Н У Х Т

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами

25 june 2020

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами

Питання і виклики, які нині постали перед освітянами, були обговорені на спільному болгарсько-українському семінарі «Змішане навчання – основна освітня модель після пандемії», який відбувся 23 червня за ініціативи колективу кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету і болгарських колег.

Участь у заході взяли понад 60 науковців НУХТ, а також партнери з Русенського університету (Болгарія), Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», Білоруського національного технічного університету, Білоруського державного аграрного технічного університету, Киргизько-турецького університету «Манас» (м. Бішкек, Киргизстан).

Відкрили семінар ректор Русенського університету, член-кореспондент, д.т.н., професор Христо Белоєв і проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи нашого університету, д.т.н., професорка Лариса Арсеньєва.

Досвід поєднання класичної та онлайн-освіти представив провідний фахівець у галузі інноваційних методів навчання, директор Центру інноваційних освітніх технологій Русенського університету, професор Ангел Смрикаров. Лектор наголосив на раціональному співвідношенні різних освітніх форматів для різних освітніх напрямів і на прикладі власної презентації та доповіді показав, як зацікавити аудиторію та мотивувати її до онлайн-навчання.

Після семінару відбулася жвава дискусія. Його учасники отримали відповіді на питання, пов’язані з мотивацією студентів і викладачів до змішаного навчання і його технічним забезпеченням.

Болгарські колеги презентували нещодавно відкриту віртуальну бібліотеку, у якій зібрані матеріали з інноваційних освітніх технологій. Уже нині бібліотека має понад 60 тисяч читачів, і наші фахівці також запрошені до використання її фонду.

Нагадаємо, що співпраця кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв із вченими Русенського університету триває вже 10 років, і з кожним днем її ефективність підвищується. Лише за останні два місяці наші науковці взяли спільну участь у 4 освітніх і наукових заходах, зокрема кулінарному марафоні, науковій конференції молодих вчених Русенського університету, декількох семінарах із інноваційних методів навчання.

Викладачі НУХТ вдячні шановним колегам із Русенського університету за підтримку співробітництва. Приємно бачити, як на емблемі семінару гордо майорять прапори наших країн. Особлива подяка ректору Русенського університету, член-кореспонденту, професору, д.т.н. Христо Белоєву та провідним фахівцям, ініціаторам семінару, професорам Ангелу Смрикарову і Станці Дамяновій.

Організатори висловлюють подяку також всім учасникам семінару, чия участь зробила його цікавим і насиченим, і чекають на відгуки та пропозиції щодо розвитку питання змішаної освіти.

Published on: 25-06-2020
Read also:
Вітання від Профкому НУХТ з Днем захисника України

Вітаємо з Днем захисника України! Це свято не лише чоловіків, це свято всіх, хто любить і захищає свою Батьківщину. Це – свято України. Це – свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу. Від усієї душі бажаємо вам доброго здоров’я на довгі роки, успіхів у праці, ...

READ YOURSELF

Вітання від Профкому НУХТ з Днем захисника України 14 october 2020

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ провели локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». Роботу у рамках зустрічі робочої групи очолила директорка інституту, гарантка освітньо-професійної програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувач ка...

READ YOURSELF

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія» 27 january 2023

Практичні аспекти генетики: здобувачі-біотехнологи повернулися до своїх лабораторій

Після 6 місяців дистанційного навчання здобувачі-біотехнологи зустрілися на реальних парах. Одним із перших практичних занять стала лабораторна робота з генетики, на якій студенти засвоїли правила пересівання та зберігання бактерій, а також опанували методи визначення титру бактерій і бактеріофагів. Усі дуже скучили за живим спілкуванням і з натхне...

READ YOURSELF

Практичні аспекти генетики: здобувачі-біотехнологи повернулися до своїх лабораторій 09 september 2020

Особливості роботи журналіста в Іракському Курдистані на гостьовій лекції професора Ербільського університету Салахатдіна

8 лютого для здобувачів освітніх програм «Реклама та зв’язки з громадськістю» і «Маркетинг» та викладачів кафедри маркетингу відбулася гостьова лекція доктора наук, професора Ербільського університету Салахатдіна (Іракський Курдистан), журналіста-міжнародника Хаджі Мухаммада Хідер Мавлюда. Лекція була присвячена популяризації України за кордоном, ...

READ YOURSELF

Особливості роботи журналіста в Іракському Курдистані на гостьовій лекції професора Ербільського університету Салахатдіна 09 february 2022