Н У Х Т

Підручник авторського колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентовано у рамках проєкту «Книга від вченого»

17 february 2023

Підручник авторського колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентовано у рамках проєкту «Книга від вченого»

Колектив авторів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка гордий презентувати підручник «Кулінарна ЕТНОЛОГІЯ» у рамках проєкту «Книга від вченого».

Метою проєкту є підтримка талановитих вчених, сприяння їхній самореалізації та стимулювання подальшої творчої наукової діяльності шляхом популяризації професійних здобутків у суспільстві.

Автори дуже натхненно і відповідально працювали над рукописом з 2015 по 2019 роки. Видання на 756 друкованих сторінках не тільки ґрунтовне теоретично, а й кольорово проілюстроване понад 500 світлинами страв кухонь народів світу, значна кількість яких авторські.

У кожному розділі підручника представлено детальну характеристику національних кухонь країн світу, зокрема традиції та особливості кулінарного оброблення сировини; асортимент і технологію традиційних страв, особливості їх подавання; гастрономічні звички і традиції, особливості харчування народів світу.

Підручник рекомендований для здобувачів вищої освіти, фахівців з готельно-ресторанного бізнесу, а також гастро-ентузіастів і поціновувачів кулінарного мистецтва.

Підготовку рукопису до друку здійснювали доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Віта Цирульнікова і Ольга Пушка.

В успішне завершення багаторічної праці вірив мудрий керівник, який мотивував і надихав до роботи над книгою, Віктор Доценко.

Колектив факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка вдячний організаторам проєкту, Офісу підтримки вченого, адже це сприяє промоції наукової діяльності, творчому науковому пошуку, підвищенню професійного статусу і просуванню бренду факультету у вітчизняному освітньому середовищі.

Тримаємо освітній фронт! Освіченість – також наша зброя!

Published on: 17-02-2023
Read also:
Вражаючі результати наших студентів на Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв»

16-17 травня 2019 р. у м. Мелітополь на базі Таврійського державного агротехнологічного університету ім. Дмитра Моторного відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв». В олімпіаді взяли участь студенти кафедр технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проектування і...

READ YOURSELF

Вражаючі результати наших студентів на Всеукраїнській олімпіаді зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв» 22 may 2019

Лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

5 грудня 2022 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція «Alternative food sources» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) Еви Іванісової, PhD. Лекція була прочитана дл...

READ YOURSELF

Лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 december 2022

Родзинки професії і нетворкінг від випускника студентам кафедри готельно-ресторанної справи

5 грудня на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас із приготування тартару від су-шефа ресторану «Easy Breezy» готелю «Aloft» міжнародної мережі «Marriott» і випускника кафедри Андрія Корольчука. Су-шеф познайомив здобувачів бакалаврського ступеня вищої освіти з технологією класичного тартару з яловичини, популярної холодної зак...

READ YOURSELF

Родзинки професії і нетворкінг від випускника студентам кафедри готельно-ресторанної справи 06 december 2019