Н У Х Т

Викладачки кафедри технології молока і молочних продуктів збагатили свої професійні знання в галузі сироваріння та просування сирів на ринку харчових продуктів

28 березня 2023

Викладачки кафедри технології молока і молочних продуктів збагатили свої професійні знання в галузі сироваріння та просування сирів на ринку харчових продуктів

Прагнення України стати потужним гравцем на світовому і європейському ринках, зокрема щодо реалізації молочної продукції, вимагає не тільки впровадження передових технологій та устаткування, дотримання систем якості та безпечності продукції, але й не останнє місце у переліку завдань усебічної інтеграції займає якісна підготовка фахівців, які б могли продемонструвати потенційному працедавцеві відповідний рівень компетентності, обізнаність із останніми технологічними новаціями, готовність до інтеграції у виробничий процес у різних сферах промисловості та реалізації готової продукції.

Високий рівень підготовки вітчизняних фахівців може бути реалізований перш за все за умови постійного оновлення навчального матеріалу освітніх компонентів програми підготовки з урахуванням останніх досягнень світової науки та технології. Тому з метою поглиблення своїх знань щодо світових тенденцій у галузі сироваріння м’яких сирів із блакитною плісенню, їхнього сенсорного оцінювання та просування на ринку сирів професорка кафедри технології молока і молочних продуктів Оксана Кочубей-Литвиненко та доцентки Ульяна Бандура і Тетяна Осьмак прослухали серію вебінарів від кампанії ProCheese та провідних фахівців німецької сироварні Bergader, яка є відомим виробником сирів із блакитною та комбінованою плісенню – Bavaria Blu, Edelpilz та ін.

Від спікерки, судді міжнародного конкурсу World Cheese Awards Оксани Чернової викладачки дізналися, хто такі чизмонгери, якими знаннями та навичками має володіти чизмонгер або сирний сомельє; ознайомилися зі світовим досвідом у розвитку професії чизмонгера та перейняли досвід ефективної роботи із сирним простором.

Керівний директор кампанії Bergader Петер Трумпфгеллер поділився зі слухачами інформацією щодо особливостей виробництва та дозрівання сирів із блакитною пліснявою та нюансами оцінювання їх якості.

Здобуті на вебінарах знання стануть у нагоді при викладанні таких обов’язкових компонентів освітньо-професійної програми «Харчові технології», як «Харчові технології. Модуль «Технології зберігання, консервування та переробки молока», «Контроль якості та безпечності харчової продукції», а також вибіркових дисциплін «Технології сирів», «Основи крафтового сироваріння».

Опублікований: 28-03-2023
Читайте також:
Профорієнтаційна лекція для студентів Свалявського технічного коледжу від кафедри готельно-ресторанної справи

Асистент кафедри готельно-ресторанної справи Інга Дочинець завітала до Свалявського технічного коледжу НУХТ. Зустріч проходила в рамках оглядової профорієнтаційної лекції для ознайомлення майбутніх вступників зі спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа». На лекцію завітали студенти 3 та 4 курсів у супроводі відповідальної по виховній роботі На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна лекція для студентів Свалявського технічного коледжу від кафедри готельно-ресторанної справи 10 вересня 2019

Цікаві теми для обговорення обирають четвертокурсники-біотехнологи, вивчаючи біобезпеку та біоетику

Хоча в Україні питання евтаназії поки що не стало предметом активних суспільних дискусій, уникати його обговорення чи табуювати цю тему – хибний шлях. Тож, здобувачі вищої освіти групи БТ-4-1 разом із лекторкою дисципліни «Біобезпека і біоетика» Оленою Гудзенко не могли не обговорити таку контраверсійну медичну процедуру, як евтаназія. Для початку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві теми для обговорення обирають четвертокурсники-біотехнологи, вивчаючи біобезпеку та біоетику 16 травня 2022

Приваблива пропозиція від стейкхолдерів надійшла здобувачам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедру біотехнології продуктів бродіння і виноробства з пропозицією поглиблення навчання в умовах виробництва з отриманням сертифікату завітали CEO в компанії «Агротехнолоджі» Петро Циганков і виконавчий директор «Укрбіоетанол» Тарас Миколаєнко. Принцип пропонованої програми стажування – « Ми створюємо та вдосконалюємо біоенергетичні виробницт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приваблива пропозиція від стейкхолдерів надійшла здобувачам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 27 жовтня 2020

Виставка декоративно-ужиткового мистецтва з нагоди Дня матері

13 травня 2018 року Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ взяв участь виставці  декоративно-ужиткового мистецтва з нагоди Дня матері. На виставці коледж представив: тематичний стіл «Мистецтво карвінгу», тематичний стіл «Розмаїття коктейлів», тематичний стіл «Елементи оздоблення кондитерських виробів», а також майстер-класи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виставка декоративно-ужиткового мистецтва з нагоди Дня матері 14 травня 2018