Н У Х Т

Погляд на професію з різних боків: практика в компанії «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум»

26 вересня 2019

Погляд на професію з різних боків: практика в компанії «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум»

Уже вкотре переддипломна практика магістрантів-біотехнологів проходить у компанії «Київмедпрепарат» корпорації «Артеріум». Саме АТ «Київмедпрепарат» започаткував потужний біосинтез антибіотика пеніциліну, який врятував тисячі людських життів під час II Світової війни. Тому проходити практику на такому підприємстві дуже престижно! Студенти ІІ року магістрату Вероніка Калабська, Софія Дуб’янська, Вікторія Гафенко, Юлія Гайдук та Іван Янчук ознайомилися з системами очистки повітря, підготовки води очищеної та ін’єкційної, потрапили в класифіковані приміщення та пройшли інструктажі, поспілкувалися з провідними фахівцями з відділу м’яких та ін’єкційних лікарських засобів. Обговорили новинки препаратів, поринули в незабутню царину фармацевтики та набули неоціненний досвід і багаж знань!

Під час проходження практики до студентів поставилися як до майбутніх фахівців, які мали можливість ознайомитися з нюансами майбутньої професії. Магістрантам відповіли на всі питання стосовно працевлаштування на роботу, адже саме під час проходження практики є можливість проявити себе та познайомитись із колективом. На сьогодні, проходження практики на підприємстві – це як маленький досвід, тому що в сучасному світі, успіху досягає той, хто, крім теоретичної бази, встиг ще опанувати сучасні методи, практичні вміння і навички, які знадобляться для майбутньої роботи.

До речі, Вероніка Калабська вже працює хіміком-аналітиком з розроблення твердих і м’яких лікарських форм фітопрепаратів у відділі розроблення фармацевтичних препаратів АТ «Київмедпрепарат». Досить непросто поєднувати навчання та роботу, та попри всі труднощі їй вдалося опанувати нові методи й зрозуміти специфіку роботи, а також зустріти давніх знайомих із університету, але вже в якості колег. Багато випускників кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ працюють в компанії «Київмедпрепарат» та з гордістю і вдячністю згадують свою рідну кафедру, яка заклала знання та навички успішних фахівців. Зокрема, в дослідному центрі у відділі розроблення фармацевтичних препаратів працюють випускники кафедри різних років: старші інженери-технологи Андрій Вороненко, Антон Івасюк, Олександр Голодюк, Артур Слюсаренко, провідний фахівець з якості Наталія Жос, хімік-аналітик Надія Білецька, фахівець з інтеграції інформаційних систем Ірина Ясінська. Також багато інших випускників нашої кафедри працюють у різних відділах і лабораторіях АТ «Київмедпрепарат».

Тож, фармацевтична компанія дозволила подивитися на професію біотехнолога з різних боків і показала, що спеціаліст, який прагне працювати, зможе знайти собі роботу відповідно до його вподобань. Студенти вдячні керівництву та співробітникам АТ «Київмедпрепарат», а також кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ за надану можливість набуття практичних і теоретичних знань!

Опублікований: 26-09-2019
Читайте також:
Гостьова онлайн-лекція на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-туристичного та ресторанного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка продовжує добру традицію щодо проведення гостьових лекцій у онлайн-форматі. У рамках вивчення здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова онлайн-лекція на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 31 жовтня 2023

Інформаційні технології бенчмаркінгу у сфері HoReCa опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

26 травня 2022 року відбувся гостьовий лекторій від менеджерки проєкту «Hotel Matrix» Єлізавети Рудельової для здобувачів освіти другого курсу освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». До освітнього онлайн-івенту також долучилися першокурсники у рамка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформаційні технології бенчмаркінгу у сфері HoReCa опановують здобувачі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 травня 2022

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Профорієнтаційна робота – один із головних пріоритетів діяльності колективу університету, якому надається всебічна підтримка з боку керівництва НУХТ. 25 лютого для виконання лабораторної роботи з дисципліни «Природничі науки» на кафедру технології молока і молочних продуктів завітали учні 10 класу київської гімназії ім. М.П. Драгоманова, які бажаю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів 27 лютого 2019

На відеозв’язку із Нової Зеландії зі здобувачами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – українська енологиня і виноробка компанії Indevin-Villa Maria

Про вино, бульбашки та різні тренди у винному світі поспілкувалися здобувачі освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з відомою українською енологинею, виноробкою компанії Indevin-Villa Maria (Мальборо, Нова Зеландія), випускницею нашого університету Марією Скорченко. Лекція відбулася для здобувачів освіти третього курсу спеціальності...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На відеозв’язку із Нової Зеландії зі здобувачами спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – українська енологиня і виноробка компанії Indevin-Villa Maria 06 листопада 2023