Н У Х Т

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами

25 червня 2020

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами

Питання і виклики, які нині постали перед освітянами, були обговорені на спільному болгарсько-українському семінарі «Змішане навчання – основна освітня модель після пандемії», який відбувся 23 червня за ініціативи колективу кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету і болгарських колег.

Участь у заході взяли понад 60 науковців НУХТ, а також партнери з Русенського університету (Болгарія), Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», Білоруського національного технічного університету, Білоруського державного аграрного технічного університету, Киргизько-турецького університету «Манас» (м. Бішкек, Киргизстан).

Відкрили семінар ректор Русенського університету, член-кореспондент, д.т.н., професор Христо Белоєв і проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи нашого університету, д.т.н., професорка Лариса Арсеньєва.

Досвід поєднання класичної та онлайн-освіти представив провідний фахівець у галузі інноваційних методів навчання, директор Центру інноваційних освітніх технологій Русенського університету, професор Ангел Смрикаров. Лектор наголосив на раціональному співвідношенні різних освітніх форматів для різних освітніх напрямів і на прикладі власної презентації та доповіді показав, як зацікавити аудиторію та мотивувати її до онлайн-навчання.

Після семінару відбулася жвава дискусія. Його учасники отримали відповіді на питання, пов’язані з мотивацією студентів і викладачів до змішаного навчання і його технічним забезпеченням.

Болгарські колеги презентували нещодавно відкриту віртуальну бібліотеку, у якій зібрані матеріали з інноваційних освітніх технологій. Уже нині бібліотека має понад 60 тисяч читачів, і наші фахівці також запрошені до використання її фонду.

Нагадаємо, що співпраця кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв із вченими Русенського університету триває вже 10 років, і з кожним днем її ефективність підвищується. Лише за останні два місяці наші науковці взяли спільну участь у 4 освітніх і наукових заходах, зокрема кулінарному марафоні, науковій конференції молодих вчених Русенського університету, декількох семінарах із інноваційних методів навчання.

Викладачі НУХТ вдячні шановним колегам із Русенського університету за підтримку співробітництва. Приємно бачити, як на емблемі семінару гордо майорять прапори наших країн. Особлива подяка ректору Русенського університету, член-кореспонденту, професору, д.т.н. Христо Белоєву та провідним фахівцям, ініціаторам семінару, професорам Ангелу Смрикарову і Станці Дамяновій.

Організатори висловлюють подяку також всім учасникам семінару, чия участь зробила його цікавим і насиченим, і чекають на відгуки та пропозиції щодо розвитку питання змішаної освіти.

Опублікований: 25-06-2020
Читайте також:
Вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції» відбулося у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

27 січня 2017 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості нашого університету відбулася урочиста педрада з вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Понад сорок юнаків і дівчат, здобувши професійну освіту, поповнили ряди фахівців із технології приготування їжі. В.о. директора коледжу Віктор Федо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції» відбулося у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 30 січня 2017

Креативу забагато не буває – пересвідчилися студенти й викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління

Студенти й викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ відвідали семінарську програму Ukrainian Creative Week 2018, час проведення якої збігся із двома професійними святами – Днем рекламіста України й Днем маркетолога. Цілих 4 дні унікальних семінарів для підвищення професійної майстерності, спілкування з практиками, з одно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Креативу забагато не буває – пересвідчилися студенти й викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління 01 листопада 2018

Викладачі університету – на відкритті навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій

Доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко та Ірина Силка 18 лютого відгукнулися на запрошення та взяли участь в урочистому відкритті навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій LOVING HUT на базі Полтавського державного аграрного університету. З вітальним словом до запрошених звернулися р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету – на відкритті навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій 20 лютого 2025

Викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту взяли участь у вебінарі від Schneider Electric

13 лютого 2023 р. компанія Schneider Electric провела вебінар «Застосування перетворювачів частоти та пристроїв плавного пуску Schneider Electric при живленні від генератора». Інженер технічної підтримки з питань приводної техніки Микола Івченков детально ознайомив слухачів зі сучасними перетворювачами частоти. До заходу долучилися викладачі кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри електропостачання і енергоменеджменту взяли участь у вебінарі від Schneider Electric 14 лютого 2023