Н У Х Т

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

07 квітня 2025

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

Учасники англомовного розмовного клубу EcoEurope, що реалізується в НУХТ в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС, мали унікальну можливість поспілкуватися з особливим гостем. На запрошення професора Ігоря Якименка, який координує роботу клубу, до зустрічі доєднався Джефф Бйорк – професор з Каліфорнії, доктор фізіологічних наук, професійний психолог, а також талановитий музикант і композитор, чиї сольні фортепіанні композиції можна знайти на Spotify.

Під час зустрічі Джефф поділився своїм досвідом роботи в благодійній організації, що допомагає малозабезпеченим громадам отримати доступ до чистої води. Вони не лише бурять криниці, а й навчають людей основам гігієни та санітарії, щоб громади могли відповідально управляти водними ресурсами. Він навів зворушливий приклад з Уганди, де жителі змушені були ходити майже 5 миль до найближчого джерела води. Завдяки встановленій криниці одна мати-одиначка змогла витрачати більше часу на власний бізнес – пошиття та продаж суконь, що збільшило її дохід і дозволило дати синові кращу освіту.

Окрім цього, Джефф поділився історіями зі своїх подорожей по світу та рідній Америці. Однією з найцікавіших була його розповідь про участь у ритуалі корінних американців, де він зміг відчути глибину їхніх традицій та духовності.

Ця зустріч стала джерелом натхнення для всіх учасників, вкотре нагадуючи, що навіть невеликі добрі справи можуть змінювати світ. Клуб EcoEurope продовжує відкривати учасникам нові горизонти, сприяючи обговоренню важливих екологічних і соціальних питань.

Усі, хто хоче долучитися до наступної зустрічі, можуть приєднатися до спільноти у Facebook і слідкувати за анонсами!

Опублікований: 07-04-2025
Читайте також:
Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів підвищують рівень своєї кваліфікації

На кафедрі експертизи харчових продуктів уже стало традицією проводити наукові семінари з тренеркою-консультанткою ТОВ «ІСО БІЗНЕС-СТУДІЯ», висококваліфікованою фахівчинею з ISO 22000, FSSC 22000, HACCP, ISO 9001; аудиторкою систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів міжнародних органів сертифікації DQS GmbH, TGS International Cert...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів підвищують рівень своєї кваліфікації 29 червня 2023

Наукові перемоги здобувачів освіти

Чудова новина надійшла з кафедри іноземних мов професійного спрямування – здобувачі НУХТ взяли активну участь у роботі секції «Іноземні мови» 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», яка працює онлайн у квітні-травні 2022 року. У спі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові перемоги здобувачів освіти 06 травня 2022

Актуальна тема на гостьовій лекції асистентки кафедри експертизи харчових продуктів

10 грудня 2024 року асистентка кафедри експертизи харчових продуктів Анна Логінова прочитала гостьову лекцію для студентів груп 107-МН, 115-ІПЗ, 125-КБ фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування Державного некомерційного підприємства «Державний університет «Київський авіаційний інститут». Захід відбувся за сприяння викладачки біол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тема на гостьовій лекції асистентки кафедри експертизи харчових продуктів 11 грудня 2024

День гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

25 березня учні-старшокласники відвідали День гостинності, який вперше організовували студенти та викладачі 10 випускових  кафедр Навчально-наукового інституту харчових технологій. На цей захід були запрошені випускники професійних ліцеїв і шкіл України та їх батьки. Наші майбутні студенти змогли ознайомитися з матеріально-технічною базою інституту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День гостинності Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 26 березня 2019