Н У Х Т

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

12 квітня 2024

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

11 квітня 2024 у рамках 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» відбулася підсумкова Науково-практична конференція ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» 2023-2024 н.р.

Відкрив науковий івент вступним словом проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук, який наголосив на актуальності проведення таких заходів в умовах сучасних викликів.

Поважний закордонний гість, директор болгарської компанії ЕООД «ТУРАЛ» в Україні Гешо Любенов, виступив із доповіддю про вагомість значення міжнародного досвіду в сфері гостинності для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Заступниця голови Галузевої конкурсної комісії, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран привітала учасників і гостей заходу та підкреслила важливість проведення студентських наукових заходів в умовах сьогоденних реалій, коли освіта у сфері гостинності є вагомою, оскільки галузь потребує якісних, кваліфікованих і професійних фахівців.

Голова студентського наукового товариства, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук побажав всім учасникам успіхів, гарного настрою та наукових перемог.

У роботі конференції взяли участь понад 120 учасників. Географія поданих для участі у Конкурсі робіт була різноманітною, включаючи заклади вищої освіти прифронтових міст Харків і Суми. Вражаючим залишається той факт, що наші молоді науковці не зупиняються перед жодним викликом сьогодення і продовжують разом зі своїми наставниками наближати перемогу на освітньому фронті.

Галузева конкурсна комісія забезпечила рецензування 24 студентських наукових робіт, що надійшли з 12 закладів вищої освіти: Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Сумського національного аграрного університету, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Державного торговельно-економічного університету, Вінницького національного аграрного університету, Черкаського державного технологічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, Національного університету харчових технологій, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, ДВНЗ Ужгородський національний університет, Львівського національного університету імені Івана Франка.

На підсумковій конференції були представлені 11 робіт із 9 закладів вищої освіти, які були на другому етапі Конкурсу оцінені рецензентами у 65 і вище балів.

Тематика робіт відрізнялася різноманітністю, оскільки враховувала сучасні тренди і потреби сфери гостинності. Серед них були представлені напрями: «Управлінські інновації та конкурентоспроможність в індустрії гостинності», «Інноваційні і ресурсоощадні технології продукції ресторанного господарства», «Крафтові технології харчової продукції для HoReCa», «Інноваційні рішення для організації харчування у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення і відпочинку», «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності».

Науковий захід відбувся у теплій і дружній атмосфері, а доповіді викликали неабияку цікавість, що спонукало до жвавої професійної дискусії. Презентаційні матеріали сприяли активному обговоренню та висловленню думок учасників щодо пріоритетів відновлення готельно-ресторанного бізнесу у післявоєнний період.

За результатами роботи ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» членами Галузевої конкурсної комісії визначено переможців, що посіли призові місця, та у номінаціях за креативний та інноваційний підхід, найкращі практичні рішення до вирішення проблем формування та відновлення підприємств сфери гостинності в умовах викликів сьогодення. 

Диплом І ступеня: Лідія Заремба і Орислава Залуцька (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського) та Анастасія Слободянік (Державний торговельно-економічний університет).
Диплом ІІ ступеня: Дар’я Фещенко і Євгенія Чабаненко (Сумський національний аграрний університет), Наталія Бочарова (Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету) і Аліса Блінова (Національний університет харчових технологій).
Диплом ІІІ ступеня: Мирослава Якима (ДВНЗ Ужгородський національний університет).

Номінації:

- за креативність рішення – Юлія Полятикіна (Сумський національний аграрний університет)
- за інноваційний підхід – Анастасія Широбокова (Національний університет харчових технологій)
- за найкращі практичні рішення: Вероніка-Маріанна Марецька (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Учасники конференції подякували Захисникам і Захисницям України за можливість провадити освітній процес, відзначили високу якість організації наукового зібрання та висловили побажання про регулярне проведення цього заходу.

Тож, новим науковим івентам бути!

Опублікований: 12-04-2024
Читайте також:
Магістранти досліджують національні особливості різних країн

Одним із найважливіших процесів розвитку є комунікація, яка безпосередньо залежить не лише від знання мови, але й від національних і психологічних особливостей. Тож під час практичного заняття на кафедрі іноземних мов професійного спрямування, що проводила доцентка Ольга Нежива, студентами-магістрантами групи ТР 1-1М було досліджено національні осо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти досліджують національні особливості різних країн 26 жовтня 2023

Коли в Україні виходить книга про здорове харчування – серед авторів точно НУХТівці!

Нещодавно побачила світ книга «Алгоритм довголіття: здорове харчування та фізична рекреація» авторства лауреатки Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреатки Премії Кабміну за впровадження інноваційних технологій, докторки технічних наук, завідувачки кафедри технології оздоровчих продуктів, професорки Галини Сімахіної. Серед її спів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Коли в Україні виходить книга про здорове харчування – серед авторів точно НУХТівці! 04 серпня 2025

Кафедра електропостачання і енергоменеджменту взяла участь у «Virtual Exchange Day 2024»

23 лютого 2024 р. в рамках Erasmus Days 2024 відбувся онлайн-захід «Virtual Exchange Day», до участі у якому були запрошені викладачі та студенти кафедри електропостачання і енергомеджменту. Онлайн-захід провів представник міжнародного відділу Університету ім. Томаша Баті в м. Злін (Чехія) Патрік Фолтін. Він розповів про історію навчального заклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра електропостачання і енергоменеджменту взяла участь у «Virtual Exchange Day 2024» 26 лютого 2024

Що має знати і вміти сучасний HR дізналися здобувачі освіти на майстер-класі від фахівчині компанії «Бізнес-Конструктор»

30 січня 2023 року здобувачі освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» взяли активну участь у майстер-класі «Що має знати і вміти сучасний HR» від HR-директорки компанії «Бізнес-Конструктор», акредитованої консультантки з HR-розвитку в Європейському банку реконструкцій та розвитку Анастасії Жураве...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Що має знати і вміти сучасний HR дізналися здобувачі освіти на майстер-класі від фахівчині компанії «Бізнес-Конструктор» 31 січня 2023