Н У Х Т

Підручник авторського колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентовано у рамках проєкту «Книга від вченого»

17 лютого 2023

Підручник авторського колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентовано у рамках проєкту «Книга від вченого»

Колектив авторів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка гордий презентувати підручник «Кулінарна ЕТНОЛОГІЯ» у рамках проєкту «Книга від вченого».

Метою проєкту є підтримка талановитих вчених, сприяння їхній самореалізації та стимулювання подальшої творчої наукової діяльності шляхом популяризації професійних здобутків у суспільстві.

Автори дуже натхненно і відповідально працювали над рукописом з 2015 по 2019 роки. Видання на 756 друкованих сторінках не тільки ґрунтовне теоретично, а й кольорово проілюстроване понад 500 світлинами страв кухонь народів світу, значна кількість яких авторські.

У кожному розділі підручника представлено детальну характеристику національних кухонь країн світу, зокрема традиції та особливості кулінарного оброблення сировини; асортимент і технологію традиційних страв, особливості їх подавання; гастрономічні звички і традиції, особливості харчування народів світу.

Підручник рекомендований для здобувачів вищої освіти, фахівців з готельно-ресторанного бізнесу, а також гастро-ентузіастів і поціновувачів кулінарного мистецтва.

Підготовку рукопису до друку здійснювали доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Віта Цирульнікова і Ольга Пушка.

В успішне завершення багаторічної праці вірив мудрий керівник, який мотивував і надихав до роботи над книгою, Віктор Доценко.

Колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка вдячний організаторам проєкту, Офісу підтримки вченого, адже це сприяє промоції наукової діяльності, творчому науковому пошуку, підвищенню професійного статусу і просуванню бренду факультету у вітчизняному освітньому середовищі.

Тримаємо освітній фронт! Освіченість – також наша зброя!

Опублікований: 17-02-2023
Читайте також:
Гостьова лекція від провідного науковця

Для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» в межах навчальних дисциплін «Технології дієтичної харчової продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» відбулася гостьова лекція «Профілактика дефіциту йоду для людей різних вікових груп в умовах ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від провідного науковця 04 квітня 2023

Аспірантка кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів захистила кандидатську дисертацію

23 травня відбувся захист кандидатської дисертації Альони Черствої, яка закінчила  аспірантуру при кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів. Тема наукової дисертації – «Удосконалення технології пресового вилучення ріпакової олії із використанням ферментних препаратів», науковий керівник роботи – завідувач кафедри технології жирів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірантка кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів захистила кандидатську дисертацію 24 травня 2018

Урочисто зустрів своїх першокурсників колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

23 вересня після загальноуніверситетської церемонії посвяти першокурсників у студенти НУХТ, нове поповнення студентської родини тепло вітали в Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого. Першокурсників поздоровили зі вступом до університету й початком нового важливого життєвого етапу директор інституту Сергій Блаженко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисто зустрів своїх першокурсників колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 26 вересня 2022

У бібліотеці університету розпочала роботу книжкова виставка

Указом Президента України № 361/2017 від 14 листопада 2017 року з метою формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, 2018 рік оголошений роком реалізації право...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У бібліотеці університету розпочала роботу книжкова виставка 11 січня 2018