Н У Х Т

Викладачки кафедри технології молока і молочних продуктів збагатили свої професійні знання в галузі сироваріння та просування сирів на ринку харчових продуктів

28 березня 2023

Викладачки кафедри технології молока і молочних продуктів збагатили свої професійні знання в галузі сироваріння та просування сирів на ринку харчових продуктів

Прагнення України стати потужним гравцем на світовому і європейському ринках, зокрема щодо реалізації молочної продукції, вимагає не тільки впровадження передових технологій та устаткування, дотримання систем якості та безпечності продукції, але й не останнє місце у переліку завдань усебічної інтеграції займає якісна підготовка фахівців, які б могли продемонструвати потенційному працедавцеві відповідний рівень компетентності, обізнаність із останніми технологічними новаціями, готовність до інтеграції у виробничий процес у різних сферах промисловості та реалізації готової продукції.

Високий рівень підготовки вітчизняних фахівців може бути реалізований перш за все за умови постійного оновлення навчального матеріалу освітніх компонентів програми підготовки з урахуванням останніх досягнень світової науки та технології. Тому з метою поглиблення своїх знань щодо світових тенденцій у галузі сироваріння м’яких сирів із блакитною плісенню, їхнього сенсорного оцінювання та просування на ринку сирів професорка кафедри технології молока і молочних продуктів Оксана Кочубей-Литвиненко та доцентки Ульяна Бандура і Тетяна Осьмак прослухали серію вебінарів від кампанії ProCheese та провідних фахівців німецької сироварні Bergader, яка є відомим виробником сирів із блакитною та комбінованою плісенню – Bavaria Blu, Edelpilz та ін.

Від спікерки, судді міжнародного конкурсу World Cheese Awards Оксани Чернової викладачки дізналися, хто такі чизмонгери, якими знаннями та навичками має володіти чизмонгер або сирний сомельє; ознайомилися зі світовим досвідом у розвитку професії чизмонгера та перейняли досвід ефективної роботи із сирним простором.

Керівний директор кампанії Bergader Петер Трумпфгеллер поділився зі слухачами інформацією щодо особливостей виробництва та дозрівання сирів із блакитною пліснявою та нюансами оцінювання їх якості.

Здобуті на вебінарах знання стануть у нагоді при викладанні таких обов’язкових компонентів освітньо-професійної програми «Харчові технології», як «Харчові технології. Модуль «Технології зберігання, консервування та переробки молока», «Контроль якості та безпечності харчової продукції», а також вибіркових дисциплін «Технології сирів», «Основи крафтового сироваріння».

Опублікований: 28-03-2023
Читайте також:
Успіху досягає лише той, хто навчається протягом життя!

Педагогічний колектив Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ успішно завершив навчання за програмою «Google Digital Tools for Education/ Цифрові інструменти Google для освіти». 2022-2023 навчальний рік став для викладачів роком наполегливого, непростого навчання, проте, дуже корисних для сучасних освітян лекцій і пра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успіху досягає лише той, хто навчається протягом життя! 06 липня 2023

Реалізація дуальної освіти на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування

Організація навчального процесу за дуальною формою здобуття освіти набуває все більшої популярності серед закладів вищої освіти України. Кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування не стоїть осторонь освітніх інновацій, тому співпрацює з різними підприємствами з метою організації навчання здобувачів за дуальною формою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реалізація дуальної освіти на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування 09 червня 2023

Учасникам НМТ розіслані SMS-повідомлення з даними для входу до інформаційної сторінки

9 травня 2022 року Український центр оцінювання якості освіти спільно з Національним центром оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій і мобільними операторами Kyivstar, Vodafone Україна, Lifecell надіслав майже 400 тисяч SMS-повідомлень потенційним учасникам національного мультипредметного тесту (НМТ). Наголошуємо, майбутні учасни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасникам НМТ розіслані SMS-повідомлення з даними для входу до інформаційної сторінки 10 травня 2022

Як козаки у НУХТ Різдво й Новий рік відзначали…

Наближаються найулюбленіші з дитинства свята – Різдво Христове та Новий рік. І навіть у ці нелегкі для нашої України й усіх українців часи ми очікуємо на них з вірою у дива й сподіваннями на виконання найзаповітніших мрій і бажань. У чарівну атмосферу зимових свят занурили колектив університету наша творча молодь і фахівці Студентського центру пат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як козаки у НУХТ Різдво й Новий рік відзначали… 18 грудня 2023