Н У Х Т

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

07 april 2025

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

Учасники англомовного розмовного клубу EcoEurope, що реалізується в НУХТ в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС, мали унікальну можливість поспілкуватися з особливим гостем. На запрошення професора Ігоря Якименка, який координує роботу клубу, до зустрічі доєднався Джефф Бйорк – професор з Каліфорнії, доктор фізіологічних наук, професійний психолог, а також талановитий музикант і композитор, чиї сольні фортепіанні композиції можна знайти на Spotify.

Під час зустрічі Джефф поділився своїм досвідом роботи в благодійній організації, що допомагає малозабезпеченим громадам отримати доступ до чистої води. Вони не лише бурять криниці, а й навчають людей основам гігієни та санітарії, щоб громади могли відповідально управляти водними ресурсами. Він навів зворушливий приклад з Уганди, де жителі змушені були ходити майже 5 миль до найближчого джерела води. Завдяки встановленій криниці одна мати-одиначка змогла витрачати більше часу на власний бізнес – пошиття та продаж суконь, що збільшило її дохід і дозволило дати синові кращу освіту.

Окрім цього, Джефф поділився історіями зі своїх подорожей по світу та рідній Америці. Однією з найцікавіших була його розповідь про участь у ритуалі корінних американців, де він зміг відчути глибину їхніх традицій та духовності.

Ця зустріч стала джерелом натхнення для всіх учасників, вкотре нагадуючи, що навіть невеликі добрі справи можуть змінювати світ. Клуб EcoEurope продовжує відкривати учасникам нові горизонти, сприяючи обговоренню важливих екологічних і соціальних питань.

Усі, хто хоче долучитися до наступної зустрічі, можуть приєднатися до спільноти у Facebook і слідкувати за анонсами!

Published on: 07-04-2025
Read also:
Педагогічна практика майбутніх докторів філософії кафедри експертизи харчових продуктів

У межах проходження активної частини педагогічної практики на кафедрі експертизи харчових продуктів здобувач освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-наукової програми «Харчові технології» денної форми навчання Юрій Бежинець провів лабораторне заняття на тему «Ознайомлення з порядком проведення ...

READ YOURSELF

Педагогічна практика майбутніх докторів філософії кафедри експертизи харчових продуктів 05 april 2024

Ще одне актуальне дослідження готове до захисту

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулося розширене засідання, де заслухали звіт щодо результатів дисертаційної роботи «Удосконалення технологій пряно-жирових сумішей з сировини рослинного та тваринного походження» здобувачки наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 181 «Харчові технології» Альони Очеретної. На...

READ YOURSELF

Ще одне актуальне дослідження готове до захисту 18 september 2023

Молоді вчені – пакувальній індустрії

Викладачі і здобувачі освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого взяли активну участь у 20-й науковій конференції для молодих вчених «Новітні технології пакування». Організатори заходу – Клуб пакувальників України, Київський міжнародний контрактовий ярмарок, Національний університет харчових технологій, Міністер...

READ YOURSELF

Молоді вчені – пакувальній індустрії 08 june 2021

Нові горизонти наукових досліджень у кондитерській галузі

24 вересня відбулася ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», організована колективом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з асоціацією «Укркондпром» і виставковою компанією «АККО Інтернешнл». Модератор наукового заходу, завідувач кафедри технології хлібопек...

READ YOURSELF

Нові горизонти наукових досліджень у кондитерській галузі 25 september 2025