Н У Х Т

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

16 травня 2019

«Запах і смак» профільного підприємства вивчили студенти-хімтехнологи

Для студентів 3 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» було проведене виїзне лабораторне заняття у виробничих умовах на базі ПрАТ «Миронівська птахофабрика» (м. Канів). Організацію заходу та супровід студентів здійснювали доцент кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш та асистент кафедри Ірина Кірєєва.

Продукція ТМ «Наша ряба» – курятина українського виробництва. Нині компанія являється найкрупнішою в Європі, а продукція відповідає усім європейським стандартам. Студенти були вражені масштабами виробництва, адже його штат налічує понад 1800 працівників.

Своїм багатим досвідом і знаннями з молоддю поділилася менеджер з персоналу Марина Макарченко. Студенти пройшли інструктаж з техніки безпеки та ознайомилися з особливостями санітарного контролю, який потрібно подолати на вході у виробничі цехи: одягти спецодяг, знезаразити руки спиртом за певним алгоритмом, ретельно обробити чоботи механічними поліетиленовими щітками та пройти через світлофор доступу.

Студентам продемонстрували усі етапи виробництва, окрім забою. Особливо вразив конвеєр, де пліч-о-пліч стояли «люди в білому», що швидко і чітко виконували лише одну певну операцію, і «літаючі» тушки курок над головою. Фасування здійснювали у ящики, які надходили з-під стелі, з навісного транспортеру.

Коли ж студенти потрапили на склад готової продукції, то зауважили: «Тут чистіше і біліше, ніж у лікарні». Чорні – лише колеса навантажувача, який перевозив продукцію, але й вони були знезаражені та аж блищали від чистоти.

Ну, а вже під стінами птахофабрики знаходився автопарк – кільканадцять великих вантажівок-рефрижераторів із брендом «Наша ряба», що доставляють охолоджену й заморожену продукцію клієнтам.

Далі хімікам-технологам прочитали лекцію та відповіли на всі питання. Особливу увагу студентів привернув потужний соцпакет, який надає підприємство всім своїм робітникам: безкоштовні путівки, навчання, страхування, забезпечення житлом, транспортом.

Після насиченого дня студенти змогли підкріпитись безкоштовним смачним обідом у їдальні підприємства, за що були дуже вдячні.

Птахівництво – галузь, яка має не тільки свій запах і смак, а й певні труднощі. Багато з них, як бачимо, тут успішно подолано. Миронівська птахофабрика сертифікована за міжнародними стандартами якості, і не даремно вона отримала «зелене світло» на експорт своєї курятини до країн ЄС.

Студенти висловили щиру подяку Марині Макарченко й всім співробітникам, які виділили свій час та познайомили з принципами роботи профільного підприємства, а також керівництву підприємства за надану можливість.

 

Опублікований: 16-05-2019
Читайте також:
На шляху до омріяного вступу: День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулася тепла профорієнтаційна зустріч зі вступниками. Відповідальна за профорієнтаційну роботу Віра Зуйко разом із завідувачками випускових кафедр Олександрою Нєміріч, Ларисою Шаран та Іриною Мельник розказала гостям по освітні програми факультету, відповідність їх трендам у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На шляху до омріяного вступу: День відкритих дверей факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 березня 2021

Відзнака Науково-технічної бібліотеки університету!

Науково-технічна бібліотека університету взяла участь у Всеукраїнському конкурсі «Бібліотека року 2023», оголошеному ВГО «Українська бібліотечна асоціація» спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України. До Всеукраїнського дня бібліотек (30 вересня) були оголошені переможці конкурсу. У номінації «Великі бібліотеки» за проєкт «І...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відзнака Науково-технічної бібліотеки університету! 02 жовтня 2023

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій

Викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та доцент кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стажувалися на кафедрі технології та якості продукції росл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід європейських країн вивчали викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій 25 червня 2019

Чергова зупинка профорієнтаційного десанту НУХТ – м. Богуслав

5 жовтня 2018 року у м. Богуслав Київської області відбувся Ярмарок вакансій, на якому наш університет представляли викладачі Навчально-наукового інституту харчових технологій, Навчально-наукового інституту економіки і управління, факультету автоматизації і комп’ютерних систем. Захід відвідали школярі 9-х, 10-х та 11-х класів. Наші фахівці знайоми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова зупинка профорієнтаційного десанту НУХТ – м. Богуслав 08 жовтня 2018