Н У Х Т

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами

25 june 2020

Основну освітню модель після пандемії обговорили наші науковці з болгарськими колегами

Питання і виклики, які нині постали перед освітянами, були обговорені на спільному болгарсько-українському семінарі «Змішане навчання – основна освітня модель після пандемії», який відбувся 23 червня за ініціативи колективу кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв нашого університету і болгарських колег.

Участь у заході взяли понад 60 науковців НУХТ, а також партнери з Русенського університету (Болгарія), Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, НТУУ «КПІ ім. Ігоря Сікорського», Білоруського національного технічного університету, Білоруського державного аграрного технічного університету, Киргизько-турецького університету «Манас» (м. Бішкек, Киргизстан).

Відкрили семінар ректор Русенського університету, член-кореспондент, д.т.н., професор Христо Белоєв і проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи нашого університету, д.т.н., професорка Лариса Арсеньєва.

Досвід поєднання класичної та онлайн-освіти представив провідний фахівець у галузі інноваційних методів навчання, директор Центру інноваційних освітніх технологій Русенського університету, професор Ангел Смрикаров. Лектор наголосив на раціональному співвідношенні різних освітніх форматів для різних освітніх напрямів і на прикладі власної презентації та доповіді показав, як зацікавити аудиторію та мотивувати її до онлайн-навчання.

Після семінару відбулася жвава дискусія. Його учасники отримали відповіді на питання, пов’язані з мотивацією студентів і викладачів до змішаного навчання і його технічним забезпеченням.

Болгарські колеги презентували нещодавно відкриту віртуальну бібліотеку, у якій зібрані матеріали з інноваційних освітніх технологій. Уже нині бібліотека має понад 60 тисяч читачів, і наші фахівці також запрошені до використання її фонду.

Нагадаємо, що співпраця кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв із вченими Русенського університету триває вже 10 років, і з кожним днем її ефективність підвищується. Лише за останні два місяці наші науковці взяли спільну участь у 4 освітніх і наукових заходах, зокрема кулінарному марафоні, науковій конференції молодих вчених Русенського університету, декількох семінарах із інноваційних методів навчання.

Викладачі НУХТ вдячні шановним колегам із Русенського університету за підтримку співробітництва. Приємно бачити, як на емблемі семінару гордо майорять прапори наших країн. Особлива подяка ректору Русенського університету, член-кореспонденту, професору, д.т.н. Христо Белоєву та провідним фахівцям, ініціаторам семінару, професорам Ангелу Смрикарову і Станці Дамяновій.

Організатори висловлюють подяку також всім учасникам семінару, чия участь зробила його цікавим і насиченим, і чекають на відгуки та пропозиції щодо розвитку питання змішаної освіти.

Published on: 25-06-2020
Read also:
Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером

У рамках навчальної дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбулася нетворкінг-зустріч студентів ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з фахівцем-практиком, шеф-кондитером Артемом Кокотуном. На шляху до омріяної професії Артем пройшов більше 40 майстер-класів і воркшопів у найкрутіших фахівців кондитерського...

READ YOURSELF

Нетворкінг-зустріч здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» з шеф-кондитером 11 october 2022

На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології

30 березня дружня сім’я кафедри біотехнології і мікробіології на чолі з аспірантом кафедри Лілією Ключкою за активної участі  членів наукового гуртка «BIOTECH» Наталії Петренко, Оксани Боднар, Івана Янчука, Анастасії Царьової, Анни Зварич, Ганни Ярової зустрічала  гостей. Майже три години суботнього ранку пролетіли зовсім непомітно для 16 учнів, се...

READ YOURSELF

На «ти» з біотехнологією відтепер учасники майстер-класу кафедри біотехнології і мікробіології 01 april 2019

Професорка кафедри туристичного та готельного бізнесу взяла участь у «Antalya Tourism Fair 2025»

За сприяння Міністерства торгівлі Республіки Туреччина, Консульства України в Анталії та на запрошення компанії Dictum Global Law Company докторка економічних наук, професорка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Антоненко в складі групи викладачів українських ЗВО 22-24 жовтня 2025 року взяла участь у роботі провідної міжнародної вистав...

READ YOURSELF

Професорка кафедри туристичного та готельного бізнесу взяла участь у «Antalya Tourism Fair 2025» 29 october 2025

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії

Наприкінці року дисертаційне дослідження «Обґрунтування та апаратурне оформлення періодичного віброекстрагування цільових компонентів з бурштину» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» успішно захистив ще один здобувач наукового ступеня «Доктор філософії» Валентин Чорний. Дисертація виконана під наук...

READ YOURSELF

Високий науковий потенціал продемонстрував ще один здобувач ступеня доктора філософії 27 december 2023