Н У Х Т

Плідна співпраця з фахівцями-практиками: викладачі переймають досвід експертів

27 червня 2025

Плідна співпраця з фахівцями-практиками: викладачі переймають досвід експертів

Виїзне науково-практичне заняття для викладацького складу кафедри готельно-ресторанної справи відбулося на базі підприємства ТОВ «М'ясоріг». Проводив заняття засновник підприємства Антон Іллючок. Ключова тематика – «Крафтове виробництво ковбасних та м'ясних виробів за технологією Smoked BBQ та Pulled BBQ».

Викладачі кафедри мали змогу ознайомитися з технологічним циклом виробництва крафтових ковбасних виробів, копченої м’ясної продукції, а також технологією «рваного» яловичого м’яса за класичною BBQ-технологією.

У рамках відвідування ТОВ «М'ясоріг» вони оглянули виробничі приміщення підприємства та технологічне обладнання, задіяне на етапах приймання сировини → підготовки м’ясної сировини (у вакуумному масажері) → подрібнення (в кутері) та заправлення спеціями → термічному обробленні та охолодженні → пакуванні та зберіганні.

Антон Іллючок провів майстер-клас із виготовлення крафтових ковбасок зі свинини, продемонструвавши етапи їхнього формування, запікання та способи подання з різними варіаціями кулінарних соусів.

Захід проходив у дружній та затишній атмосфері. Викладачі активно цікавилися особливостями виробництва різноманітних м’ясних виробів, що готуються за технологіями Smoked BBQ та Pulled BBQ. Здобуті знання планується імплементувати у навчальний процес для здобувачів освіти, що навчаються за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа».

Також цього дня викладачі прослухали науковий семінар на тему «Клітковина, як ефективна сировина удосконалення технології харчових продуктів» від співвласника ТОВ «Pro Fiber» Миколи Воронцова.

Фахівець розповів і продемонстрував широкий асортимент різних видів клітковини та навів технологічні рішення їхнього можливого використання для отримання бажаних властивостей харчових продуктів. Рослинна клітковина є натуральним та екологічним способом видозміни та поліпшення рецептурного складу харчових виробів, а також частково може слугувати ефективним замінником (частковим замінником) емульгаторів.

Микола Воронцов навів деталізовану інформацію, щодо технологічних особливостей різних видів клітковини, вагомості їхнього дисперсного розміру та особливостей активізації у різних технологічних процесах. Викладачі мали змогу уточнити додаткову інформацію щодо раціоналізації використання клітковини та поспілкуватись про актуальність використання різних видів клітковини для продукції HoReCa.

Викладацький склад кафедри щиро вдячний фахівцям-практикам за можливість ознайомлення зі сучасними актуальними напрямами виробництва продукції, яка популяризована та широко реалізується для підприємств HoReCa.

Опублікований: 27-06-2025
Читайте також:
Учень Волинського коледжу НУХТ – переможець обласної олімпіади з комп’ютерної графіки

З метою прищеплення учням закладів професійної (професійно-технічної) освіти стійкого інтересу до вивчення комп’ютерних дисциплін, виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді на Волині відбулася обласна олімпіада з комп’ютерної графіки. Всього на розгляд журі були представлено роботи 21 учасника з 14 навчальних закладів у тематичних номін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учень Волинського коледжу НУХТ – переможець обласної олімпіади з комп’ютерної графіки 16 липня 2018

З унікальним високотехнологічним підприємством познайомилися студенти-електромеханіки

5 лютого 2020 року студенти спеціальності «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ разом із викладачами Надією Примаченко та Тетяною Марченко відвідали унікальне промислове підприємство ПАТ «Полтавський завод медичного скла». Метою поїздки було закріплення теоретичного курсу навчання зі спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З унікальним високотехнологічним підприємством познайомилися студенти-електромеханіки 06 лютого 2020

Магістранти освітньої програми «Прикладна механіка» відвідали ПрАТ «Оболонь»

Колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки приділяє велику увагу практичній підготовці здобувачів вищої освіти. Не виключенням стала і цьогорічна переддипломна практика магістрантів другого курсу. Магістранти під час практики ознайомились із технологіями та обладнанням одного із провідних підприємств країни з випуску пива та безалкогольни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти освітньої програми «Прикладна механіка» відвідали ПрАТ «Оболонь» 17 листопада 2023

Від участі у Біотехнологічних студіях до студентства – один крок

Першокурсники-біотехнологи, що вступили до нашого університеті після участі у профорієнтаційному проєкті факультету біотехнології та екологічного контролю «Біотехнологічні студії», не стомлюються ділитися своїми історіями знайомства з нашим вишем і вступу до нього. Цього разу слово взяла здобувачка групи БТ-1-1 Вероніка Колчева. Студентка розповіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від участі у Біотехнологічних студіях до студентства – один крок 20 вересня 2024