Н У Х Т

Гостьова лекція для магістрантів кафедри економіки і права та кафедри маркетингу від професорки Естонського університету

24 вересня 2021

Гостьова лекція для магістрантів кафедри економіки і права та кафедри маркетингу від професорки Естонського університету

Магістранти спеціальностей 051 «Економіка підприємства» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 23 вересня 2021 року мали унікальну можливість прослухати лекцію «Економіка та підприємництво в умовах цифровізації: приклад Естонії» від докторки економічних наук, професорки, дослідниці Естонського університету підприємництва Майнор (Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences), президентки науково-технічної організації Teadmus OÜ Ольги Прокопенко. Лекція відбулася в онлайн-форматі. Окрім магістрантів, до зустрічі приєдналися й викладачі кафедр економіки і права та маркетингу.

Пані професорка ознайомила слухачів з особливостями цифровізації Естонії та їх поширенням на всі сфери життя. Магістранти мали можливість:

- побачити 12 інновацій Естонії, які полегшують життя та ведення бізнесу;
- ознайомитися з єдиною платформою, через яку ведеться облік всього бізнесу, вибудовуються його рейтинги, визначається сума податків і здійснюється їх оплата;
- довідатися про прикладний аспект підготовки в університеті Майнор.

Надзвичайно цікаво було дізнатися, що місто та бізнесмени звертаються до Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences зі своїми проблемами, і саме студенти допомагають напрацювати рішення таких проблем.

Представлений матеріал викликав неабиякий інтерес наших здобувачів і викладачів.

Зважаючи на рівень підготовки аудиторії, професорка Ольга Прокопенко поділилася також інформацією про можливості та перспективи наукових досліджень в Естонії, до яких було запрошено долучатися і викладачів, і магістрантів спеціальностей  «Економіка підприємства» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з України.

Опублікований: 24-09-2021
Читайте також:
Гостьова лекція для третьокурсників кафедри експертизи харчових продуктів

27 жовтня 2022 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбулася гостьова лекція «Інгредієнти, що поліпшують зовнішній вигляд харчових продуктів» для здобувачів третього курсу освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» з дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для третьокурсників кафедри експертизи харчових продуктів 27 жовтня 2022

Місце і роль економічної теорії в структурі економічних знань і підготовці фахівців з економіки обговорювали наші викладачки

2 грудня 2021 р. відбулося засідання Міжвідомчої координаційної ради з економічної теорії Національної академії наук України та Міністерства освіти і науки України, присвячене обговоренню проблем місця і ролі економічної теорії у підготовці фахівців з економіки, у якій взяли участь завідувачка кафедри економічної теорії Інна Ситник та професорка ка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Місце і роль економічної теорії в структурі економічних знань і підготовці фахівців з економіки обговорювали наші викладачки 06 грудня 2021

Секція «Фінанси» 91-ї конференції молодих учених, аспірантів і студентів завершила роботу

8 квітня здобувачі спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» взяли участь у 91-й Міжнародній конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Модератором секції «Фінанси» виступила доцентка кафедри фінансів Світлана Бойко. Здобувачі о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секція «Фінанси» 91-ї конференції молодих учених, аспірантів і студентів завершила роботу 09 квітня 2025

Нові ідеї та виклики зернової науки

7 квітня відбулося засідання секції «Технологія зберігання і переробки зерна» в рамках 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішення проблем харчування людства у ХХІ столітті». На секції свої наукові здобутки представляли здобувачі різних освітніх ступенів: від уже досвідчених здоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові ідеї та виклики зернової науки 11 квітня 2025