Н У Х Т

Фахівці університету обговорюють перспективні напрямки виробничої спеціалізації Київщини

05 july 2021

Фахівці університету обговорюють перспективні напрямки виробничої спеціалізації Київщини

Завідувач кафедри технології м`яса і м`ясних продуктів Василь Пасічний, професорка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько і доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька стали учасниками воркшопу «Смарт-спеціалізація: процес підприємницького відкриття в харчовій індустрії Київщини (EDP)», організованого департаментом економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації.

Тема зустрічі – виробництво інноваційних харчових продуктів зі вдосконаленими споживчими якостями (функціональної їжі). До участі в заході були запрошені також фахівці з інших наукових і  освітніх установ, представники бізнесу та харчової галузі.

Учасники ознайомилися зі стратегією смарт-спеціалізації  Київської області та результатами SWOT-аналізу харчової промисловості Київщини, обговорили виявлені сильні й слабкі сторони, перспективи й можливі загрози.

За результатами зустрічі був розроблений перший варіант спільної SWOT-матриці пріоритетного напряму розвитку Київщини у харчовій галузі, прийняте рішення про необхідність продовження зустрічей такої робочої групи із залученням фахівців з енергозбереження, маркетингу та логістики, керівників закладів освіти різного рівня. Учасники воркшопу висловили впевненість, що Київська область має всі передумови стати флагманом харчового сегменту серед інших областей України, зважаючи на значний науковий і виробничий потенціал, наявну сировинну базу та інвестиційну привабливість регіону. 

Published on: 05-07-2021
Read also:
Один день із життя сервісного відділу…

Лідер ринку лабораторного обладнання ТОВ «Хімлаборреактив» запросив наших студентів на свої виробничі потужності, де вони занурилися у роботу сервісного відділу. Роботу обладнання та його налагодження демонстрували наші ж магістранти, які успішно поєднують роботу у компанії та навчання в університеті за освітнтіми програмами «Інжиніринг харчових ви...

READ YOURSELF

Один день із життя сервісного відділу… 27 march 2024

Підготовка до виборів ректора університету триває

3 березня відбулося чергове засідання Організаційного комітету з підготовки до виборів ректора НУХТ. На початку засідання голова Оргкомітету, перший проректор Володимир Яровий проінформував членів Оргкомітету про те, що розроблені положення щодо організації виборів погоджені Профкомом НУХТ, затверджені вченою радою університету, введені у дію нака...

READ YOURSELF

Підготовка до виборів ректора університету триває 03 march 2020

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого – відритий!

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого традиційно розпочався Міжнародною науково-практичною конференцією «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Цього року конференція проходила вже ввосьме. Організатори конфере...

READ YOURSELF

Новий науковий сезон Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого – відритий! 13 september 2019

У центрі уваги – безпека: відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету

8 вересня 2022 року в залі засідань ректорату відбулося перше в цьому навчальному році засідання вченої ради університету. Ректор Олександр Шевченко привітав присутніх із початком нового навчального року і розпочав засідання з розповіді про життя університету протягом останніх пів року в умовах воєнного стану в країні. Він коротко зупинився на усі...

READ YOURSELF

У центрі уваги – безпека: відбулося перше в навчальному році засідання вченої ради університету 08 september 2022