Н У Х Т

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

12 квітня 2024

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

11 квітня 2024 у рамках 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» відбулася підсумкова Науково-практична конференція ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» 2023-2024 н.р.

Відкрив науковий івент вступним словом проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук, який наголосив на актуальності проведення таких заходів в умовах сучасних викликів.

Поважний закордонний гість, директор болгарської компанії ЕООД «ТУРАЛ» в Україні Гешо Любенов, виступив із доповіддю про вагомість значення міжнародного досвіду в сфері гостинності для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Заступниця голови Галузевої конкурсної комісії, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран привітала учасників і гостей заходу та підкреслила важливість проведення студентських наукових заходів в умовах сьогоденних реалій, коли освіта у сфері гостинності є вагомою, оскільки галузь потребує якісних, кваліфікованих і професійних фахівців.

Голова студентського наукового товариства, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук побажав всім учасникам успіхів, гарного настрою та наукових перемог.

У роботі конференції взяли участь понад 120 учасників. Географія поданих для участі у Конкурсі робіт була різноманітною, включаючи заклади вищої освіти прифронтових міст Харків і Суми. Вражаючим залишається той факт, що наші молоді науковці не зупиняються перед жодним викликом сьогодення і продовжують разом зі своїми наставниками наближати перемогу на освітньому фронті.

Галузева конкурсна комісія забезпечила рецензування 24 студентських наукових робіт, що надійшли з 12 закладів вищої освіти: Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Сумського національного аграрного університету, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Державного торговельно-економічного університету, Вінницького національного аграрного університету, Черкаського державного технологічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, Національного університету харчових технологій, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, ДВНЗ Ужгородський національний університет, Львівського національного університету імені Івана Франка.

На підсумковій конференції були представлені 11 робіт із 9 закладів вищої освіти, які були на другому етапі Конкурсу оцінені рецензентами у 65 і вище балів.

Тематика робіт відрізнялася різноманітністю, оскільки враховувала сучасні тренди і потреби сфери гостинності. Серед них були представлені напрями: «Управлінські інновації та конкурентоспроможність в індустрії гостинності», «Інноваційні і ресурсоощадні технології продукції ресторанного господарства», «Крафтові технології харчової продукції для HoReCa», «Інноваційні рішення для організації харчування у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення і відпочинку», «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності».

Науковий захід відбувся у теплій і дружній атмосфері, а доповіді викликали неабияку цікавість, що спонукало до жвавої професійної дискусії. Презентаційні матеріали сприяли активному обговоренню та висловленню думок учасників щодо пріоритетів відновлення готельно-ресторанного бізнесу у післявоєнний період.

За результатами роботи ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» членами Галузевої конкурсної комісії визначено переможців, що посіли призові місця, та у номінаціях за креативний та інноваційний підхід, найкращі практичні рішення до вирішення проблем формування та відновлення підприємств сфери гостинності в умовах викликів сьогодення. 

Диплом І ступеня: Лідія Заремба і Орислава Залуцька (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського) та Анастасія Слободянік (Державний торговельно-економічний університет).
Диплом ІІ ступеня: Дар’я Фещенко і Євгенія Чабаненко (Сумський національний аграрний університет), Наталія Бочарова (Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету) і Аліса Блінова (Національний університет харчових технологій).
Диплом ІІІ ступеня: Мирослава Якима (ДВНЗ Ужгородський національний університет).

Номінації:

- за креативність рішення – Юлія Полятикіна (Сумський національний аграрний університет)
- за інноваційний підхід – Анастасія Широбокова (Національний університет харчових технологій)
- за найкращі практичні рішення: Вероніка-Маріанна Марецька (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Учасники конференції подякували Захисникам і Захисницям України за можливість провадити освітній процес, відзначили високу якість організації наукового зібрання та висловили побажання про регулярне проведення цього заходу.

Тож, новим науковим івентам бути!

Опублікований: 12-04-2024
Читайте також:
Заняття на виробництві – складова підготовки висококваліфікованих фахівців

Дуже цікавим було заняття студентів спеціальності «Маркетинг» Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ, яке провів для них викладач Василь Карач на підприємстві нового типу «Меблевий парк». Вивчаючи дисципліну «Розроблення товарів», студенти ознайомилися з роботою підприємства – одного з лідерів ринку виробництва меблів, що о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заняття на виробництві – складова підготовки висококваліфікованих фахівців 19 листопада 2019

Зустріч здобувачів-менеджерів з фахівчинями компанії Global-Mediator

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулася зустріч викладачів і здобувачів бакалаврського і магістерського ступенів освіти та ступеня доктора філософії, які навчаються за освітньо-професійними та освітньо-науковою програмами «Менеджмент», «Менеджмент персоналу» і «Менеджмент та адміністрування», з фахівчинями компанії Global-Mediator – вип...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч здобувачів-менеджерів з фахівчинями компанії Global-Mediator 24 листопада 2023

Відкрите практичне заняття на кафедрі готельно-ресторанної справи

5 квітня 2018 р. відповідно до плану змістового модулю асистент кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Пушка провела відкрите практичне заняття «Визначення кількості відходів, маси нетто та порцій страв, приготовлених з овочів, плодів і грибів» з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» у групі ГС-2-6. На занятті були присутн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите практичне заняття на кафедрі готельно-ресторанної справи 06 квітня 2018

Викладачка НУХТ – серед експертів, що здійснюватимуть відбір «амбасадорських» вин

Фахівці всіх галузей продовжують докладати усіх зусиль, щоб підтримувати національну економіку України. Не виняток і українські винороби, які не лише виробляють якісну, конкурентоспроможну продукцію, але й опікуються презентацією України перед усією світовою спільнотою як виноробної держави з багатою скарбницею національного виноробства. На 30-31 ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка НУХТ – серед експертів, що здійснюватимуть відбір «амбасадорських» вин 16 серпня 2022