам'яті Героїв Крут. На рубежі 1917-1918 рр. розгорнулася інтервенція російсько-більшовицьких військ в Україну. Керівництво УНР мусило вислати проти неї переважну частину своїх військ. Тоді ж був створений загін із числа добровольців (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

100-річчю бою під Крутами присвячується… 29 січня 2018

З кар’єрними перспективами у Ресто «Сільпо» познайомилися здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

20 листопада 2023 року відбувся онлайн-вебінар «РЕСТО СІЛЬПО» з директоркою офісу Ресто «Сільпо» Оленою Полковніковою. Захід організував відділ працевлаштування випускників НУХТ. На запрошення кафедри готельно-ресторанної справи до вебінару долучилися здобувачі фахових закладів освіти, які навчаються за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З кар’єрними перспективами у Ресто «Сільпо» познайомилися здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 20 листопада 2023

Представники НУХТ – на бізнес-зустрічі «Хлібопекарський бізнес»

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса і професорка цієї ж кафедри Олена Білик долучилися до традиційної бізнес-зустрічі «Хлібопекарський бізнес», програма якої була надзвичайно цікавою та насиченою і включала 27 доповідей. Учасниками заходу були стейкхолдери освітніх програм, які реалізуються на кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники НУХТ – на бізнес-зустрічі «Хлібопекарський бізнес» 26 лютого 2025

З виступу факультету біотехнології та екологічного контролю стартував загальноуніверситетський фестиваль «День факультету-2019»

31 жовтня у актовій залі університету було гаряче – стартував загальноуніверситетський фестиваль «День факультету-2019», і розпочав його своїм виступом факультет біотехнології та екологічного контролю. Дні цього факультету завжди вирізняються глибиною і водночас близькістю глядачеві тем. Цього разу факультетські митці з’ясовували «Хто зайвий? А ког...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З виступу факультету біотехнології та екологічного контролю стартував загальноуніверситетський фестиваль «День факультету-2019» 31 жовтня 2019