Н У Х Т

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

07 april 2025

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

Учасники англомовного розмовного клубу EcoEurope, що реалізується в НУХТ в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС, мали унікальну можливість поспілкуватися з особливим гостем. На запрошення професора Ігоря Якименка, який координує роботу клубу, до зустрічі доєднався Джефф Бйорк – професор з Каліфорнії, доктор фізіологічних наук, професійний психолог, а також талановитий музикант і композитор, чиї сольні фортепіанні композиції можна знайти на Spotify.

Під час зустрічі Джефф поділився своїм досвідом роботи в благодійній організації, що допомагає малозабезпеченим громадам отримати доступ до чистої води. Вони не лише бурять криниці, а й навчають людей основам гігієни та санітарії, щоб громади могли відповідально управляти водними ресурсами. Він навів зворушливий приклад з Уганди, де жителі змушені були ходити майже 5 миль до найближчого джерела води. Завдяки встановленій криниці одна мати-одиначка змогла витрачати більше часу на власний бізнес – пошиття та продаж суконь, що збільшило її дохід і дозволило дати синові кращу освіту.

Окрім цього, Джефф поділився історіями зі своїх подорожей по світу та рідній Америці. Однією з найцікавіших була його розповідь про участь у ритуалі корінних американців, де він зміг відчути глибину їхніх традицій та духовності.

Ця зустріч стала джерелом натхнення для всіх учасників, вкотре нагадуючи, що навіть невеликі добрі справи можуть змінювати світ. Клуб EcoEurope продовжує відкривати учасникам нові горизонти, сприяючи обговоренню важливих екологічних і соціальних питань.

Усі, хто хоче долучитися до наступної зустрічі, можуть приєднатися до спільноти у Facebook і слідкувати за анонсами!

Published on: 07-04-2025
Read also:
Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ

Заняття за темою «Інструментальні методи дослідження» ‒ вагома частина обов’язкової навчальної дисципліни «Прикладні методи досліджень у ресторанному господарстві», яка викладається магістрам освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» професоркою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, д.т...

READ YOURSELF

Магістранти освітньої програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» у Проблемній науково-дослідній лабораторії НУХТ 25 october 2023

Відбулося планове засідання вченої ради університету

27 березня 2025 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив подяку з цінним подарунком директорові Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергію Блаженку та почесну грамоту вченій секретарці, доцентці Наталії Мельник. Вчена рада...

READ YOURSELF

Відбулося планове засідання вченої ради університету 27 march 2025

Неординарністю концепцій вразили Екзаменаційну комісію магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

З 12 по 18 лютого 2019 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися захисти дипломних магістерських проектів студентами денної форми навчання спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельна і ресторанна справа». Екзаменаційну комісію очолила доцент кафедри технології і організації ресторанного господарства Киї...

READ YOURSELF

Неординарністю концепцій вразили Екзаменаційну комісію магістри спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 19 february 2019