Н У Х Т

Сучасні фармацевтичні технології – лекція від провідного фахівця відділу управління якістю АТ «Київський вітамінний завод»

05 квітня 2018

Сучасні фармацевтичні технології – лекція від провідного фахівця відділу управління якістю АТ «Київський вітамінний завод»

Справжнім відкриттям весняного семестру для магістрантів першого року навчання кафедри біотехнології і мікробіології став предмет «Сучасні фармацевтичні технології», на якому вони мають можливість поспілкуватись зі спеціалістами у сфері фармацевтичних виробництв. Так, на минулих заняттях студенти вже прослухали лекції від представника ТОВ «Фармацевтичний завод «Біофарма» про особливості виготовлення препаратів крові, випускниця кафедри, що представляла компанію «SCA Hygiene Ukraine» розповіла про новітні експрес-тести мікробного забруднення поверхонь, а працівники ТОВ «Фарма Старт» роз’яснили студентам етапи проектування фармацевтичних виробництв.

Нещодавно випускниця кафедри біотехнології і мікробіології Анна Софілканич, а нині провідний фахівець відділу управління якістю АТ «Київський вітамінний завод», люб’язно погодилася прочитати лекцію студентам-біотехнологам. Насамперед, варто зазначити, що лекція відбулася в цікавій та дружній атмосфері, оскільки магістранти вже були знайомі з лектором два роки назад, коли вона вела практичні заняття з дисципліни «Промислова технологія лікарських засобів».

Упродовж лекції, фахівець разом зі студентами розглянули особливості фармацевтичної системи якості та основних правил належної виробничої практики. Студенти дізнались, як забезпечують і підтримують якість на кожному етапі виробничого циклу лікарського засобу на фармацевтичному підприємстві. Особливо студентів цікавило питання необхідності проведення сертифікації GMP в Україні, а також ліцензійні умови, згідно з якими в нашій країні дозволено проводити діяльність із виготовлення лікарських засобів. Крім того, гостя розповіла про особливості підготовки аудиторів у сфері сертифікації GMP, а також історію та основні функції фундаментальних для фармацевтичної промисловості міжнародних організацій, таких як FDA, ICH та PIC/S. Наостанок вона, в так би мовити неформальній обстановці, розповіла про особливості роботи у фармацевтичній компанії та побажала студентам гарно відпочити цього літа, оскільки наступного вони вже будуть працювати.

Студенти висловлюють вдячність Анні Софілканич за цікаву та доступну лекцію, а лектору дисципліни Юрію Карлашу та керівництву факультету біотехнології та екологічного контролю за запрошення провідних спеціалістів у галузі сучасної фармацевтики до нашого університету!

ведущих специалистов в области современной фармацевтики в наш университет!

 

Опублікований: 05-04-2018
Читайте також:
Профівент від декана

Триває профорієнтаційний марафон команди факультету біотехнології та екологічного контролю. Цього разу профівент від деканки факультету Наталії Грегірчак чекав на старшокурсників Педагогічного коледжу Львівського національного університету ім. Івана Франка. Знайомство з нашим університетом, факультетом біотехнології та екологічного контролю, спеці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профівент від декана 01 травня 2023

На зустрічі Представництва ЄС та освітян області побувала викладач Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Відбулася зустріч Представництва ЄС та освітян області, в якій брала участь викладач  Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ Олександра Храбатин. На заході презентували низку освітніх програм та можливостей, що впроваджуються Євросоюзом в Україні. Менеджер інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні» Станіслав Корольк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На зустрічі Представництва ЄС та освітян області побувала викладач Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 13 вересня 2019

Вмотивовані на інновації: викладачі НУХТ – серед учасників фокус-груп проєкту «Teach Me Online 2.0»

У рамках проєкту «Teach Me Online 2.0», організованого компаніями «JTI» та «UGEN», 18 листопада 2020 року відбулася робота фокус-груп щодо розроблення кейсових завдань за трьома напрямками – HR, «Маркетинг» та «Економіка підприємства». Для участі у фокус-групах відбиралися по 5 викладачів із різних міст та університетів України. Відбір учасників з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вмотивовані на інновації: викладачі НУХТ – серед учасників фокус-груп проєкту «Teach Me Online 2.0» 18 листопада 2020

Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація»

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання зі спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація». Магістерські роботи були присвячені дуже актуальному питанню харчової науки і технології – управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів. Магістри-заочники показали високий...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінню ризиками та безпечністю харчових продуктів присвятили свої кваліфікаційні роботи магістри спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» 23 лютого 2017