Н У Х Т

Підвищили кваліфікацію викладачки кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

04 липня 2022

Підвищили кваліфікацію викладачки кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Завідувачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації, доцентка Галина Чередніченко та старша викладачка Ольга Никитенко долучилися до серії вебінарів у рамках курсу підвищення кваліфікації для викладачів іноземних мов, лінгвістів, аспірантів і дослідників мовного спрямування,

Онлайн-навчальний курс «GetSet for Successful Career»  («Шлях до успішної кар’єри: курс для викладачів іноземних мов») був організований кафедрою іноземних мов Сумського державного університету разом із найбільшим навчальним закладом вищої освіти на Близькому Сході Ісламським університетом Азад (Тегеран, Іран) у рамках міжнародного співробітництва.

Головний презентер вебінарів, доцент кафедри іноземних мов, професор Голам-Реза Абашьян є експертом із прикладної, нейро- і психолінгвістики, мовного тестування, мови академічного спрямування і методів дослідження у вивченні іноземних мов, автором і перекладачем книг і підручників, керівником дисертаційних досліджень і рецензентом журналів Sage, FLA, GJER та ін.

Курс складався з 5 вебінарів на актуальні теми: основи виконання освітніх досліджень, оцінювання у мовній освіті, принципи побудови мовних тестів, психолінгвістика і вивчення іноземної мови та професійні напрямки підвищення кваліфікації для викладачів у 21 столітті та був спрямований на поглиблення і розширення професійних знань, умінь і навичок викладачів-мовників. До того ж, учасники курсу з підвищення кваліфікації мали можливість відвідати вебінар, присвячений вивченню особливостей професійного зростання викладачів мови від професора Сейєда Реза Бех-Афаріна, викладача кафедри перекладу в Ісламському університеті Азад.

Наприкінці курсу викладачі навчилися  тлумачити основні професійні поняття у сфері досліджень, професійного навчання, оцінювання і психолінгвістиці, застосовувати отримані навички з побудови мовних тестів, проводити оцінювання і виконання наукового мовного дослідження у своїй практиці, оперувати теоретичними поняттями з пройденого курсу у професійній і науковій практиці та будувати мовні тести за пропонованим зразком і створювати структуру власного освітнього дослідження.

Протягом майже місяця учасники програми відвідувати заняття, ставили запитання й ділилися враженнями. Після закінчення навчання всі учасники, які відвідали повний цикл вебінарів і виконали індивідуальне тестове завдання отримали сертифікат про підвищення кваліфікації обсягом 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Професорам Іранського університету своїм щирим і відкритим бажанням поділитися своїми знаннями вдалося згуртувати українську та іранську академічну спільноту, створити особливу атмосферу в навчанні і донести до слухачів курсу інформацію під новим кутом зору. 

 

Опублікований: 04-07-2022
Читайте також:
Поетична нотка на дегустаційному занятті сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Особливою формою навчання для студентів нашого університету стали сертифікатні програми. Коли можна не просто отримати знання з певної фахової дисципліни, а й розглянути її в різних аспектах – історичному, технологічному, культурологічному. Цього року з 22 вересня до 24 листопада діє сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поетична нотка на дегустаційному занятті сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 23 жовтня 2018

Над дослідженням та оптимізацією технології спиртової бражки працює аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Технологія висококонцентрованих бражок з крохмалевмісної сировини». Доповідач – аспірант кафедри Світлана Ковальчук (керівник – Тетяна Мудрак) доповіла про особливості перероблення різних видів зернової сировини, а також вплив ступеня дисперсності зерна на процес розріджува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над дослідженням та оптимізацією технології спиртової бражки працює аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 28 лютого 2019

Четвертокурсники-винороби прослухали інформаційний семінар

Студенти 4 курсу, що навчаються за програмою «Технології продуктів бродіння і виноробства», з метою оперативного пошуку інформації, ознайомлення з електронним каталогом, здійснення швидкого і якісного пошуку літератури за різними параметрами прослухали інформаційний семінар. Доповідач – старший бібліотекар Науково-технічної бібліотеки університету...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-винороби прослухали інформаційний семінар 14 березня 2019

Лекторську майстерність колеги оцінили викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулося відкрите заняття доцента кафедри Романа Кириленка з дисципліни «Інтелектуальна власність» для здобувачів-магістрантів 2 курсу збірної групи Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого. Тема лекційного заняття – «Ліцензійні угоди». Говорили про ліцензії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекторську майстерність колеги оцінили викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 03 жовтня 2022