Н У Х Т

PLANTA+. Наука, практика та освіта

03 березня 2021

PLANTA+. Наука, практика та освіта

Нещодавно відбулася перша науково-практична конференція «PLANTA+. Наука, практика та освіта», організована спільними зусиллями Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, Національного фармацевтичного університету, Київського медичного університету, Інституту ботаніки ім. Холодного та Асоціації виробників фітосировини України.

На конференції були представлені результати наукових досліджень провідних учених України та іноземних фахівців із питань фітохімічного аналізу, стандартизації лікарської рослинної сировини, інтродукції, ресурсознавства лікарських рослин. Висвітлені питання технології та аналізу лікарських засобів рослинного походження, дієтичних добавок, лікувально-профілактичних і косметичних засобів, а також розглянуті фармакологічні дослідження з питань безпечності та застосування у клінічній практиці лікарських засобів рослинного походження.

Звісно, здобувачі освіти, аспіранти та викладачі нашої кафедри біотехнології і мікробіології не могли оминути і не взяти участі у цьому науковому заході.

Учасниця студентського наукового гуртка «BIOTECH», студентка четвертого курсу Влада Лозіна представила роботу, пов’язану з противірусними властивостями грибів, студентка першого курсу магістратури Юлія Лазюка спільно з аспірантом третього року навчання Євгеном Харченком і науковоюм керівницею Оксаною Скроцькою розглянули можливість синтезу наночасток металів із використанням рослинних екстрактів. Доцентка Світлана Старовойтова представила матеріал, що стосується бактеріотерапевтичних препаратів і функціональних продуктів харчування на основі рослинної сировини. Також доценткою кафедри Вікторією Красінько спільно зі старшою науковою співробітницею відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного Маргаритою Ломберг була представлена робота «Лікувальні властивості грибів».

Конференція дозволила реалізувати свої ідеї і показати, що біотехнологи кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ із легкістю можуть вийти зі зони комфорту і з гордістю представити свої наукові здобутки! 

Опублікований: 03-03-2021
Читайте також:
Soft skills та глобальні тренди: здобувачі опановують сучасні курси з провідними лекторами світу

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції для здобувачів-бакалаврів освітньо-професійної програми «Технології харчування» системно впроваджується «зона елітарної освіти» – освітній простір, орієнтований на розвиток універсальних навичок (soft skills), креативного мислення, управлінських і комунікативних компетентностей, що є важливи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft skills та глобальні тренди: здобувачі опановують сучасні курси з провідними лекторами світу 11 червня 2025

Студенти кафедри хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії опікуються розвитком своєї спеціальності

На кафедрі хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії  приділяється велика увага профорієнтаційній роботі за випусковою спеціальністю «Хімічна технологія та інженерія» в розрізі майбутньої спеціалізації «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та пропаганді переваг навчання у нашому ВНЗ. Проводяться постійні зустрічі викл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри хімічної технології та фізичної і колоїдної хімії опікуються розвитком своєї спеціальності 21 лютого 2017

Широке коло інтересів гуртківців кафедри обліку і аудиту

28 березня 2023 року на кафедрі обліку і аудиту відбулося V засідання студентського наукового гуртка «Сучасний обліковець-аналітик», що працює під керівництвом гарантки магістерської освітньої програми «Облік і аудит», доцентки Людмили Духновської. Свої наукові дослідження представили здобувачки освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальнос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широке коло інтересів гуртківців кафедри обліку і аудиту 31 березня 2023

Успішно склали Комплексний державний іспит студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся Комплексний державний іспит зі спеціальності для студентів 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Перед початком важливого іспиту студентів привітали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, який і очолив роботу Екзаменаційної комісії, заступники де...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно склали Комплексний державний іспит студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 21 червня 2018