Н У Х Т

Особливості еногастрономії від засновника виноробні «Колоніст»

23 березня 2021

Особливості еногастрономії від засновника виноробні «Колоніст»

У рамках вивчення дисциплін «Етнічні кухні» і «Барна справа та організація роботи сомельє» здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» прослухали онлайн-лекторій від засновника виноробні «Колоніст» Івана Плачкова.

Гостьовий лектор розповів про історію виникнення заводу, тонкощі виноробства, особливості еногастрономії. Родина Івана Васильовича заснувала сімейну виноробню в 2005 році з метою виготовлення місцевих вин преміум класу. Виноробня «Колоніст» розташована в одному з кращих українських виноробних регіонів – Придунайській Бессарабії (південь Одеської області), де виноградарство є давньою традицією. Географічне розташування на одній широті з Бордо (Франція) та Пьємонт (Італія) дає гарну можливість вирощувати виноград у найкращих кліматичних умовах.

Сьогодні це одне з небагатьох господарств, які беруть активну участь у відродженні якісного українського виноробства. Вино «Колоніст» стало візитною карткою дипломатичного корпусу України, і є результатом відданості та вираження любові й пристрасті до рідної землі та її щедрості.

Окрім вина, компанія активно розвиває виробництво олії з виноградних кісточок, бальзамічного оцту, композицій ароматичних олій.

Бесіда перейшла у жваве обговорення. Наприкінці розмови доповідач відповів на усі запитання та запросив до співпраці.

Здобувачі вдячні за організацію лекторію старшій викладачці кафедри готельно-ресторанної справи Раїсі Матюшенко, а також лекторкам дисциплін, доценткам Ларисі Шаран і Ользі Пушці. 

Опублікований: 23-03-2021
Читайте також:
Здобувачі освіти долучаються до удосконалення освітніх програм

19 січня 2023 року відбулася зустріч гаранта освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв», доцента Романа Якобчука, членів робочої групи освітньої програми, завідувачів і викладачів кафедр технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування та машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв зі здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти долучаються до удосконалення освітніх програм 20 січня 2023

Останній крок на шляху до захисту кандидатської дисертації зробив аспірант кафедри біотехнології і мікробіології

18 грудня 2018 р. відбувся міжкафедральний семінар кафедр біотехнології і мікробіології та екологічної безпеки та охорони праці із залученням членів спеціалізованої вченої ради Д 26.058.03 Національного університету харчових технологій, на якому аспірант кафедри біотехнології і мікробіології Микола Івахнюк представив результати досліджень за кандид...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Останній крок на шляху до захисту кандидатської дисертації зробив аспірант кафедри біотехнології і мікробіології 18 грудня 2018

Якісна переддипломна практика – впевнений крок до виконання кваліфікаційної роботи

Останній рік навчання у бакалавраті для четвертокурсників освітньо-професійної програми «Технології харчування» (спеціальність 181 «Харчові технології») завершується переддипломною практикою та виконанням кваліфікаційних робіт. Понад 70 здобувачів освіти були направлені кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції для проходження передд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якісна переддипломна практика – впевнений крок до виконання кваліфікаційної роботи 15 травня 2025

Літературно-мистецький захід на честь Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку в березні викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять заходи, присвячені вшануванню пам'яті Тараса Шевченка. Цьогоріч 13 березня відбувся літературно-мистецький захід під назвою «Творчість Т.Г. Шевченка у перекладах», присвячений 205-річниці з дня народження нашого славетного поета і пророка. Свято розпочалося аудіозап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літературно-мистецький захід на честь Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 14 березня 2019