Н У Х Т

Сучасні фармацевтичні технології – лекція від провідного фахівця відділу управління якістю АТ «Київський вітамінний завод»

05 квітня 2018

Сучасні фармацевтичні технології – лекція від провідного фахівця відділу управління якістю АТ «Київський вітамінний завод»

Справжнім відкриттям весняного семестру для магістрантів першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології став предмет «Сучасні фармацевтичні технології», на якому вони мають можливість поспілкуватись зі спеціалістами у сфері фармацевтичних виробництв. Так, на минулих заняттях студенти вже прослухали лекції від представника ТОВ «Фармацевтичний завод «Біофарма» про особливості виготовлення препаратів крові, випускниця кафедри, що представляла компанію «SCA Hygiene Ukraine» розповіла про новітні експрес-тести мікробного забруднення поверхонь, а працівники ТОВ «Фарма Старт» роз’яснили студентам етапи проектування фармацевтичних виробництв.

Нещодавно випускниця кафедри біотехнології і мікробіології Анна Софілканич, а нині провідний фахівець відділу управління якістю АТ «Київський вітамінний завод», люб’язно погодилася прочитати лекцію студентам-біотехнологам. Насамперед, варто зазначити, що лекція відбулася в цікавій та дружній атмосфері, оскільки магістранти вже були знайомі з лектором два роки назад, коли вона вела практичні заняття з дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів».

Упродовж лекції, фахівець разом зі студентами розглянули особливості фармацевтичної системи якості та основних правил належної виробничої практики. Студенти дізнались, як забезпечують і підтримують якість на кожному етапі виробничого циклу лікарського засобу на фармацевтичному підприємстві. Особливо студентів цікавило питання необхідності проведення сертифікації GMP в Україні, а також ліцензійні умови, згідно з якими в нашій країні дозволено проводити діяльність із виготовлення лікарських засобів. Крім того, гостя розповіла про особливості підготовки аудиторів у сфері сертифікації GMP, а також історію та основні функції фундаментальних для фармацевтичної промисловості міжнародних організацій, таких як FDA, ICH та PIC/S. Наостанок вона, в так би мовити неформальній обстановці, розповіла про особливості роботи у фармацевтичній компанії та побажала студентам гарно відпочити цього літа, оскільки наступного вони вже будуть працювати.

Студенти висловлюють вдячність Анні Софілканич за цікаву та доступну лекцію, а лектору дисципліни Юрію Карлашу та керівництву факультету біотехнології та екологічного контролю за запрошення провідних спеціалістів у галузі сучасної фармацевтики до нашого університету!

ведущих специалистов в области современной фармацевтики в наш университет!

 

Опублікований: 05-04-2018
Читайте також:
Науково-методичний семінар «Особливості впровадження НАССР на крафтовому виробництві»

У рамках проведення локального моніторингу освітніх програм кафедри експертизи харчових продуктів відбувся науково-методичний семінар «Особливості впровадження НАССР на крафтовому виробництві» за участі викладів кафедри та провідної фахівчині в сфері харчової безпечності й аудиторки міжнародних органів сертифікації DQS GmbH, TGS International Certi...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-методичний семінар «Особливості впровадження НАССР на крафтовому виробництві» 25 січня 2024

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість»

Редакція запрошує ознайомитися з найсвіжішими інсайтами у сфері харчової промисловості в щойно виданому журналі «Харчова промисловість» № 33-34 за 2023 рік. Журнал «Харчова промисловість» з 1965 року продовжує розширювати свою роль у висвітленні передових досліджень, технологічних і технічних рішень у галузі харчової промисловості. Входить до пер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Видано черговий номер наукового журналу «Харчова промисловість» 15 січня 2024

Старшокурсники коледжів знайомляться з освітньою програмою Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

30 січня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна провела онлайн-зустріч зі здобувачами  спеціальності 181 «Харчові технології» Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ. Викладачка запросила випускників коледжу до вступу та подальшого навчання за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старшокурсники коледжів знайомляться з освітньою програмою Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 30 січня 2024

Захищати – означає бути з Україною!

Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І. С. Гулого провів урочистий онлайн-захід, присвячений Дню захисників і захисниць України, який щорічно відзначається 14 жовтня на свято Покрови. Свято відкрив директор інституту Сергій Блаженко, який зазначив, що воно було започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захищати – означає бути з Україною! 18 жовтня 2021