Доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Ющенко та Ірина Силка 18 лютого відгукнулися на запрошення та взяли участь в урочистому відкритті навчально-виробничої лабораторії веганських ресторанних технологій LOVING HUT на базі Полтавського державного аграрного університету.
З вітальним словом до запрошених звернулися ректор ПДАУ Олександр Галич і проректор з міжнародних відносин, науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олег Горб, які зазначили, що відкриття такої лабораторії стало можливим завдяки плідній співпраці ПДАУ з Supreme Master Ching Hai International Association та українськими партнерами.
Співзасновниця лабораторії і власниця кафе LOVING HUT (м. Київ) Ірина Балицька поінформувала аудиторію щодо діяльності Supreme Master Ching Hai International Association в Україні та за кордоном, про організовану під егідою цієї асоціації міжнародну мережу ресторанів LOVING HUT та успіх бренду в різних країнах світу.
Присутні на урочистому заході ознайомилися з облаштуванням навчально-виробничої лабораторії, представленої виробничою зоною і зоною обслуговування відвідувачів. Здобувачі під час навчальних занять у лабораторії, оснащеній сучасним устаткуванням, будуть опановувати сучасні технології веганських страв із залученням регіональної сировини.
Приємним сюрпризом стала дегустація веганських страв, приготованих у навчально-виробничої лабораторії фахівцями Supreme Master Ching Hai International Association.
Викладачі та науковці нашого університету щиро бажають успіхів Полтавському державному аграрному університету у реалізації цього проєкту, що стане важливим кроком до поширення культури веганського харчування в Україні, свідомого споживання корисних продуктів і дбайливого ставлення до довкілля.