З метою реалізації права здобувача вищої освіти на індивідуальну освітню траєкторію в Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ надається можливість скористатися освітніми пропозиціями вітчизняних закладах вищої освіти (ЗВО).
Здобувачі мають право протягом окремого семестру здобувати освіту або вивчати із застосуванням дистанційних технологій окремі освітні компоненти в інших ЗВО України на підставі партнерських угод про співробітництво щодо індивідуальної внутрішньої (національної) академічної мобільності. На сьогодні для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» укладено договори з Полтавським державним аграрним університетом, Львівським державним університетом фізичної культури ім. І.Боберського Львівським національним університетом імені І.Франка. Триває робота з укладання договорів про програми академічного обміну з іншими партнерами.
Цьогоріч маємо вже перші результати успішної реалізації партнерської угоди з ЛНУ імені Івана Франка, що була підписана у грудні 2023 року. Здобувачка 3 курсу освітньо-професійної програми (ОПП) «Харчові технології та інженерія» Ангеліна Півторацька протягом лютого-квітня 2024 року вивчала дисципліну «Харчові та біологічно активні добавки» у львівському ЗВО разом зі здобувачами 4 курсу географічного факультету, які навчаються за ОПП «Харчові технології». Координаторками програми національної кредитної мобільності з боку НУХТ була доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Тетяна Осьмак, а організаційними питаннями з боку львівського університету опікувалася доцентка кафедри готельно-ресторанного бізнесу і харчових технологій Ольга Маслійчук.
Ангеліна успішно пройшла курс у доцентки, к.х.н. Лариси Федини та посилила свої професійні знання щодо харчових і біологічно активних добавок, їхнього безпечного застосування у технологіях харчових продуктів. Отримані знання стануть у нагоді нашій здобувачці під час виконання наукових досліджень у напряму розроблення нових молочних продуктів, яким Ангеліна займається з другого курсу на кафедрі технології молока і молочних продуктів.
Вітаємо Ангеліну Півторацьку з успішним складанням диференційованого заліку на «відмінно» (96 балів)!
Співпраця з ЛНУ ім. Івана Франка не завершується, наразі триває навчання трьох здобувачів із львівського ЗВО, які доєдналися до наших магістрів освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення».
Дякуємо колегам з географічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка за плідну співпрацю!