Н У Х Т

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

12 april 2024

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

11 квітня 2024 у рамках 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті» відбулася підсумкова Науково-практична конференція ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» 2023-2024 н.р.

Відкрив науковий івент вступним словом проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук, який наголосив на актуальності проведення таких заходів в умовах сучасних викликів.

Поважний закордонний гість, директор болгарської компанії ЕООД «ТУРАЛ» в Україні Гешо Любенов, виступив із доповіддю про вагомість значення міжнародного досвіду в сфері гостинності для здобувачів освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Заступниця голови Галузевої конкурсної комісії, завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран привітала учасників і гостей заходу та підкреслила важливість проведення студентських наукових заходів в умовах сьогоденних реалій, коли освіта у сфері гостинності є вагомою, оскільки галузь потребує якісних, кваліфікованих і професійних фахівців.

Голова студентського наукового товариства, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук побажав всім учасникам успіхів, гарного настрою та наукових перемог.

У роботі конференції взяли участь понад 120 учасників. Географія поданих для участі у Конкурсі робіт була різноманітною, включаючи заклади вищої освіти прифронтових міст Харків і Суми. Вражаючим залишається той факт, що наші молоді науковці не зупиняються перед жодним викликом сьогодення і продовжують разом зі своїми наставниками наближати перемогу на освітньому фронті.

Галузева конкурсна комісія забезпечила рецензування 24 студентських наукових робіт, що надійшли з 12 закладів вищої освіти: Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Сумського національного аграрного університету, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Державного торговельно-економічного університету, Вінницького національного аграрного університету, Черкаського державного технологічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, Національного університету харчових технологій, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Вінницького торговельно-економічного інституту Державного торговельно-економічного університету, ДВНЗ Ужгородський національний університет, Львівського національного університету імені Івана Франка.

На підсумковій конференції були представлені 11 робіт із 9 закладів вищої освіти, які були на другому етапі Конкурсу оцінені рецензентами у 65 і вище балів.

Тематика робіт відрізнялася різноманітністю, оскільки враховувала сучасні тренди і потреби сфери гостинності. Серед них були представлені напрями: «Управлінські інновації та конкурентоспроможність в індустрії гостинності», «Інноваційні і ресурсоощадні технології продукції ресторанного господарства», «Крафтові технології харчової продукції для HoReCa», «Інноваційні рішення для організації харчування у закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення і відпочинку», «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності».

Науковий захід відбувся у теплій і дружній атмосфері, а доповіді викликали неабияку цікавість, що спонукало до жвавої професійної дискусії. Презентаційні матеріали сприяли активному обговоренню та висловленню думок учасників щодо пріоритетів відновлення готельно-ресторанного бізнесу у післявоєнний період.

За результатами роботи ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» членами Галузевої конкурсної комісії визначено переможців, що посіли призові місця, та у номінаціях за креативний та інноваційний підхід, найкращі практичні рішення до вирішення проблем формування та відновлення підприємств сфери гостинності в умовах викликів сьогодення. 

Диплом І ступеня: Лідія Заремба і Орислава Залуцька (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського) та Анастасія Слободянік (Державний торговельно-економічний університет).
Диплом ІІ ступеня: Дар’я Фещенко і Євгенія Чабаненко (Сумський національний аграрний університет), Наталія Бочарова (Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету) і Аліса Блінова (Національний університет харчових технологій).
Диплом ІІІ ступеня: Мирослава Якима (ДВНЗ Ужгородський національний університет).

Номінації:

- за креативність рішення – Юлія Полятикіна (Сумський національний аграрний університет)
- за інноваційний підхід – Анастасія Широбокова (Національний університет харчових технологій)
- за найкращі практичні рішення: Вероніка-Маріанна Марецька (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Учасники конференції подякували Захисникам і Захисницям України за можливість провадити освітній процес, відзначили високу якість організації наукового зібрання та висловили побажання про регулярне проведення цього заходу.

Тож, новим науковим івентам бути!

Published on: 15-04-2024
Read also:
Випускники ще чотирьох сертифікатних програм НУХТ отримали сертифікати про успішне завершення навчання

20 грудня свої сертифікати, що підтверджують успішне завершення навчання, отримали випускники чотирьох сертифікатних програм – «Харчові технології», «Технології в готельно-ресторанному бізнесі», «Косметологія» і «Впровадження систем управління безпечністю на підприємствах харчової промисловості». Винуватців свята тепло привітали проректор з науков...

READ YOURSELF

Випускники ще чотирьох сертифікатних програм НУХТ отримали сертифікати про успішне завершення навчання 20 december 2019

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

Наша талановита молодь – здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» Олександра Колягіна та магістерка з харчових технологій Марія Омельченко під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна вибороли перше місце на IV Всеукраїнському конкурсі студ...

READ YOURSELF

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»! 03 may 2024

Колір свята – жовтий: в університеті відзначили День хіміка

Наш університет завжди славився своїми хімічними здобутками й традиціями. Адже недарма коло його витоків поряд із провідними цукрозаводчиками стояли відомі вчені-хіміки і, зокрема, Дмитро Менделєєв, який читав відкриті лекції, а отримані кошти спрямовував на відкриття навчального закладу для цукроварів і хіміків-технологів. У останню неділю травня...

READ YOURSELF

Колір свята – жовтий: в університеті відзначили День хіміка 30 may 2019

Вийшла ще одна монографія колективу наукової школи завідувачки кафедри міжнародної економіки

Вітаємо колектив наукової школи докторки економічних наук, професорки Світлани Гуткевич із виходом колективної монографії «Інвестиційна пріоритетність галузей економіки»! Проблемою інвестиційної політики є визначення найбільш ефективних сфер вкладення інвестицій. У сучасних умовах розвитку економіки актуальним є дослідження форм інвестицій і актив...

READ YOURSELF

Вийшла ще одна монографія колективу наукової школи завідувачки кафедри міжнародної економіки 10 june 2021