Н У Х Т

Per aspera ad magisterium

18 грудня 2020

Per aspera ad magisterium

Шлях до омріяної професії, до улюбленої справи свого життя ніколи не буває простим, а часом видається і досить тернистим..

Ще на етапі вступних випробувань до магістратури здобувачка освіти кафедри біотехнології і мікробіології Софія Цапко розуміла, що свій магістерський проєкт хотіла б присвятити дослідженню особливих властивостей грибів.

При фінальному виборі тематики майбутньої магістерської роботи на допомогу прийшла наукова керівниця, доцентка кафедри Вікторія Красінько, яка спрямувала думки і побажання магістрантки у необхідне русло, і зрештою був обраний цікавий напрямок досліджень – вивчення біотехнологічного потенціалу дріжджових кілер-токсинів.

Для повного розкриття обраної тематики, у магістерському проєкті студентка хоче детально висвітлити питання біорізноманіття дріжджів із кілерними властивостями, описати природу токсичності дріжджових кілер-токсинів, а також, що найважливіше, окреслити способи оптимізації процесів культивування кілерних дріжджів, аби отримати високоактивний і стабільний продукт.

Ще однією неочевидною, але суттєвою перевагою обраної тематики є те, що наразі українські вчені не займаються вивченням кілерних властивостей дріжджів. Тому така новизна цієї тематики на теренах України надихнула Софію з науковою керівницею розпочати власні дослідження кілерної активності дріжджів, які вони ізолювали з різної природної сировини.

Тож, магістрантка уже ступила на цю «terra incognito», і сподівається, що спільними зусиллями їм вдасться досягнути гарних результатів у непростій, але такій цікавій і захоплюючій справі. Тепер залишається йти тільки вперед, до омріяного диплому магістра! Побажаймо дослідниці успіху!

Опублікований: 18-12-2020
Читайте також:
ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. наш університет призначений базовим закладом вищої освіти з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» у 2020/2021 навчальному році. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 48 робіт із 23 заклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р. 22 березня 2021

Гостьові лекції від практиків тривають

У рамках лекційних занять із дисциплін «Технології продукції ресторанного господарства» і «Проєктування та дизайн закладів ресторанного господарства» відбувся лекторій від співвласника компанії «Дідо Джозеф» Андрія Свірського. Модераторами зустрічі були доцентка кафедри технології  ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко, старша викладачка О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від практиків тривають 18 жовтня 2021

Реалізація права вступників на обрання місця навчання

22 серпня закінчується термін подання документів для вступу на навчання до закладів вищої освіти. Наступним обов’язковим етапом вступної кампанії є виконання вступниками, рекомендованими до зарахування, вимог для зарахування. Про це (реалізацію права вступників на обрання місця навчання) інформує Приймальна комісія Національного університету харчо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реалізація права вступників на обрання місця навчання 21 серпня 2020

Складати CV на грантові програми навчилися дослідники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

20 вересня викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька, Людмила Дейниченко, Ольга Коваль і старший викладач Володимир Польовик долучилися до вебінару Швейцарського національного наукового фонду (SNSF) «Ваше резюме – усе про формат CV». Цей вебінар мав на меті пояснити обґрунтуван...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Складати CV на грантові програми навчилися дослідники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 21 вересня 2022