Н У Х Т

Гостьова лекція для магістрантів кафедри економіки і права та кафедри маркетингу від професорки Естонського університету

24 september 2021

Гостьова лекція для магістрантів кафедри економіки і права та кафедри маркетингу від професорки Естонського університету

Магістранти спеціальностей 051 «Економіка підприємства» та 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 23 вересня 2021 року мали унікальну можливість прослухати лекцію «Економіка та підприємництво в умовах цифровізації: приклад Естонії» від докторки економічних наук, професорки, дослідниці Естонського університету підприємництва Майнор (Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences), президентки науково-технічної організації Teadmus OÜ Ольги Прокопенко. Лекція відбулася в онлайн-форматі. Окрім магістрантів, до зустрічі приєдналися й викладачі кафедр економіки і права та маркетингу.

Пані професорка ознайомила слухачів з особливостями цифровізації Естонії та їх поширенням на всі сфери життя. Магістранти мали можливість:

- побачити 12 інновацій Естонії, які полегшують життя та ведення бізнесу;
- ознайомитися з єдиною платформою, через яку ведеться облік всього бізнесу, вибудовуються його рейтинги, визначається сума податків і здійснюється їх оплата;
- довідатися про прикладний аспект підготовки в університеті Майнор.

Надзвичайно цікаво було дізнатися, що місто та бізнесмени звертаються до Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences зі своїми проблемами, і саме студенти допомагають напрацювати рішення таких проблем.

Представлений матеріал викликав неабиякий інтерес наших здобувачів і викладачів.

Зважаючи на рівень підготовки аудиторії, професорка Ольга Прокопенко поділилася також інформацією про можливості та перспективи наукових досліджень в Естонії, до яких було запрошено долучатися і викладачів, і магістрантів спеціальностей  «Економіка підприємства» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з України.

Published on: 24-09-2021
Read also:
Традиції благодійності маркетологів

Викладачі та студенти кафедри маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ вкотре продемонстрували свою згуртованість та вміння організовуватися в правильних напрямках. Протягом двох місяців за їх ініціативи тривала благодійна акція «Допомога дітям-інвалідам», завдяки якій вдалося зібрати багато солодощів, канцтоварів, новор...

READ YOURSELF

Традиції благодійності маркетологів 14 february 2019

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р.

3-7 квітня 2023 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. У підсумковій конференції взяли участь 24 здобувачі із 11 закладів вищої освіти України: Національного університету харчових технологій, О...

READ YOURSELF

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2022-2023 н.р. 10 april 2023

Лідируючі позиції університету у підготовці фахівців із мехатроніки знову підтвердили наші студенти

19-20 вересня в Дніпрі на території парку розваг «Лавина» відбувся четвертий фестиваль «Interpipe TechFest». Його головна мета – сприяти популяризації інженерії, робототехніки і технологій, зокрема й нової спеціальності – мехатроніки. Організатор фестивалю, велика металургійна компанія «Interpipe» забезпечує суспільний інтерес до технічних спеціаль...

READ YOURSELF

Лідируючі позиції університету у підготовці фахівців із мехатроніки знову підтвердили наші студенти 21 october 2019

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували

Наприкінці травня студенти групи ТІ-2-6 під керівництвом доцента кафедри біотехнології і мікробіології Світлани Тетеріної у рамках вивчення дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій» розпочали дослідження мікробіологічної забрудненості об’єктів навколишнього середовища. Вони зробили посіви повітря лекційних аудиторій, холу, підвалу, туалету...

READ YOURSELF

Як майбутні експерти харчових продуктів мікробіологічну забрудненість об’єктів навколишнього середовища досліджували 20 june 2019