Н У Х Т

Плідне стажування у Словацькій Республіці

18 march 2024

Плідне стажування у Словацькій Республіці

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко повернулася зі стажування за програмою «The National Scholarship Programme of the Slovak Republic в AgroBioTech Research Centre of Slovak University of Agriculture in Nitra» (м. Нітра, Словацька Республіка). Стажування передбачало проведення наукових досліджень у галузі хлібопекарського виробництва та ознайомлення з лабораторною та інструментальною базою приймаючої установи.

Метою академічної мобільності був обмін досвідом щодо підходів і методів проведення досліджень, ознайомлення з інфраструктурою лабораторій приймаючої установи, участь у проведенні досліджень за грантами, які виконуються в приймаючій організації, консультації з експертами, інтернаціоналізація вищої освіти та культурна інтеграція науковців України і Словаччини.

Протягом періоду стажування Анастасія Шевченко ознайомилася з обладнанням у лабораторіях дослідницького центру та на кафедрах університету, провела ряд досліджень із використанням новітніх методик, результати яких будуть висвітлені в наукових публікаціях у співавторстві з колегами зі Словацької Республіки. Також науковиця презентувала інформацію про Національний університет харчових технологій, ознайомила з напрямками освітньої та наукової діяльності нашого колективу.

Обговорення подальшої наукової співпраці було плідним, оскільки науковці та здобувачі Словацького сільськогосподарського університету в Нітрі були запрошені до участі в наукових конференціях, організованих нашим університетом, а вони у свою чергу виявили зацікавленість у співпраці щодо спільних наукових і освітніх проєктів. У результаті стажування була досягнута домовленість про підготовку до укладення угоди про співпрацю між університетами, ініційовану завідувачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимиром Ковбасою. Це значно розширить і зміцнить подальшу співпрацю.

Висловлюємо подяку директорці AgroBioTech Research Centre – PhD, Ing. Lucia Gabríny, а також PhD, Ing. Eva Ivanišová та Mgr. PhD Eva Kováčiková за цікаву та продуктивну співпрацю в рамках стажування та подальшу кооперацію.

Published on: 18-03-2024
Read also:
Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Чергове заняття для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбулося в умовах сучасного закладу ресторанного господарства, кафе-кав’ярні «Шалений єнот». Воркшоп із технології кавоваріння для студентів провів досвідчений бариста Ілля Грушевий, який відкрив їм двері у світ кави. Під час теоретичної частини слуха...

READ YOURSELF

Мистецтво бариста для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 26 march 2019

Педагогічна практика здобувачів освітньо-наукового ступеня «доктор філософії»: лекція з дисципліни «Нанобіотехнології»

У весняному семестрі у майбутніх докторів філософії передбачена педагогічна практика, яка відіграє ключову роль у їхньому професійному розвитку. Цей вид практики дозволяє їм не лише закріпити здобуті знання і вміння, але й відчути себе частиною академічного середовища, показати свої організаторські та комунікаційні навички. Педагогічна практика скл...

READ YOURSELF

Педагогічна практика здобувачів освітньо-наукового ступеня «доктор філософії»: лекція з дисципліни «Нанобіотехнології» 05 march 2024

Стартує конференція молодих учених «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

Розпочинає свою роботу 90 Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Робота конференції проходитиме 11-12 квітня у 43 секціях, які охоплюють всі напрямки харчової науки, техніки і технології, а також економіку і управління, екологію...

READ YOURSELF

Стартує конференція молодих учених «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 10 april 2024

Спортивне орієнтування на спринтерській дистанції: чергова медаль в нашій скарбничці

Здобувач групи БТ-2-1 факультету біотехнології т екологічного контролю Максим Клименко продовжує підкорювати спортивні висоти. Цього разу він посів ІІІ місце в особистому заліку по групі Ч19 за сумою балів на спринтерських дистанціях відкритого чемпіонату м. Києва зі спортивного орієнтування (бігом) на спринтерських дистанціях, присвяченого Дню фіз...

READ YOURSELF

Спортивне орієнтування на спринтерській дистанції: чергова медаль в нашій скарбничці 22 september 2023