Н У Х Т

На кафедрі фінансів розпочав роботу постійно діючий науковий гурток «Фінансовий аналітик»

30 жовтня 2025

На кафедрі фінансів розпочав роботу постійно діючий науковий гурток «Фінансовий аналітик»

У першому в 2025-2026 навчальному році засіданні гуртка взяли участь здобувачі першого курсу освітньої програми «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок».

З вітальним словом до учасників звернулася керівниця гуртка – завідувачка кафедри, професорка Лада Шірінян. Вона ознайомила здобувачів освіти з цілями діяльності наукового гуртка, серед яких – розвиток наукової та творчої активності студентів, поглиблене вивчення фахових дисциплін, систематизація знань, розширення професійного світогляду, формування навичок самостійних досліджень і наукової комунікації. Також гурток сприяє підготовці здобувачів освіти до участі у наукових конференціях, конкурсах, семінарах і допомагатиме у визначенні тем майбутніх кваліфікаційних робіт.

Важливим аспектом діяльності гуртка є створення умов для реалізації наукових амбіцій студентів, розвитку навичок публічних виступів, обміну досвідом між учасниками та залучення до міжнародних проєктів і програм.

Першим кроком у цьому напрямі стали доповіді Дарії Малиш, Андрія Малини, Ольги Кровко, Марини Камінської та Дмитра Пушні. Під час засідання обговорювалися причини виникнення класичної кількісної теорії грошей і внесок окремих учених у її формування, питання функціонування платіжних систем та їх роль у регулюванні грошового обороту, аспекти державного регулювання грошового обігу, а також сучасні проблеми розвитку грошового ринку України.

Бажаємо нашим здобувачам освіти успішного навчання, натхнення у науковій діяльності та зацікавленості у поглибленні професійних знань!

Опублікований: 30-10-2025
Читайте також:
Магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

На базі Одеської національної академії харчових технологій відбувся II етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» разом із Х Всеукраїнською конференцією студентів, аспірантів і молодих учених «Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності». Заходи відбувалися у зміша...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» – переможниця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 08 червня 2021

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

Чергове розширення географії міжнародного співробітництва нашого університету відбулося 16 січня 2023 року в рамках проведення відеоконференції «Міжнародний міст Україна-Канада: партнерство у сфері освіти та науки. НУХТ – St. Lawrence College». Нові реалії об’єктивно вимагають від закладів вищої освіти розширення усіх аспектів міжнародного співроб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо географію міжнародного співробітництва 19 січня 2023

Фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – про переваги здобуття освіти в НУХТ

Доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Надія Кравчук зустрілася зі студентами випускної групи 4-ХП-05 спеціальності «Виробництво харчової продукції» Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ. Студенти-технологи були ознайомлені з перспективами розвитку галузі харчування, зокрема з досягненнями кафедри технології ресторан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – про переваги здобуття освіти в НУХТ 29 січня 2018

Час із користю: здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю гуртом пограли у «Що? Де? Коли?»

Здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю гуртом пограли у відому інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?». Як і решта масових заходів, цей також відбувався дистанційно, на платформі Zoom. Серед охочих взяти участь у такому захопливому дійстві були представники всіх курсів, навіть магістранти знайшли час пограти! Ерудити мали змогу пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час із користю: здобувачі факультету біотехнології та екологічного контролю гуртом пограли у «Що? Де? Коли?» 23 листопада 2020