Н У Х Т

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

26 june 2023

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

Український фонд стартапів оголосив учасника від України на University Startup World Cup, який відбудеться у вересні цього року в столиці Данії. І першою командою, яка представлятиме Україну на конкурсі, буде стартап Solar Optic, автори якого – наша випускниця Марія Аліпатова і завідувач кафедри технологічного обладнання і комп’ютерних технологій проєктування, професор Микола Якимчук. Вони ще у 2021 році, коли Марія навчалася у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого, запропонували ідею установки для використання сонячного світла в якості відновлюваного джерела енергії, яка згодом переросла в стартап Solar Optic. У грудні того ж року команда зайняла перше місце у хакатоні «Green 4 Europe» в Берліні. З того часу Solar Optic продовжує свій розвиток на ринку Німеччини.

Solar Optic – це гібридна система сонячного світла, яка використовує передову оптику та механізм відстеження сонця для забезпечення природного освітлення в приміщенні. Не перетворюючи тепло в електрику, як це роблять сонячні панелі, компанія уникає втрат енергії і досягає високоефективного освітлення всередині будівлі. Крім того, система Solar Optic працює разом зі штучним освітленням, компенсуючи нестачу світла за необхідності.

У ході підготовки до фіналу на команду стартапу чекають індивідуальні лекції і воркшопи, організатори події допоможуть структурувати презентацію та виступ, відпрацюють навички пітчингу та зорієнтують, як рухатись далі з точки зору розвитку технології. Така підготовка обов'язково підсилить виступ команди на сцені Venture Cup у Данії та допоможе залучити інвестиції для розвитку проєкту.

Пишаємося нашими випускниками і викладачами! Бажаємо перемоги на University Startup World Cup!

Published on: 26-06-2023
Read also:
Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада)

Колектив університету безупинно продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю зі St. Lawrence College. Ініціаторами стали завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний і доцентка кафедри Оксана Топчій. St. Lawrence College (SLC)...

READ YOURSELF

Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада) 17 january 2024

Розпочалася серія захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

13 червня на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки розпочалася серія захистів кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» здобувачами денної форми навчання освітньо-професійної програми «Прикладна механіка». Екзаменаційна комісія працює у складі завідувачки кафедри, професорки Людмили Кривопляс-Володіної, доцентів Костянти...

READ YOURSELF

Розпочалася серія захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 14 june 2023

Нова перемога вихованців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки вітає призерів та їх керівників Міжнародного конкурсу студентських наукових праць «Black Sea Science 2023», який щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-FoodAssociation! Організаційний комітет Конкурсу за напрямом «...

READ YOURSELF

Нова перемога вихованців кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 06 april 2023

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції

17 квітня студенти групи ХЧ 4-1 денної форми навчання напряму підготовки 181 «Харчові технології» отримали змогу приготувати морозиво під керівництвом викладача Ірини Корецької. Виробництво продукту відбувалося у рамках лабораторного заняття з дисципліни «Технології міні-виробництва харчових продуктів у закладах ресторанного господарства». Протяго...

READ YOURSELF

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції 19 april 2019