Н У Х Т

Знайомство з флагманом вітчизняної фармацевтики

27 березня 2020

Знайомство з флагманом вітчизняної фармацевтики

Виховання і підготовка високоякісних інженерно-технічних фахівців – це надзвичайно складний і довготривалий процес, що вимагає постійного динамічного руху викладача і студентів молодших курсів. Це викликано, по-перше, потребою у підготовці фахівців широко планової підготовки, а по-друге зацікавити і урізноманітнити студентське життя молоді. І не останню роль тут грає наставництво – виховна і мотиваційна робота в позанавчальний час.

Напередодні запровадження в нашій країні карантину, другокурсники-біотехнологи за підтримки свого наставника Віктора Удимовича відвідали флагман вітчизняної фармацевтики – Фармацевтичну фірму «Дарниця». Спочатку фахівець фірми Марія Кайтан зробила цікавий і змістовний екскурс у минуле компанії, етапи розвитку та становлення, її сьогодення та плани на майбутнє, які сформували компанію, як лідера України. Всі підходи, ставлення, стандарти, що вибудували міцний фундамент і гордо несуть з собою далі: амбітність, піклування про людей, стійкість у складні періоди, далекоглядність.

Після знайомства та інструктажу з техніки безпеки та поводження на виробництві, попрямували до дільниці виробництва інфузійних розчинів, де безпосередньо виготовляється препарат «Тивомакс-Дарниця». Після переодягання у захисний комплект одягу, група відправилася до дільниці, де всім були надані зразки первинної упаковки для інфузійних розчинів на основі поліпропілену. Далі через оглядові вікна побачили процес нагріву, видування форми, охолодження та наповнення. А потім пішли на лінію контролю, куди передають флакони із розчином лікарського засобу після запаювання.

Після дільниці виготовлення інфузійних препаратів побували на дільниці виготовлення ін’єкційних препаратів. Студенти на власні очі побачили такі важливі етапи як виготовлення ін’єкційного розчину, його фільтрування, фасування та стерилізація. Найцікавіше було споглядати за злагодженою роботою персоналу та роботою обладнання, з яким вони були поки що знайомі лише зі сторінок підручників. А наостанок відвідали повністю автоматизований складський комплекс на 10 тисяч палетомісць.

Студенти-біотехнологи щиро вдячні керівництву Фармацевтичної фірми «Дарниця» за можливість відвідати виробництво та на мить стати поруч із фахівцями фармацевтичної справи, та асистенту кафедри біотехнології і мікробіології Віктору Удимовичу за наставництво та постійну підтримку у становленні їх, як фахівців своєї справи!

Опублікований: 27-03-2020
Читайте також:
Студенти кафедри готельно-ресторанної справи презентували свої оригінальні ідеї щодо тематичного оформлення столів

Щорічно між групами студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітнього ступеня «бакалавр», у рамках лабораторних занять з дисципліни «Ресторанна справа», проводиться конкурс з тематичного оформлення столів до різних свят чи подій. Цього року марафон дружніх змагань розпочала група ГС-1-3. Студентами були обрані різні темат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти кафедри готельно-ресторанної справи презентували свої оригінальні ідеї щодо тематичного оформлення столів 18 квітня 2018

Харчова безпека у фокусі: міждисциплінарний діалог Києва і Харкова

6 травня 2025 року доктор технічних наук, професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін прочитав гостьову лекцію на тему «Методологічні концепції системи управління безпечністю харчової продукції – системи HACCP» магістрантам Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна у межах вивчення ними дисципліни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Харчова безпека у фокусі: міждисциплінарний діалог Києва і Харкова 07 травня 2025

Про вимоги до органічних харчових продуктів від фахівчині зі сертифікації та якості

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що навчаються за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів», з дисципліни «Нормативно-правова база виробництва органічних харчових продуктів», яку прочитала провідна фахівчиня зі сертифікаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про вимоги до органічних харчових продуктів від фахівчині зі сертифікації та якості 26 листопада 2021

Продуктивне спілкування здобувачів-обліковців з фахівчинею-практиком

12 листопада на кафедрі обліку і аудиту відбулася відкрита гостьова лекція на тему «Первинні документи: здається просто, на практиці – ні», яку прочитала для здобувачів освітньо-професійних програм «Облік і оподаткування» НУХТ і Волинського фахового коледжу нашого університету старша консультантка податкової практики компанії «Forvis Mazars» Карина...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивне спілкування здобувачів-обліковців з фахівчинею-практиком 12 листопада 2024