У березні 2024 р. був підписаний договір про співробітництво між нашим університетом і Ліцеєм № 142 м. Києва. Саме тому вже вдруге для ліцеїстів викладачками кафедри експертизи харчових продуктів, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою Анастасією Чорною був проведений майстер-клас.
Цього разу на кафедру завітали дев’ятикласники разом із класною керівницею Оксаною Грищенко. Враховуючи, що Ліцей №142 спеціалізується на поглибленому вивченні точних наук – математики, фізики та хімії, на майстер-класі викладачки представили практичне застосування вже нині отриманих знань із зазначених дисциплін. Ліцеїсти побачили, яким чином реакція нейтралізації дозволяє виявити фальсифікацію борошна та власноруч визначили свіжість молока за титрованою кислотністю; навчилися відрізняти кукурудзяний крохмаль від картопляного; виявили фальсифікований зразок меду за допомогою рефрактометра та визначили, чи не був розведений зразок молока.
Наш університет славиться своєю гостинністю, тому разом зі школярами була виготовлена льодяникова карамель, смакові властивості якої ліцеїсти оцінили дуже високо.
Кафедра експертизи харчових продуктів висловлює вдячність за організацію цієї зустрічі заступниці директора з науково-методичної роботи Ліцею №142 м. Києва Вікторії Підгерській. Продовжуємо активну співпрацю між нашими закладами освіти.