Н У Х Т

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

16 травня 2019

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

Для студентів 3 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» було проведене виїзне лабораторне заняття у виробничих умовах на базі ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (м. Канів). Організацію заходу та супровід студентів здійснювали доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш та асистент кафедри Ірина Кірєєва.

Продукція ТМ «Наша ряба» – курятина українського виробництва. Нині компанія являється найкрупнішою в Європі, а продукція відповідає усім європейським стандартам. Студенти були вражені масштабами виробництва, адже його штат налічує понад 1800 працівників.

Своїм багатим досвідом і знаннями з молоддю поділилася менеджер з персоналу Марина Макарченко. Студенти пройшли інструктаж з техніки безпеки та ознайомилися з особливостями санітарного контролю, який потрібно подолати на вході у виробничі цехи: одягти спецодяг, знезаразити руки спиртом за певним алгоритмом, ретельно обробити чоботи механічними поліетиленовими щітками та пройти через світлофор доступу.

Студентам продемонстрували усі етапи виробництва, окрім забою. Особливо вразив конвеєр, де пліч-о-пліч стояли «люди в білому», що швидко і чітко виконували лише одну певну операцію, і «літаючі» тушки курок над головою. Фасування здійснювали у ящики, які надходили з-під стелі, з навісного транспортеру.

Коли ж студенти потрапили на склад готової продукції, то зауважили: «Тут чистіше і біліше, ніж у лікарні». Чорні – лише колеса навантажувача, який перевозив продукцію, але й вони були знезаражені та аж блищали від чистоти.

Ну, а вже під стінами птахофабрики знаходився автопарк – кільканадцять великих вантажівок-рефрижераторів із брендом «Наша ряба», що доставляють охолоджену й заморожену продукцію клієнтам.

Далі хімікам-технологам прочитали лекцію та відповіли на всі питання. Особливу увагу студентів привернув потужний соцпакет, який надає підприємство всім своїм робітникам: безкоштовні путівки, навчання, страхування, забезпечення житлом, транспортом.

Після насиченого дня студенти змогли підкріпитись безкоштовним смачним обідом у їдальні підприємства, за що були дуже вдячні.

Птахівництво – галузь, яка має не тільки свій запах і смак, а й певні труднощі. Багато з них, як бачимо, тут успішно подолано. Миронівська птахофабрика сертифікована за міжнародними стандартами якості, і не даремно вона отримала «зелене світло» на експорт своєї курятини до країн ЄС.

Студенти висловили щиру подяку Марині Макарченко й всім співробітникам, які виділили свій час та познайомили з принципами роботи профільного підприємства, а також керівництву підприємства за надану можливість.

 

Опублікований: 16-05-2019
Читайте також:
Як не провалити співбесіду з роботодавцем: поради від фахівця отримали здобувачі-біотехнологи

Як пройти співбесіду , щоб вас відразу прийняли на роботу; як підготуватися; як відповідати на питання; що казати… Докладний розбір проходження співбесіди на практиці для студентів-біотехнологів 4 курсу під час гостьової лекції здійснила тренерка з компанії TriglavInternationalLLC (партнера корпорації «Артеріум») Юлія Старикова. Фахівчиня працює у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як не провалити співбесіду з роботодавцем: поради від фахівця отримали здобувачі-біотехнологи 18 жовтня 2021

Профком співробітників вітає з новорічними святами!

Шановні колеги! Профком співробітників НУХТ щиро вітає вас з Новим роком і Різдвом Христовим! Рік, що минає, беззаперечно продемонстрував, що сила нашого народу у його єдності, людяності та патріотизмі. Щодня кожний з нас, на своєму місці наближає перемогу і з кожним днем наша віра тільки зростає. Як і впевненість, що ми обов’язково відновимо мир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком співробітників вітає з новорічними святами! 25 грудня 2022

Фінішував І тур ХІІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка

Напередодні новорічних свят кафедра гуманітарних дисциплін підвела підсумки першого етапу ще одного конкурсу – ХІІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка. Участь у змаганні брали здобувачі освіти усіх навчальних підрозділів університету. Всі вони продемонстрували високий рівень і гідно змагалися за перемогу. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішував І тур ХІІІ Міжнародного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка 29 грудня 2022

Цікаві факти про обладнання у закладах ресторанного господарства

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 березня відбулося відкрите лекційне заняття «Місильно-перемішувальне обладнання» к.т.н., доцента Ольги Коваль з навчальної дисципліни «Обладнання закладів ресторанного господарства». Лекція була прочитана для студентів 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології». Під час лекції студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві факти про обладнання у закладах ресторанного господарства 18 березня 2019