Н У Х Т

Лайфхаки, подарунки і майстер-класи: у НУХТ відбувся День відкритих дверей

02 березня 2019

Лайфхаки, подарунки і майстер-класи: у НУХТ відбувся День відкритих дверей

2 березня всі охочі могли завітати на гостину до нашого університету, адже цього дня відбувся традиційний весняний День відкритих дверей НУХТ.

У нашому навчальному закладі завжди раді гостям, а до таких заходів готуються особливо старанно – все найкраще й найцікавіше презентують кафедри, факультети й навчально-наукові інститути, а Приймальна комісія старанно систематизує всі новації вступу, аби майбутні вступники знали й розуміли всі нюанси, що чекатимуть на них при реєстрації та роботі з електронними кабінетами, могли уникнути типових помилок при виборі пріоритетів, не втратили шанс скористатися можливістю вступити на бюджетну форму навчання чи пільгами.  

Варто згадати, що останні кілька днів відкритих дверей організовує Центр моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, і формат заходу змінився на більш динамічний й інтерактивний.

Після огляду виставки досягнень і матеріально-технічної бази наших структурних підрозділів та спілкування з їх керівництвом, викладачами і студентами, гості університету могли долучитися до лайфхаку «Краще зроблю завтра (ні)» від голови студентської ради Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Дмитра Шемідька. У дотепній формі він розповів про студентське життя, прийняття рішень і вибір. Далі серед майбутніх вступників відбувся розіграш подарунків із символікою НУХТ, після якого заступник відповідального секретаря Приймальної комісії Олександр Данькевич представив лайфхак «Як вступити до НУХТ? Корисні поради для вступника» для учнів шкіл, гімназій, ліцеїв, а начальник відділу аналітично-інформаційного моніторингу освітньої діяльності Олена Подобій надала аналогічні рекомендації старшокурсникам коледжів і технікумів. Крім того, вони дізналися про широкий спектр роботодавців, з якими співпрацює наш університет і були запрошені на традиційний Ярмарок вакансій – НУХТ весна, який відбудеться 13 березня. Інформація про компанії-партнери університету, де вони зможуть проходити практику, стажування та працевлаштуватися, отримавши диплом НУХТ, дуже зацікавила випускників коледжів і технікумів.

Ну і наостанок – найцікавіше – кейс майбутніх професій у формі майстер-класів та тренінги. Тут на наших гостей чекав широкий вибір – випускові кафедри постаралися якомога яскравіше представити свої спеціальності. Тут були – «Запрограмуй мікропроцесорний захист», «Запрограмуй модель роботизованої платформи на ардуїно», «Комп’ютерне моделювання природних та штучних процесів», «Від заготовки до виробу»,  «Відверто про гроші, податки та страхування: чи знаєте Ви, що…?», «Професійний бухгалтер в бізнес-середовищі», «Мій START-UP», «Тест-драйв з HR», «Вершина ковбасного мистецтва», «Виявлення фальсифікації меду», «Казкові солодощі: капкейки», «Молочна майстерня», «Приготування нутелли з різними смаками», «Як розробити власний індивідуальний аромат», «Комп’ютерні системи та програмна інженерія в автоматизації» «Сучасні iнформацiйно-телекомунiкацiйнi технології та Internet речей в розвитку суспільства», «Вода – екооснова життя», «Оптичні явища навколо нас», «Масляна – традиції та сучасність», а ще тренінги з фізики, математики, «Склади ЗНО з біології на всі 200!».

Пропоновані заходи могли задовольнити найвибагливіший смак, а головною родзинкою більшості з них було те, що активними помічниками у їх проведенні були студенти-старшокурсники, а подекуди вони й самі їх проводили, як наприклад на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. На технологічних кафедрах, результати своєї роботи учасники майстер-класів могли продегустувати. За чаюванням зі смаколиками, та ще й власноруч виготовленими, жваво спілкувалися про навчання, студентське життя, перспективи працевлаштування, програми академічної мобільності, мрії й сподівання.

Сповнені враженнями й емоціями, з корисною інформацією і відповідями на свої питання гості НУХТ неохоче розходилися. Зацікавленість, яку вони проявили, дає підстави сподіватися, що ця зустріч, якщо і перша, то далеко не остання. Тепер їм залишилося лише зробити вибір між великим спектром наших спеціальностей. А значить, гостина – вдалася! 

Опублікований: 02-03-2019
Читайте також:
За крок до успіху магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

22 лютого на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів денної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології» Варто згадати, що студенти кафедри технології молока і молочних продуктів проявляють себе не тільки у виконанні магістерських робіт, а й беруть участь і перемагають у всеукраїнських ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За крок до успіху магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів 25 лютого 2019

Скарби історії: знайомимося з цінними та рідкісними виданнями

Науково-технічна бібліотека університету представила унікальну книжкову виставку, на якій експонуються цінні та рідкісні видання з фондів бібліотеки. У експозиції є видання, яким понад 100 років! Кожне з них має надзвичайну історичну та культурну цінність і є важливою частиною нашої національної спадщини. Ці книги – справжні свідки часу, які допома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Скарби історії: знайомимося з цінними та рідкісними виданнями 14 лютого 2025

В університеті відзначили День української писемності та мови

Щороку 9 листопада, починаючи з 1997 р., в Україні відзначають державне свято – День української писемності та мови. Долучився до святкування і наш університет. Цього дня усі охочі студенти та викладачі кафедри гуманітарних дисциплін приєдналися до написання 18-го радіодиктанту національної єдності, який звучав на Українському радіо. Як завжди, пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відзначили День української писемності та мови 12 листопада 2018

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету

У рамках Днів гостинності в університеті іноземні громадяни з Сирії, Алжиру, Пакистану, Йорданії, Туреччини, Туркменістану, які навчаються на Підготовчому відділенні Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності, відвідали кафедри університету: технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології консервування, автоматизац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Іноземні слухачі Підготовчого відділення ближче познайомилися з кафедрами університету 02 квітня 2019