Н У Х Т

Міжнародний науковий круглий стіл на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 january 2023

Міжнародний науковий круглий стіл на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 січня 2023 року кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. В.Ф. Доценка був проведений Міжнародний науковий круглий стіл «Sustainable consumption in restaurant industry» («Розумне споживання в ресторанній індустрії»).

Захід відбувся завдяки підтримці партнерів НУХТ, що виступили співорганізаторами круглого столу – Лянкаранському державному університету Міністерства освіти Азербайджанської Республіки та Теланганському державному університету садівництва імені Шрі Конди Лаксмана. У цьому році захід проводився вдруге, підтримуючи добру тенденцію до постійного обміну міжнародним досвідом викладання та проведення досліджень.

Захід був присвячений глобальним викликам сучасного ресторанного бізнесу та обміну досвідом щодо стимулювання стабільного і безпечного виробництва і обслуговування у ресторанній галузі. Основні теми, представлені на заході, включали: «розумне споживання» в умовах глобальної продовольчої кризи, викликаної російською агресією; ощадливі інноваційні технології в ресторанній та харчовій промисловості; екопродукти та безвідходне споживання як глобальні цілі 21 століття; HoReCa: сервіс-інновації та тренди; нові кроки в управлінні безпечністю та якістю харчових продуктів.

Серед спікерів заходу – Софія Кьоніг (компанія «BÜCHI Labortechnik AG», Швейцарія), Марко Юкіч та Ясміна Луцінац (Осієцький університет імені Йосипа Юрая Штросмаєра, Хорватія), Аман Бабу Перумаль (Чжецзянський університет, Китай), Ірина Гріненко (Інститут продовольчих ресурсів НААН України).

До жвавих обговорень долучилися представники Лянкаранського державного університету Міністерства освіти Азербайджанської Республіки, центру Національної кулінарії Азербайджану, Теланганського державного університету садівництва імені Шрі Конди Лаксмана, викладачі нашого університету, Державного торговельно-економічного університету, Державного біотехнологічного університету, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Донецького національного університету імені Михайла Туган-Барановського та інших навчальних установ та організацій.

Учасники заходу говорили про актуальні проблеми ресторанної галузі, здійснили глибокий та комплексний аналіз стану ресторанного бізнесу в умовах сьогодення, поділилися баченням шляхів подальшого розвитку та вдосконалення ресторанного бізнесу та запропонували сучасні прийоми, способи і методи протидії викликам, із якими щодня стикаються ресторатори.

Дискусія вийшла насиченою і плідною, а всі учасники заходу отримали позитивні враження та задоволення від його результатів.

Published on: 26-01-2023
Read also:
Наукова робота «кипить»: біотехівці підводять підсумки останніх місяців

Мабуть, кожний, хто знає, якою важкою працею даються усі нагороди та здобутки, любить себе похвалити. І це – цілком нормально. У сучасному темпі життя, треба вміти зупинитися, підвести підсумки, ну і, звичайно, винагородити себе – супер-калорійним тортом чи простим «я – молодець»! Хоча, у даному випадку варто сказати «вони – молодці», і йдеться тут...

READ YOURSELF

Наукова робота «кипить»: біотехівці підводять підсумки останніх місяців 16 june 2020

Пишаємося випускниками!

Наша випускниця Навчально-наукового інституту економіки і управління Анастасія Кліпаченко удостоєна почесних нагород Президента України, міністра молоді та спорту та Київського міського голови за досягнення у складі національної збірної команди України на ІІІ Європейських іграх. Церемонії вручення відзнак відбулися під час урочистостей з нагоди Дня...

READ YOURSELF

Пишаємося випускниками! 11 september 2023

Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

У всьому світі Міжнародний день пива відзначається у першу п’ятницю серпня. Cвяткування Дня пива розпочалося у 2007 році у м. Санта-Круз (штат Каліфорнія, США) за ініціативи власника бару Джессі Авшаломова. Міжнародний день пива – чудовий привід, щоб насолодитися найпопулярнішим у світі алкогольним напоєм. Це дійсно глобальне свято, яке відзначают...

READ YOURSELF

Інтерв’ю телеканалу LIVE дали викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 11 august 2021

В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше

Фахівці нашого університету користуються заслуженим авторитетом і повагою серед колег за високий професійний рівень й вагомі здобутки. Їх праця високо оцінюється на самих різних рівнях – від державного до фахових і академічних інституцій. Ось і ще два наших колеги здобули заслужене визнання. У рамках наукового семінару, що відбувся на кафедрі тепл...

READ YOURSELF

В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше 06 june 2019