Н У Х Т

PLANTA+. Наука, практика та освіта

03 березня 2021

PLANTA+. Наука, практика та освіта

Нещодавно відбулася перша науково-практична конференція «PLANTA+. Наука, практика та освіта», організована спільними зусиллями Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Національного фармацевтичного університету, Київського медичного університету, Інституту ботаніки ім. Холодного та Асоціації виробників фітосировини України.

На конференції були представлені результати наукових досліджень провідних учених України та іноземних фахівців із питань фітохімічного аналізу, стандартизації лікарської рослинної сировини, інтродукції, ресурсознавства лікарських рослин. Висвітлені питання технології та аналізу лікарських засобів рослинного походження, дієтичних добавок, лікувально-профілактичних і косметичних засобів, а також розглянуті фармакологічні дослідження з питань безпечності та застосування у клінічній практиці лікарських засобів рослинного походження.

Звісно, здобувачі освіти, аспіранти та викладачі нашої кафедри біотехнології і мікробіології не могли оминути і не взяти участі у цьому науковому заході.

Учасниця студентського наукового гуртка «BIOTECH», студентка четвертого курсу Влада Лозіна представила роботу, пов’язану з противірусними властивостями грибів, студентка першого курсу магістратури Юлія Лазюка спільно з аспірантом третього року навчання Євгеном Харченком і науковоюм керівницею Оксаною Скроцькою розглянули можливість синтезу наночасток металів із використанням рослинних екстрактів. Доцентка Світлана Старовойтова представила матеріал, що стосується бактеріотерапевтичних препаратів і функціональних продуктів харчування на основі рослинної сировини. Також доценткою кафедри Вікторією Красінько спільно зі старшою науковою співробітницею відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного Маргаритою Ломберг була представлена робота «Лікувальні властивості грибів».

Конференція дозволила реалізувати свої ідеї і показати, що біотехнологи кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ із легкістю можуть вийти зі зони комфорту і з гордістю представити свої наукові здобутки! 

Опублікований: 03-03-2021
Читайте також:
НУХТ – чемпіон ФАСК з футзалу 2024 року!

Днями відбувся довгоочікуваний фінал ХХІ Чемпіонату м. Києва з футзалу серед студентських команд закладів вищої освіти. Найкращі команди – нашого університету та Національного університету фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ) зустрілися у фіналі на майданчику НУФВСУ, щоб виявити переможця. Нашу збірну підтримував з трибун проректор Микола ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – чемпіон ФАСК з футзалу 2024 року! 22 квітня 2024

PR харчових брендів від наших маркетологів

Які особливості PR у харчовій промисловості? На чому робити акценти та які мейнстріми враховувати? Про це і не тільки говорили учасники на черговому засіданні студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал». Формування зв’язків із громадськістю – тема, що зацікавила здобувачів спеціальностей 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво і, торгівля» т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

PR харчових брендів від наших маркетологів 03 грудня 2024

Виробничники відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів

На кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів завершена сесія із захисту бакалаврських випускових робіт. За традицією кращі студенти –  Анастасія Сірош, Ольга Музика, Юлія Дьячук, Христина Наливайко та Анна Грищенко виконали бакалаврські роботи науково-дослідного характеру. Наукові роботи Анастасії Сірош, Ольги Музики та Юлії Дьяч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничники відзначають практичну цінність бакалаврських робіт випускників кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів 20 червня 2018

Розробки магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів можуть витримати  конкуренцію на ринку

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися захисти магістерських робіт здобувачів денної та заочної форм навчання, що навчалися за освітньою програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Під час захисту дипломних робіт здобувачі представили результати досліджень щодо розробленн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розробки магістрів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів можуть витримати конкуренцію на ринку 24 лютого 2020