Н У Х Т

Підписаний Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України

20 september 2019

Підписаний Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України

З кожним роком розуміння того, що співпраця бізнесу та навчальних закладів має змінювати свій формат стає все актуальнішим.

Доценти кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор і Оксана Ничик взяли участь у підписанні Меморандуму про співпрацю між університетом і Професійною асоціацією екологів України (ПАЕУ).

19 вересня в Києві командою ПАЕУ була проведена відкрита зустріч із провідними науковцями й інноваторами та підписаний багатосторонній Меморандум про співпрацю, а також обмін інформацією та провадження правової, освітньої й наукової діяльності в сфері прикладної екології задля екологізації виробництва в Україні, підвищення ролі і статусу еколога на підприємствах, надання прикладних знань майбутнім екологам.

В Україні склалася ситуація, коли, з одного боку, є величезний кадровий голод у високопрофесійних фахівцях, а з іншого – випускники вишів не можуть отримати бажану роботу у зв’язку з відсутністю необхідного досвіду.

Основна задача підписання Меморандуму – об’єднати зусилля і залучити всі зацікавлені сторони до взаємодії. Очевидно, прийшов час перебудувати систему з реактивного мислення в проактивне.

Отже, перед усіма учасниками стоїть завдання розробити спільні програми, щоб підвищити рівень якості природоохоронної освіти, залучаючи бізнес, що потребує висококласних молодих фахівців.

Меморандум про співпрацю заради довкілля вже підписали: Національний університет харчових технологій, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний авіаційний університет, Національний транспортний університет, Державна екологічна академія (післядипломної освіти та управління), ГО «Асоціація експертів із оцінки впливу на навколишнє природне середовище», Інститут біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України, Інститут громадського здоров'я ім. О.М. Марзєєва НАМНУ, Інститут біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України, Інститут відновлюваної енергетики НАН України, Інститут біології і медицини ім. Тараса Шевченка, Інститут екології економіки і права, Інститут фізики Національної академії наук України, Інститут проблем матеріалознавства ім. І.М.Францевича НАН України, Інститут економіки та прогнозування Національної академії наук України, Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України, Науковий центр аерокосмічних досліджень землі Інституту геологічних наук Національної академії наук України, Інститут фізико-органічної хімії і вуглехімії ім. Л. М. Литвиненка НАН України.

Published on: 20-09-2019
Read also:
Європейський підхід для європейського майбутнього

Викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, д.т.н., професорка Людмила Кривопляс-Володіна та к.т.н., доцентка Анастасія Деренівська з 17 по 28 січня 2022 року за підтримки програми Європейського Союзу ERASMUS+ проходили навчання в Міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій», що працювала в межах імплементації проєкту...

READ YOURSELF

Європейський підхід для європейського майбутнього 03 february 2022

Пригоди сімейки Адамс у НУХТ: відбувся вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління

21 листопада відбувся довгоочікуваний вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ (ННІ ЕіУ). Чому довгоочікуваний? Все просто – вечори цього структурного підрозділу нашого університету – це завжди інтрига, цікавий сюжет, до дрібниць виважена постановка, відмінна режисура, бездоганний смак, креатив і гумор, харизматична акторська...

READ YOURSELF

Пригоди сімейки Адамс у НУХТ: відбувся вечір Навчально-наукового інституту економіки і управління 21 november 2019

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів

Викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів розширюють свої знання з питань безпечності харчових продуктів. Відповідно до нової редакції стандарту ISO 22000 алергени є небезпечним фактором виробництва харчових продуктів. Тому наших фахівців і студентів зацікавила онлайн-конференція «Харчові алергії – все, що хотіли знати, але боял...

READ YOURSELF

Щодо безпечності харчових продуктів розширюють свої знання викладачі та здобувачі кафедри експертизи харчових продуктів 17 march 2021

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО

23 лютого до Науково-технічної бібліотеки нашого університету завітали представники Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Робоча зустріч була організована науково-методичним центром бібліотек закладів вищої освіти України. Сьогодні в умовах воєнного стану, змішаної та дистанційної форм на...

READ YOURSELF

Бібліотечна спільнота України: співпраця та обмін досвідом між бібліотеками ЗВО 26 february 2024