Н У Х Т

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

26 june 2023

Наш стартап представлятиме Україну на University Startup World Cup!

Український фонд стартапів оголосив учасника від України на University Startup World Cup, який відбудеться у вересні цього року в столиці Данії. І першою командою, яка представлятиме Україну на конкурсі, буде стартап Solar Optic, автори якого – наша випускниця Марія Аліпатова і завідувач кафедри технологічного обладнання і комп’ютерних технологій проєктування, професор Микола Якимчук. Вони ще у 2021 році, коли Марія навчалася у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого, запропонували ідею установки для використання сонячного світла в якості відновлюваного джерела енергії, яка згодом переросла в стартап Solar Optic. У грудні того ж року команда зайняла перше місце у хакатоні «Green 4 Europe» в Берліні. З того часу Solar Optic продовжує свій розвиток на ринку Німеччини.

Solar Optic – це гібридна система сонячного світла, яка використовує передову оптику та механізм відстеження сонця для забезпечення природного освітлення в приміщенні. Не перетворюючи тепло в електрику, як це роблять сонячні панелі, компанія уникає втрат енергії і досягає високоефективного освітлення всередині будівлі. Крім того, система Solar Optic працює разом зі штучним освітленням, компенсуючи нестачу світла за необхідності.

У ході підготовки до фіналу на команду стартапу чекають індивідуальні лекції і воркшопи, організатори події допоможуть структурувати презентацію та виступ, відпрацюють навички пітчингу та зорієнтують, як рухатись далі з точки зору розвитку технології. Така підготовка обов'язково підсилить виступ команди на сцені Venture Cup у Данії та допоможе залучити інвестиції для розвитку проєкту.

Пишаємося нашими випускниками і викладачами! Бажаємо перемоги на University Startup World Cup!

Published on: 26-06-2023
Read also:
Наш центр колективного користування науковим обладнанням може отримати фінансування від держави на модернізацію

Міністерство освіти і науки України розпочинає добір заявок на фінансову допомогу з підтримки діяльності та модернізації центрів колективного користування науковим обладнанням. Його мета – забезпечити енергетичну стійкість, незалежність і розвиток матеріально-технічної бази дослідницької інфраструктури країни. МОН планує оснастити 20 провідних цен...

READ YOURSELF

Наш центр колективного користування науковим обладнанням може отримати фінансування від держави на модернізацію 13 august 2024

ТОП-200 кращих ЗВО України 2023 року: тримаємо позиції

12 червня Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентував черговий, сімнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2023». Під час складання цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої ...

READ YOURSELF

ТОП-200 кращих ЗВО України 2023 року: тримаємо позиції 14 june 2023

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів ознайомилися з можливостями й викликами генеративного ШІ в освіті

12 грудня викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів прослухали лекцію професора Інституту освіти Відкритого університету Великобританії Майка Шарплза на тему «Генеративний штучний інтелект і освіта: можливості та виклики». Лекція привернула значну увагу, оскільки питання використання штучного інтелекту (ШІ) в освіті стають дедалі актуальні...

READ YOURSELF

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів ознайомилися з можливостями й викликами генеративного ШІ в освіті 13 december 2024

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання

8 червня розпочали серію захистів кваліфікаційних бакалаврських робіт здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, професор Василь Пасічний очолив Екзаменаційну комісію, до складу якої увійшли доценти Оксана Топчій, Олексан...

READ YOURSELF

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти бакалаврів 2021 року денної форми навчання 09 june 2021