Н У Х Т

PLANTA+. Наука, практика та освіта

03 березня 2021

PLANTA+. Наука, практика та освіта

Нещодавно відбулася перша науково-практична конференція «PLANTA+. Наука, практика та освіта», організована спільними зусиллями Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Національного фармацевтичного університету, Київського медичного університету, Інституту ботаніки ім. Холодного та Асоціації виробників фітосировини України.

На конференції були представлені результати наукових досліджень провідних учених України та іноземних фахівців із питань фітохімічного аналізу, стандартизації лікарської рослинної сировини, інтродукції, ресурсознавства лікарських рослин. Висвітлені питання технології та аналізу лікарських засобів рослинного походження, дієтичних добавок, лікувально-профілактичних і косметичних засобів, а також розглянуті фармакологічні дослідження з питань безпечності та застосування у клінічній практиці лікарських засобів рослинного походження.

Звісно, здобувачі освіти, аспіранти та викладачі нашої кафедри біотехнології і мікробіології не могли оминути і не взяти участі у цьому науковому заході.

Учасниця студентського наукового гуртка «BIOTECH», студентка четвертого курсу Влада Лозіна представила роботу, пов’язану з противірусними властивостями грибів, студентка першого курсу магістратури Юлія Лазюка спільно з аспірантом третього року навчання Євгеном Харченком і науковоюм керівницею Оксаною Скроцькою розглянули можливість синтезу наночасток металів із використанням рослинних екстрактів. Доцентка Світлана Старовойтова представила матеріал, що стосується бактеріотерапевтичних препаратів і функціональних продуктів харчування на основі рослинної сировини. Також доценткою кафедри Вікторією Красінько спільно зі старшою науковою співробітницею відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного Маргаритою Ломберг була представлена робота «Лікувальні властивості грибів».

Конференція дозволила реалізувати свої ідеї і показати, що біотехнологи кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ із легкістю можуть вийти зі зони комфорту і з гордістю представити свої наукові здобутки! 

Опублікований: 03-03-2021
Читайте також:
Профорієнтаційна команда кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Сумському фаховому коледжі

Серед пріоритетів профорієнтаційної роботи випускових кафедр нашого університету – зустрічі зі здобувачами освіти фахових коледжів і технікумів, студенти яких могли б продовжити навчання в НУХТ. Першою в серії таких заходів, запланованих кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна команда кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Сумському фаховому коледжі 10 грудня 2021

Професії у сфері Інтернет-маркетингу: гостьова лекція та перспективи стажування в маркетинговій агенції

Систематичне залучення провідних спеціалістів і роботодавців до навчального процесу давно стало традицією на кафедрі маркетингу. Цього разу перед студентами виступила Анна Несен, маркетологиня, власниця маркетингової агенції, що працює з українським бізнесом, криптоіндустрією, онлайн-навчанням та ІТ-сферою. Тема лекції – «Професії у сфері Інтернет-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професії у сфері Інтернет-маркетингу: гостьова лекція та перспективи стажування в маркетинговій агенції 15 листопада 2022

Виклики сучасного світу – у центрі уваги викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко взяли участь у завершальній осінній події серії «П'ятниця з Cities4Cities», присвяченій темі гендерної рівності в контексті розвитку громад. Сities4Cities | United4Ukraine – партнерські ініціативи, які з 2024 року є частиною флагм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виклики сучасного світу – у центрі уваги викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 04 грудня 2024

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води

Відбулося засідання кафедри технології цукру і підготовки води у форматі онлайн-конференції з використанням платформи Skype. Під час засідання були обговорені результати захисту звітів із переддипломної практики здобувачами 4 курсу, а також стан виконання ними дипломних проектів. Значна увага була приділена навчанню здобувачів 1-3 курсу та магістр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води 08 травня 2020