Серед пріоритетів профорієнтаційної роботи випускових кафедр нашого університету – зустрічі зі здобувачами освіти фахових коледжів і технікумів, студенти яких могли б продовжити навчання в НУХТ.
Першою в серії таких заходів, запланованих кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-наукового інституту харчових технологій, стала зустріч зі студентами Сумського фахового коледжу НУХТ, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».
У режимі відеоконференції професор кафедри Валерій Махинько представив кафедру, описав її переваги і можливості для продовження навчання, розповів про терміни і правила подання документів та здавання ЗНО. Продовжив розмову завідувач кафедри Володимир Ковбаса, який навів приклади освітньої мобільності наших студентів, проходження ними практики за кордоном і активного залучення до навчального процесу закордонних фахівців.
На завершення зустрічі студенти коледжу переглянули відео про навчальні лабораторії кафедри і схвально поставилися до ідеї ще однієї зустрічі після закінчення карантинних обмежень не лише з викладачами кафедри, але й з випускниками коледжу, які вже навчаються в нашому університеті.