Н У Х Т

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

16 may 2019

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

Для студентів 3 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» було проведене виїзне лабораторне заняття у виробничих умовах на базі ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (м. Канів). Організацію заходу та супровід студентів здійснювали доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш та асистент кафедри Ірина Кірєєва.

Продукція ТМ «Наша ряба» – курятина українського виробництва. Нині компанія являється найкрупнішою в Європі, а продукція відповідає усім європейським стандартам. Студенти були вражені масштабами виробництва, адже його штат налічує понад 1800 працівників.

Своїм багатим досвідом і знаннями з молоддю поділилася менеджер з персоналу Марина Макарченко. Студенти пройшли інструктаж з техніки безпеки та ознайомилися з особливостями санітарного контролю, який потрібно подолати на вході у виробничі цехи: одягти спецодяг, знезаразити руки спиртом за певним алгоритмом, ретельно обробити чоботи механічними поліетиленовими щітками та пройти через світлофор доступу.

Студентам продемонстрували усі етапи виробництва, окрім забою. Особливо вразив конвеєр, де пліч-о-пліч стояли «люди в білому», що швидко і чітко виконували лише одну певну операцію, і «літаючі» тушки курок над головою. Фасування здійснювали у ящики, які надходили з-під стелі, з навісного транспортеру.

Коли ж студенти потрапили на склад готової продукції, то зауважили: «Тут чистіше і біліше, ніж у лікарні». Чорні – лише колеса навантажувача, який перевозив продукцію, але й вони були знезаражені та аж блищали від чистоти.

Ну, а вже під стінами птахофабрики знаходився автопарк – кільканадцять великих вантажівок-рефрижераторів із брендом «Наша ряба», що доставляють охолоджену й заморожену продукцію клієнтам.

Далі хімікам-технологам прочитали лекцію та відповіли на всі питання. Особливу увагу студентів привернув потужний соцпакет, який надає підприємство всім своїм робітникам: безкоштовні путівки, навчання, страхування, забезпечення житлом, транспортом.

Після насиченого дня студенти змогли підкріпитись безкоштовним смачним обідом у їдальні підприємства, за що були дуже вдячні.

Птахівництво – галузь, яка має не тільки свій запах і смак, а й певні труднощі. Багато з них, як бачимо, тут успішно подолано. Миронівська птахофабрика сертифікована за міжнародними стандартами якості, і не даремно вона отримала «зелене світло» на експорт своєї курятини до країн ЄС.

Студенти висловили щиру подяку Марині Макарченко й всім співробітникам, які виділили свій час та познайомили з принципами роботи профільного підприємства, а також керівництву підприємства за надану можливість.

 

Published on: 16-05-2019
Read also:
Випускниця НУХТ – комерційний директор «Kalush Orchestra»

Днями завершився 66-й пісенний конкурс «Євробачення-2022», тріумфальну перемогу у якому здобув український гурт «Kalush Orchestra». Щирий і душевний трек «Стефанія», у якому присутній український етнокод, полонив світ. До цієї грандіозної перемоги долучилася випускниця нашого університету Олександра Білобров, яка є комерційним директором гурту. Са...

READ YOURSELF

Випускниця НУХТ – комерційний директор «Kalush Orchestra» 20 may 2022

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

16 листопада 2022 року кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ організувала гостьовий лекторій з надзвичайно цікавою людиною Євгеном Довгалюком – засновником Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» (с. Червоне Заріччя, Яготинський район, Київська область). З 2020 року Євген Довгалюк активно займається вив...

READ YOURSELF

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу 21 november 2022

Віртуальна подорож до НУХТ

2 жовтня відбувся перший у цьому навчальному році День відкритих дверей нашого університету. Через карантинні обмеження плани довелося скоригувати, й цього разу зустріч відбулася онлайн. Проте, це не стало на заваді активному спілкуванню майбутніх вступників із фахівцями Приймальної комісії, підготовчого відділення, дирекцій навчально-наукових інст...

READ YOURSELF

Віртуальна подорож до НУХТ 02 october 2021

Студентка спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» – срібний призер Відкритого кубку України з кіокушинкай карате

15 грудня відбувся Відкритий кубок України серед дорослих жінок, чоловіків і ветеранів із кіокушинкай карате. Студентка спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Анастасія Осокіна взяла участь у Кубку, виступивши в категорії 1985-2001 років народження (вага до 55 кг). Анастасія пр...

READ YOURSELF

Студентка спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» – срібний призер Відкритого кубку України з кіокушинкай карате 18 december 2019