Н У Х Т

Плідне стажування у Словацькій Республіці

18 березня 2024

Плідне стажування у Словацькій Республіці

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко повернулася зі стажування за програмою «The National Scholarship Programme of the Slovak Republic в AgroBioTech Research Centre of Slovak University of Agriculture in Nitra» (м. Нітра, Словацька Республіка). Стажування передбачало проведення наукових досліджень у галузі хлібопекарського виробництва та ознайомлення з лабораторною та інструментальною базою приймаючої установи.

Метою академічної мобільності був обмін досвідом щодо підходів і методів проведення досліджень, ознайомлення з інфраструктурою лабораторій приймаючої установи, участь у проведенні досліджень за грантами, які виконуються в приймаючій організації, консультації з експертами, інтернаціоналізація вищої освіти та культурна інтеграція науковців України і Словаччини.

Протягом періоду стажування Анастасія Шевченко ознайомилася з обладнанням у лабораторіях дослідницького центру та на кафедрах університету, провела ряд досліджень із використанням новітніх методик, результати яких будуть висвітлені в наукових публікаціях у співавторстві з колегами зі Словацької Республіки. Також науковиця презентувала інформацію про Національний університет харчових технологій, ознайомила з напрямками освітньої та наукової діяльності нашого колективу.

Обговорення подальшої наукової співпраці було плідним, оскільки науковці та здобувачі Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі були запрошені до участі в наукових конференціях, організованих нашим університетом, а вони у свою чергу виявили зацікавленість у співпраці щодо спільних наукових і освітніх проєктів. У результаті стажування була досягнута домовленість про підготовку до укладення угоди про співпрацю між університетами, ініційовану завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою. Це значно розширить і зміцнить подальшу співпрацю.

Висловлюємо подяку директорці AgroBioTech Research Centre – PhD, Ing. Lucia Gabríny, а також PhD, Ing. Eva Ivanišová та Mgr. PhD Eva Kováčiková за цікаву та продуктивну співпрацю в рамках стажування та подальшу кооперацію.

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Менеджери персоналу досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців

Менеджери персоналу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців і практики королівського етикету з інсайдером. Студенти 1 і 2 курсів освітньої програми «Менеджмент персоналу» спільно із викладачем Юлією Гринюк побували у вільному просторі Kachorovska Atelier на зустріч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Менеджери персоналу досліджували історію формування класичного стилю в одязі англійців 15 листопада 2019

Робота наших фахівців зі створення інноваційного кластеру функціональної їжі триває!

Наприкінці листопада 2021 року в Департаменті економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації відбулася стратегічна сесія, яка стала фінальним заходом цього року в процесі підприємницького відкриття сфери смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів з вдосконаленими споживними якостями (фун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робота наших фахівців зі створення інноваційного кластеру функціональної їжі триває! 30 листопада 2021

«Курс уважного сировара» від біотехнолога НУХТ

Крафтове сироваріння стає популярним в Україні серед фермерів і поціновувачів сиру. Все більше господарів молочних ферм і невеликих господарств, користуючись досвідом європейських колег, намагаються не здавати молоко на заводи, а переробляти самостійно. Основним продуктом перероблення молока в даному випадку є сир. Для навчання охочих опанувати то...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Курс уважного сировара» від біотехнолога НУХТ 16 жовтня 2018

Думками щодо необхідності знання іноземної мови у професійній діяльності поділилися першокурсники

Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які завершують свій перший семестр в університеті та вивчають інтенсивний курс «Іноземної мови за професійним спрямуванням», поділилися своїми думками з приводу необхідності вміти розмовляти англійською мовою у їх майбутній професії. Разом із доцентом кафедри іноземних мов професійного спрямуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Думками щодо необхідності знання іноземної мови у професійній діяльності поділилися першокурсники 28 листопада 2019