Н У Х Т

Плідне стажування у Словацькій Республіці

18 березня 2024

Плідне стажування у Словацькій Республіці

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко повернулася зі стажування за програмою «The National Scholarship Programme of the Slovak Republic в AgroBioTech Research Centre of Slovak University of Agriculture in Nitra» (м. Нітра, Словацька Республіка). Стажування передбачало проведення наукових досліджень у галузі хлібопекарського виробництва та ознайомлення з лабораторною та інструментальною базою приймаючої установи.

Метою академічної мобільності був обмін досвідом щодо підходів і методів проведення досліджень, ознайомлення з інфраструктурою лабораторій приймаючої установи, участь у проведенні досліджень за грантами, які виконуються в приймаючій організації, консультації з експертами, інтернаціоналізація вищої освіти та культурна інтеграція науковців України і Словаччини.

Протягом періоду стажування Анастасія Шевченко ознайомилася з обладнанням у лабораторіях дослідницького центру та на кафедрах університету, провела ряд досліджень із використанням новітніх методик, результати яких будуть висвітлені в наукових публікаціях у співавторстві з колегами зі Словацької Республіки. Також науковиця презентувала інформацію про Національний університет харчових технологій, ознайомила з напрямками освітньої та наукової діяльності нашого колективу.

Обговорення подальшої наукової співпраці було плідним, оскільки науковці та здобувачі Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі були запрошені до участі в наукових конференціях, організованих нашим університетом, а вони у свою чергу виявили зацікавленість у співпраці щодо спільних наукових і освітніх проєктів. У результаті стажування була досягнута домовленість про підготовку до укладення угоди про співпрацю між університетами, ініційовану завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою. Це значно розширить і зміцнить подальшу співпрацю.

Висловлюємо подяку директорці AgroBioTech Research Centre – PhD, Ing. Lucia Gabríny, а також PhD, Ing. Eva Ivanišová та Mgr. PhD Eva Kováčiková за цікаву та продуктивну співпрацю в рамках стажування та подальшу кооперацію.

Опублікований: 18-03-2024
Читайте також:
Професійний досвід для майбутніх фахівців

7 листопада 2024 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція «Професійні дегустаційні конкурси: їхні переваги та завдання, які вони вирішують» засновниці та керівниці професійного міжнародного дегустаційного конкурсу Favorite Food&Drinks, кандидатки економічних наук Олени Сініціної. Захід був організ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний досвід для майбутніх фахівців 11 листопада 2024

У центрі уваги – безпека: відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету

8 вересня 2022 року в залі засідань ректорату відбулося перше в цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко привітав присутніх із початком нового навчального року і розпочав засідання з розповіді про життя університету протягом останніх пів року в умовах воєнного стану в країні. Він коротко зупинився на усі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У центрі уваги – безпека: відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету 08 вересня 2022

Цілеспрямоване поглиблення знань

Кінець навчального року – хороший час для старту нових знань! Викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко з 19 по 30 червня 2023 року пройшла  стажування, організоване навчальною студією ТРЕНД у рамках реалізації проєкту «Вона Хаб» за імплементації ГО «Інноваційні соціальні рішення», підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення та фінансової під...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цілеспрямоване поглиблення знань 03 липня 2023

Інтерактивні форми роботи в рамках тижня економічних дисциплін

Щороку навесні у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ традиційно проводиться тиждень економічних дисциплін, під час якого через інтерактивні форми роботи, ділові ігри моделюються визначені управлінські, економічні, психологічні, педагогічні ситуації і формуються вміння аналізувати їх і приймати оптимальні рішення. Ділові ігри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивні форми роботи в рамках тижня економічних дисциплін 22 березня 2018