Н У Х Т

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

15 травня 2024

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

У березні 2024 р. був підписаний договір про співробітництво між нашим університетом і Ліцеєм № 142 м. Києва. Саме тому вже вдруге для ліцеїстів викладачками кафедри експертизи харчових продуктів, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою Анастасією Чорною був проведений майстер-клас.

Цього разу на кафедру завітали дев’ятикласники разом із класною керівницею Оксаною Грищенко. Враховуючи, що Ліцей №142 спеціалізується на поглибленому вивченні точних наук – математики, фізики та хімії, на майстер-класі викладачки представили практичне застосування вже нині отриманих знань із зазначених дисциплін. Ліцеїсти побачили, яким чином реакція нейтралізації дозволяє виявити фальсифікацію борошна та власноруч визначили свіжість молока за титрованою кислотністю; навчилися відрізняти кукурудзяний крохмаль від картопляного; виявили фальсифікований зразок меду за допомогою рефрактометра та визначили, чи не був розведений зразок молока.

Наш університет славиться своєю гостинністю, тому разом зі школярами була виготовлена льодяникова карамель, смакові властивості якої ліцеїсти оцінили дуже високо.

Кафедра експертизи харчових продуктів висловлює вдячність за організацію цієї зустрічі заступниці директора з науково-методичної роботи Ліцею №142 м. Києва Вікторії Підгерській. Продовжуємо активну співпрацю між нашими закладами освіти.

Опублікований: 15-05-2024
Читайте також:
Наші викладачі підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою

Колектив кафедри іноземних мов професійного спрямування поповнюється фахівцями, які підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою міжнародними сертифікатами. Наразі доцентка кафедри Ольга Нежива підтвердила рівень володіння англійською мовою успішним складанням іспиту B2 First (FCE) на рівні В2 та отримала міжнародний сертифікат Cambridge En...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі підтверджують свій рівень володіння іноземною мовою 03 серпня 2022

Мотиваційні листи: типова помилка

Шановні вступники! У 2024 році усі ви маєте подавати мотиваційні листи, це – складова частина заяви на вступ. Перед тим, як його писати радимо уважно ознайомитися з вимогами до мотиваційного листа вступника до нашого університету. Для написання гарного мотиваційного листа вам потрібно вибрати найважливішу інформацію, яка найкраще розкаже про ваші...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотиваційні листи: типова помилка 25 липня 2024

Карантинні заходи в університеті продовжено

Наказом №86 від 29 липня 2020 року в університеті продовжено дію карантину з 1 до 31 серпня. Зокрема, продовжена дія п.п. 2, 3, 4, 5, 10 наказу №57 від 22 травня 2020 року. Приймальній комісії на час роботи відбіркових комісій та вступних випробувань до університету наказано дотримуватися «Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Карантинні заходи в університеті продовжено 29 липня 2020

Університет став науковим партнером українсько-французького навчального проєкту

6 грудня 2021 року уперше в Україні стартував масштабний міжнародний сертифікований навчальний проєкт, метою якого є підвищення кваліфікації фахівців вітчизняної виноградарсько-виноробної галузі. Цього дня на спеціально створеній онлайн-платформі зустрілись українські винороби, інші стейкхолдери галузі та представники французьких профільних органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет став науковим партнером українсько-французького навчального проєкту 07 грудня 2021