Н У Х Т

Здобувачі освіти долучаються до удосконалення освітніх програм

20 січня 2023

Здобувачі освіти долучаються до удосконалення освітніх програм

19 січня 2023 року відбулася зустріч гаранта освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв», доцента Романа Якобчука, членів робочої групи освітньої програми, завідувачів і викладачів кафедр технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування та машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв зі здобувачами освіти 1-4 курсів, що навчаються за цією освітньою програмою.

Під час зустрічі обговорили результати опитування здобувачів освіти щодо їх участі в перегляді освітніх програм; правил проведення контрольних заходів; об'єктивності та неупередженості екзаменаторів при оцінюванні навчальних досягнень і запобігання конфлікту інтересів; форм контрольних заходів і критеріїв оцінювання навчальних досягнень; ступеня інформованості здобувачів вищої освіти про форми та методи контролю, критерії оцінювання навчальних досягнень, про політику, стандарти і процедуру дотримання академічної доброчесності.

Гарант освітньої програми звернув особливу увагу здобувачів на необхідність дотримання академічної доброчесності та запропонував активно долучитися до локального моніторингу освітньої програми, надавати пропозиції та побажання щодо удосконалення освітнього процесу, підвищення його якості. Він нагадав здобувачам про наявність інформативної складової опису освітньої програми на сайті НУХТ у меню «Студенту» та «Моніторинг якості освіти».

Під час обговорення якості навчального процесу завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олександр Гавва проаналізував результати зимової сесії здобувачів освітньої програми та запропонував надати пропозиції щодо його покращення в умовах військового стану.

Викладач цієї ж кафедри, доцент Олексій Губеня закликав здобувачів в умовах дистанційного навчання активніше долучатися до студентського життя Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого через соціальні мережі, брати участь у висвітлені цікавих життєвих подій і заходів.

Підсумком зустрічі стало напрацювання спільного плану дій, який, зокрема, передбачає в найближчий час обговорення пропозицій по удосконаленню освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» у колективах студентських груп із поданням відповідних пропозицій і побажань гаранту освітньої програми.

Опублікований: 20-01-2023
Читайте також:
Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води взяла активну участь у роботі 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Робота секції розпочалася з привітального слова в.о. завідувача кафедри Інни Карпович. Здобувачі освіти представили н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води 11 квітня 2025

Війна не здатна зруйнувати мрії – як стати магістром з біотехнології дізнавалися вступники

Сьогодні увесь цивілізований світ чітко розуміє, що біотехнологія – це міждисциплінарна галузь науки з безмежними можливостями. Перспективи, які вона відкриває, варіюються від фармацевтики і громадського харчування до промислового сектору, включаючи харчову та текстильну промисловість, виробництво ліків та оздоровчих продуктів, біопродуктів для зад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Війна не здатна зруйнувати мрії – як стати магістром з біотехнології дізнавалися вступники 17 червня 2022

Новорічні подарунки від АТ «Фармак»

Уже другий рік поспіль науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак» відбулася у онлайн-режимі, цього разу вона працювала під гаслом «Наука в основі всіх процесів». За доброю традицією здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету приєдналися до конференції та виступили перед науковою спільнотою з різнопла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новорічні подарунки від АТ «Фармак» 10 січня 2022

Тиждень академічної доброчесності для першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Академічна доброчесність – запорука якісного навчального процесу. Традиційно новий навчальний рік для першокурсників на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався з тижня академічної доброчесності, адже етичними принципами академічної доброчесності має керуватися академічна спільнота під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності для першокурсників спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 07 жовтня 2022