Н У Х Т

Нові горизонти від флагманів промисловості для студентів НУХТ

19 жовтня 2018

Нові горизонти від флагманів промисловості для студентів НУХТ

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів значну увагу приділяють плідній співпраці з передовими підприємствами м’ясопереробної галузі. В рамках святкування Дня працівників харчової промисловості кафедру відвідали представники різних підприємств, і це було використано з максимальною користю – не лише святкування, а й домовленості щодо стажування та роботи для студентів і випускників.

Тож 18 жовтня доцентом кафедри, відповідальним за практичну підготовку студентів на кафедрі Олегом Галенком була організована зустріч студентів 2, 3, 4 курсів із представником найбільшого виробника м’яса та продуктів перероблення птиці в Україні, ТОВ «Миронівський хлібопродукт», зокрема підрозділу ТОВ «Вінницька птахофабрика»,  старшим фахівцем холдингу з пошуку персоналу Західного регіону Оленою Рудік.

Гостя представила студентам повну інформацію про підприємство, продемонструвала відповідні відеоматеріали, з яких вони дізналися, зокрема, що ТОВ «Вінницька птахофабрика» - найбільша птахофабрика в Європі, оснащена сучасним обладнанням з використанням сучасних технологій. Введена в експлуатацію в 2012 році, а вже в 2014 році підприємство вийшло на 100% виробничих потужностей. За зміну фактично підприємство виробляє 910 тон м’ясних виробів, у рік – 277 803 тонни. Продукція виготовляється підприємством під торговою маркою «Наша ряба». Поголів’я птиці складає 2 млн. голів. Крім того, це вертикально інтегрований аграрний холдинг, що динамічно розвивається і організаційно пов’язує всі етапи бізнесу від вирощування зернових культур, виготовлення комбікормів, розведення племінної птиці, відгодівлі курчат-бройлерів до забою птиці, перероблення м’яса і його реалізації через власну франчайзингову мережу. Також фахівець висвітлила географію експорту продукції, яка охоплює майже всю земну кулю.

Гостя детально розповіла про умови проходження виробничої практики на підприємстві та працевлаштування випускників університету.

Студентів 3 та 4 курсу дуже зацікавили умови проходження практики, адже підприємство офіційно працевлаштовує студентів на період практики, оплачує роботу студентів (за місяць у середньому 6000 грн.), надає харчування та житло, а найголовніше, детально ознайомлює з усіма технологічними процесами на виробництві та новітнім обладнанням. Для студентів 5-го ж курсу заманливою стала інформація, що холдинг готовий по результатах проходження співбесід брати наших студентів відразу на посади майстрів і помічників технолога, навіть без досвіду роботи, лише з дипломом НУХТ, що вже свідчить про достатній рівень підготовленості випускників. 

Опублікований: 19-10-2018
Читайте також:
Доступ до ScienceDirect - відкритий

За сприяння Міністерства освіти і науки України в нашому університеті відкритий однорічний доступ до повних текстів електронних книг бази даних ScienceDirect, яка є одним із ключових продуктів компанії Elsevier. На платформі представлені майже 39 тисяч видань: електронні книги, книжкові серії, довідкові видання, навчальні посібники з різних галузей...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доступ до ScienceDirect - відкритий 03 серпня 2021

Введені нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти

6 серпня 2019 року набрав чинності Закон України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів», який встановлює загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов'язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів. «Прийняття Закону України є великим кроком на шляху вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Введені нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти 09 серпня 2019

Святкові заходи в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

З нагоди святкування Дня працівників харчової промисловості та 135-річниці заснування Національного університету харчових технологій в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося свято «Смаколика». Учасники свята запропонували студентам і працівникам коледжу широкий асортимент кондитерських виробів, солодощів, десерті...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святкові заходи в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 22 жовтня 2019