Н У Х Т

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

15 травня 2024

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

У березні 2024 р. був підписаний договір про співробітництво між нашим університетом і Ліцеєм № 142 м. Києва. Саме тому вже вдруге для ліцеїстів викладачками кафедри експертизи харчових продуктів, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою Анастасією Чорною був проведений майстер-клас.

Цього разу на кафедру завітали дев’ятикласники разом із класною керівницею Оксаною Грищенко. Враховуючи, що Ліцей №142 спеціалізується на поглибленому вивченні точних наук – математики, фізики та хімії, на майстер-класі викладачки представили практичне застосування вже нині отриманих знань із зазначених дисциплін. Ліцеїсти побачили, яким чином реакція нейтралізації дозволяє виявити фальсифікацію борошна та власноруч визначили свіжість молока за титрованою кислотністю; навчилися відрізняти кукурудзяний крохмаль від картопляного; виявили фальсифікований зразок меду за допомогою рефрактометра та визначили, чи не був розведений зразок молока.

Наш університет славиться своєю гостинністю, тому разом зі школярами була виготовлена льодяникова карамель, смакові властивості якої ліцеїсти оцінили дуже високо.

Кафедра експертизи харчових продуктів висловлює вдячність за організацію цієї зустрічі заступниці директора з науково-методичної роботи Ліцею №142 м. Києва Вікторії Підгерській. Продовжуємо активну співпрацю між нашими закладами освіти.

Опублікований: 15-05-2024
Читайте також:
Гостьова online-лекція з вітчизняним практиком

4 жовтня 2022 року у рамках дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства», «Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася гостьова online-лекція з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова online-лекція з вітчизняним практиком 05 жовтня 2022

Доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці взяла участь у обговоренні актуальних проблем безпеки життєдіяльності

Міжнародною Академією безпеки життєдіяльності за участі ДУ «Національний науково-дослідний інститут промислової безпеки та охорони праці»  Державної служби України з питань праці проведено круглий стіл «Актуальні проблеми безпеки життєдіяльності – енергобезпека, енергоресурсозбереження, інноваційні технології в охороні праці». Метою заходу було об...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці взяла участь у обговоренні актуальних проблем безпеки життєдіяльності 17 грудня 2018

Гостями онлайн-лекції для здобувачів освіти спеціальності «Туризм» стали київські гімназисти

9 лютого 2021 р. учні гімназії «Троєщина» Деснянського району м. Києва були гостями онлайн-зустрічі зі здобувачами та викладачами кафедри туристичного та готельного бізнесу. У ході знайомства спілкувалися про туризм, екскурсії, відомі туристичні об’єкти України. Учні цікавилися, які професійні знання повинні мати спеціалісти у галузі туризму та сф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостями онлайн-лекції для здобувачів освіти спеціальності «Туризм» стали київські гімназисти 11 лютого 2021

Відкриваємо двері весняних Біотехнологічних студій

З початком шкільних весняних канікул в університеті розпочалися Біотехнологічні студії 2024 року – цікавий і насичений профорієнтаційний захід факультету біотехнології та екологічного контролю, що стає вже доброю традицією й щоразу збирає все більше учасників. З самого ранку амбасадори з числа здобувачів-біотехнологів зустрічали гостей біля головн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриваємо двері весняних Біотехнологічних студій 27 березня 2024