Н У Х Т

Якісна переддипломна практика – впевнений крок до виконання кваліфікаційної роботи

15 травня 2025

Якісна переддипломна практика – впевнений крок до виконання кваліфікаційної роботи

Останній рік навчання у бакалавраті для четвертокурсників освітньо-професійної програми «Технології харчування» (спеціальність 181 «Харчові технології») завершується переддипломною практикою та виконанням кваліфікаційних робіт.

Понад 70 здобувачів освіти були направлені кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції для проходження переддипломної практики до закладів ресторанного господарства різних регіонів України та м. Києва.

Здобувачі мали можливість самостійно обрати заклади-бази практики, які б максимально враховували їх професійні інтереси, тематику майбутньої кваліфікаційної роботи, перспективи працевлаштування та майбутнього кар’єрного зростання.

Базами практики стали як постійні партнери, так і нові потенційні стейкхолдери та роботодавці кафедри – ресторани «Первак», «Прага», «Мама Манана», «100 років тому вперед», «Чорноморка», «HANAMI», «Міністерство чебуреків», «Trattoria 5», «Fujiwara YOSHI», «Інша Полтава», «СушиЯ», заклади харчування при міжнародній мережі готелів «Фермонт», кафе «Frankly», «Маріанна», «Млинок», «Браво», кафе-кондитерські «Honey», «ÉCLAIR LITTLE ART WORK» та інші.

Високий рівень закладів, дружні колективи, відкритість керівництва дозволили здобувачам максимально корисно використати переддипломну практику, покращити свої професійні компетентності, ознайомитися зі сучасними гастротрендами, новітнім обладнанням, особливостями розроблення інноваційних конкурентоспроможних продуктів в умовах закладів, у тому числі і власного виробництва, набути навичок планування і організації роботи різних підрозділів, пліч-о-пліч попрацювати з відомими шеф-кухарями, використовуючи екзотичні, делікатесні інгредієнти та зібрати необхідний матеріал для виконання кваліфікаційної роботи.

За результатами захистів звітів з практики, враховуючи позитивні відгуки, отримані від закладів ресторанного господарства, більшість здобувачів освіти отримали оцінки «відмінно» та «добре».

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції радіє успіхам своїх студентів, бажає вдалого виконання та захисту кваліфікаційних робіт і щиро вірить, що її випускники отримають омріяну роботу, адже більшість з них мають необхідні знання та значний професійний досвід, за ними майбутнє України.

Опублікований: 15-05-2025
Читайте також:
Студент Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – призер обласної олімпіади з хімії

На базі Золотоніського коледжу ветеринарної медицини БНАУ відбулася І Обласна олімпіада з хімії серед студентів І курсів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації Черкаської області. Представники коледжів у чесній та наполегливій боротьбі змагалися за звання кращого хіміка. Студент групи МЕХ17 Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – призер обласної олімпіади з хімії 24 квітня 2018

Віртуальна мандрівка Україною у День вишиванки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Щороку в Україні в третій четвер травня святкується День вишиванки. Цей день присвячується родині та родоводу. Зазвичай у цей день люди одягають вишиванки, йдуть у них на навчання, роботу, влаштовують тематичні заходи. У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ традиційно в цей день проводять танцювальний флешмоб і тематичні фотосесі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальна мандрівка Україною у День вишиванки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 22 травня 2020

Світовий банк перерозподілив кошти для збереження соціальних виплат у вищій освіті

Світовий банк схвалив зміни до проєкту «Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів», що виконується МОН України. До структури проєкту доданий ще один компонент – «Підтримка академічних стипендій, що надаються Міністерством освіти і науки, та соціальних стипендій, що надаються Міністерстовм соціальної політики, для студентів закладів ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світовий банк перерозподілив кошти для збереження соціальних виплат у вищій освіті 21 березня 2022

Практичне заняття в умовах виставкового залу Maresto

Днями група здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» відвідала виставкові зали з устаткуванням провідних виробників світу, що пропонує українським рестораторам менеджмент Maresto. Бренд-шеф Сергій Пастух представляв устаткування для закладів ресторанного господарства – ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне заняття в умовах виставкового залу Maresto 04 жовтня 2023