Н У Х Т

Плідний обмін думками в ході ХІV Міжнародної конференції «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств»

24 листопада 2023

Плідний обмін думками в ході ХІV Міжнародної конференції «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств»

22 листопада 2023 р. на базі кафедри економіки праці та менеджменту відбулася ХІV Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених  «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств», у якій взяв участь 41 здобувач вищої освіти з нашого університету.

Роботу конференції відкрила завідувачка кафедри економіки праці та менеджменту, докторка економічних наук, професорка Тамара Березянко. Вона привітала учасників і побажала плідних, конструктивних дискусій.

На пленарному засіданні з доповідями виступили доктор економічних наук, професор кафедри економіки праці та менеджменту Віктор Ємцев, який акцентував увагу учасників заходу на проблемах формування сировинної бази підприємств харчової промисловості в умовах війни, та директорка ТОВ «Чанта Маунт» Олена Тараненко, яка розповіла про відбудову та становлення хлібозаводу ТОВ «Чанта Маунт» після обстрілу рф.

Далі молоді науковці працювали у секціях за напрямами «Відновлюваний менеджмент підприємств харчової промисловості» та «Оптимізація трудових відносин в умовах невизначеності в компаніях харчової промисловості».

Приємно, що здобувачі активно долучилися до участі у конференції й представили цікаві й ґрунтовні доповіді на актуальні тематики сьогодення. Традиційно були визначені найкращі доповіді серед представлених на секційних засіданнях.

По «Відновлюваний менеджмент підприємств харчової промисловості» відзначені доповіді: «Франчайзинг, як бізнес модель економічного розвитку підприємств харчової промисловості» аспірантки першого року навчання Наталії Назаренко (наукова керівниця – д. е. н, професорка Наталія Скопенко (I місце); «Управління інвестиційними проєктами в процесі реалізації життєвого циклу розвитку підприємства» здобувача освітньо-професійної програми «Менеджмент» Михайла Смиженка (наукова керівниця – к. е. н, доцентка Світлана Стахурська (II місце); «Види, переваги та недоліки інтернет-реклами» здобувачки освітньо-професійної програми «Менеджмент» Ольги Лясковської (наукова керівниця – к. е. н, доцентка Марія Турчина (IIІ місце) і «Експорт соняшникової олії» здобувачки освітньо-професійної програми «Менеджмент» Поліни Кириченко (наукова керівниця – к. е. н, доцента Ольга Кириченко (IIІ місце).

У засіданні секції «Оптимізація трудових відносин в умовах невизначеності в компаніях харчової промисловості» взяли участь здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент», освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу». Функції модератора засідання секції традиційно виконала доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Ліана Мазник, секретарки – доцентка Любов Тертична. Здобувачі й викладачі кафедри активно попрацювали і під час цього засідання.

Здобувачами освіти було представлено понад 30 тез, 10 найцікавіших презентацій і доповідей. Тематика робіт стосувалася актуальних трендових питань у сфері менеджменту персоналу. Всі теми дуже сучасні і враховують тенденції цифровізації ринку праці, зміни умов, форм організації та режимів праці, нейроменеджменту, компенсаційного менеджменту, управління талантами, новітніх технологій рекрутингу, менеджменту персоналу в умовах воєнного стану тощо. Особливу увагу привернули теми, що стосуються проблем набуття персоналом цифрових навичок, креативного менеджменту, трендів в оплаті праці та інші.

Присутні відзначили актуальність тематики доповідей, якість підготовки презентацій з використанням онлайн-інструментів для графічного дизайну Canva, логічність, чіткість, практичну цінність представлених доповідей, активність всіх учасників, питання аудиторії та відповіді на них спікерів.

Секційні засідання пройшли на високому організаційному, науково-теоретичному рівні в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням студентської молоді.

Обрана тема науково-практичної конференції стала плідним підґрунтям для обміну думками із зазначеної проблематики.

Опублікований: 24-11-2023
Читайте також:
Гостьова лекція для здобувачів від GSTC-експертки сталого туризму

31 травня 2023 року на кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася остання в цьому навчальному році гостьова лекція, яку для здобувачів спеціальності 242 «Туризм» прочитала доцентка кафедри країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, GSTC-експертка сталого туризму Вікторія Кіптенко. Тема лекції «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для здобувачів від GSTC-експертки сталого туризму 01 червня 2023

Переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт визначили на кафедрі біотехнології і мікробіології

Щороку на базі різних університетів України проводиться Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт, метою якого є підготовка фахівців нової генерації європейського рівня, формування у них знань і умінь дослідницької діяльності, для яких установка на професійну майстерність є пріоритетною стратегією їх життєдіяльності. Основними завданнями к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт визначили на кафедрі біотехнології і мікробіології 22 грудня 2018

На фінішній прямій ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

11 та 12 січня 2022 року управлінням освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти в дистанційному форматі був проведений обласний етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. У конкурсі взяли участь 70 учнів 5-11 к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка 18 січня 2022

Із життя магістрантів…

Наші магістранти, які вивчають інжиніринг фармацевтичних та біотехнологічних виробництв, поєднують навчання з успішною роботою за спеціальністю, очолюють інноваційні проєкти, проєктують і монтують лінії виробництва фармацевтичної продукції, забезпечують їх технічний сервіс, вирішують проблеми функціонування стратегічних підприємств під час дефіциту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із життя магістрантів… 23 грудня 2022